Search for:
  • Home/
  • Eten/
  • In de ogen van een oude Shaanxi, de "Xi’an" voedselrangschikking van de oude hoofdstad van de zestien dynastieën, kijk dan of je je geboortestad hebt?

In de ogen van een oude Shaanxi, de "Xi’an" voedselrangschikking van de oude hoofdstad van de zestien dynastieën, kijk dan of je je geboortestad hebt?

  De oude stad Xi’an is nu een internetberoemde stad.Elke vakantie, de stroom van mensen in de Zuid -Chinese Zee verzamelt, komt en gaan, de stroom van mensen in de toeristische stad Xi’an is essentieel.Naast het zien van het achtste grootste wonder van Qin Shihuang ter wereld, is eten ook een ander visitekaartje in de stad.Als een oude Shaanxi, weet ik nog steeds dat Xi’an heel goed lokale kenmerken willen proeven wanneer ik naar Xi’an reist.

     Waarom kunnen vleesclips eerst worden gerangschikt en buitenlanders zullen nooit de liefde van Shaanxi -mensen begrijpen.Zachte rotte zachte geur, vet vlees, mager vlees is geen brandhout, heet varkensvlees, koud vlees, knapperige cricket, eten zal mensen zich gelukkig voelen, omdat de smaak echt goed is.De algemene prijs van vleesclip is ongeveer tien yuan!

    Als een speciale snack.De Liangpi in Xi’an is ongeveer drie soorten: 1. Qishan Rolling Noodles, 2. Hanyu Hot Noodles, 3. Qinzhen Rice Noodles Liangpi.Onder hen is Qishan Rolling Noodles het meest populair.In de oudheid was het glooiende noedel leer voor het eten in het paleis.De selectie van de huid is uitstekend, het vakmanschap is rigoureus, de kruiden is specifiek, het smaakt cool en heerlijk, heeft de kenmerken van broodjes, zachte, koude geur, warm en zuur, heerlijk en lekker.

     Over het weken van lam gesproken, mensen die het leuk vinden, houden van kwaad, en er zijn veel mensen die het niet kunnen eten.Natuurlijk, de meeste buitenlandse mensen die geen schapenvlees kunnen eten.Lamb -bakkerij wordt gekweekt melodie, de vleessoep is dik, de pezen zijn glad, de soep is sterk.Voor mij, in de herfst- en winterseizoenen, is een kom met hete lucht doorweekt in de buik, en de warmte van de warmte kan drijven!In Shaanxi dialect, “嘹 咋 用 用”!

      De oude Qin -mensen eten graag noedels in hun botten. Wat ik ook ben, ik eet geen noedels voor drie dagen zonder vlees te eten.Als de meest representatieve van Shaanxi heeft het een geschiedenis van meer dan 3000 jaar.De hete hete olie spatte op de gekookte noedels, piepte, en het aroma kwam en het keek alleen naar de bevolking.De pittige is sterk, de noedels zijn glad en de sterkte is taai, wat eindeloos is.Zoals het gezegde luidt: “Ik eet geen knoflook, de smaak is half minder”, met verse dunne huid knoflook, een hap noedels, een mondvol knoflook, de smaak is echt slecht!

      In Shaanxi is het hetzelfde als de Qishan Zongzi -noedels die vergelijkbaar kunnen zijn met de olieachtige noedels.Qishan, een schatland van de keizer van de man, Wuhua Tianbao, en het volk.De oorsprong van achternamen, het mysterie van het boek van veranderingen en de magie van roddels werden hier gefokt;Het heeft ook veel historische figuren gevoed.De kenmerken van voedsel zijn ook uniek. Er zijn Qishan -rollende noedels vooraan en Qishan Zongzi -noedels.Deze noedels zijn slank, dik en uniform, de zongzi is frisse, rode oliedrijvende noedels, soepsmaak is heet en zuur, taaiheid en verfrissende pezen, en kunnen eetlust en de milt versterken als de eetlust niet goed is!

