Search for:
  • Home/
  • Gezondheid/
  • Iedereen is bang om oud te zijn. Ik doe deze dingen goed, "ouder wordt ook bang voor je"!

Iedereen is bang om oud te zijn. Ik doe deze dingen goed, "ouder wordt ook bang voor je"!

Volgens de gezondheidstijden, als het gaat om veroudering, is de eerste reactie van veel mensen weerstand en paniek, wat betekent dat de ontspanning van de huid, de afname van de fysieke functie en het verlies van geheugen …

Maar veroudering is ook “bang”, het is het meest bang dat je deze dingen doet!

Gezondheidstijden

1. Veroudering bang voor je: eet vaak antioxidant voedsel

In januari 2024 toonden studies gepubliceerd in het Journal of “Age” aan dat de inname van antioxidant dieet, het veroudering van biomedie vertraagde en de hoogste deelnemers met de laagste scorende deelnemers, het fenoty -tijdperk van de hoogste deelnemers met 0,52 jaar afnam.

Zuo Xiaoxia, directeur van de Nutrition Department van het Achtste Medisch Centrum van het General Hospital van het PLA General Hospital, wees in 2017 op in het gezondheidstijdnieuws dat vitamine A, vitamine C en vitamine E “ijzeren driehoeken” van antioxidant worden genoemd .Dierlijke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine A, verse groenten en fruit zijn rijk aan vitamine C. Een klein handvat bevat vitamine E.En paarse voedselbesbessen, druiven, moerbei, paarse kool, anthocyanen in de prachtige radijs, lycopeen in tomaat kan een rol spelen bij antioxidant.

2. Veroudering bang voor u: acht eetgewoonten

Zolang je “twee minder monden eet”, kun je het verouderingsproces van volwassenen uitstellen.Het onderzoek naar “Nature Aging” in 2023 toont aan dat de dagelijkse calorie -inname met 12