      Als je niet uit Shaanxi komt, zul je het gevoel hebben dat de naam raar is en je weet niet wat het is!Toen vrienden van buitenlandse vrienden naar Xi’an kwamen, namen ze ze mee om iets nieuws te proberen. Ze zeiden allemaal wat de kalebassen aten, haha!Pas toen ik het zag, wist ik dat het compleet anders was dan de verbeelding.De kalebaskop, omdat de dikke darmolie van het varken dikker is en de vorm is als een kalebas, dus het wordt een kalebaskop genoemd.De basisgrondstoffen van de kalebaskop zijn varkensvlees dikke darm en varkensbuik.Klanten die naar de winkel komen, moeten het zelf doen. groenten.Bij het eten is het soepel en zacht, dik maar niet vettig en zacht!

     Als een van de beroemde Shaanxi -snacks is de geschiedenis van 600 jaar lang genoeg.Bij het maken van verse boekweitnoedels, doe het in het bed en druk het in de kokende waterpot. Na het koken is het gekookt in een warm waterbassin; voeg soep, gewone soep, diverse saus en andere soepen toe.Het kan in de winter warm worden gegeten, de zomer kan koud zijn, en het heeft het effect van het versterken van de maag en het afkoelen van de hitte.Het wordt gekenmerkt door geur, lange en heldere pezen, pittig en aangenaam, zacht en lekker!

       Roer de groep, een soort voedsel gemaakt met maïsnoedels.Voeg maïsoppervlak toe aan het kokende water in de pot en blijf roeren met een rollende pen of een grote ijzeren lepel totdat het gelijkmatig en plakkerig is.In een pot roeren, gouden en verleidelijk, bijgenaamd “Huang Tuan”.Voeg knoflookwater toe en je kunt ook jelly -soep, prei of knoedels van aardappel en lamschuim toevoegen en dan kruidig, oliebrandende knoflook, augurken en azijn tanken.De compacte groep smaakt glad als vis, heet en zuur, en er is een vleugje bonensmaak in de mond en de nasmaak is eindeloos.De groep wordt ook “Shuiwei City” genoemd.

     Het spreekt vanzelf dat de pasta voldoende is geïntroduceerd, maar de noedels die mensen die naar Shaanxi komen, de meeste noedels zijn.De “Noodles Like Pants” onder de top tien monsters in Shaanxi verwijzen hiernaar.De oorsprong van de naam is vanaf het begin van het begin, die werd gehaald uit de “Biang Biang River” (aangeduid als de Weihe River) waarnaar de oude man in het verleden verwees.Op straat en steegjes kunt u zien dat buitenlanders worden aangetrokken door dit vreemde woord.Met zoveel beroertes kan worden gezegd dat het een soort woord is.Natuurlijk denk ik niet dat dit noedelgevoel erg taai is.

     “Babble als een potdeksel”.Als een van de top tien monsters is de oorsprong van de pothelm ook lang en heeft het een geschiedenis van 2000 jaar.Volgens de legende was het Zhou Wenwang uit.De methode “Wenwang Pot Helmet” is eenvoudig, via drie links: noedels, blanco en bakken.Het kruiden vereist alleen een beetje zout en komijn en houdt in feite de oorspronkelijke geur van de tarwe.De smaak is knapperig en zoet en het is niet vermoeiend.Naast het langzaam kauwen en langzaam, kan de pothelm ook worden gedrenkt in lamsoep en tofu -hersenen.Dientengevolge, Shaanxi’s beroemde lamsvlees, bonenbloem, rundvlees en schapenvlees, enz.De meest gebruikelijke manier van eten is echter om de nieuw gebrandmerkhelm in een driehoek te snijden, een bord rood en groen pittig te roer en het te eten terwijl het heet is.

   Het bovenstaande is mijn heerlijke introductie van Xi’an. Ik hou van mijn favoriete vrienden zoals collectie en volg mij!Het is niet eenvoudig om een ​​artikel te schrijven!Ik hoop iedereen te helpen!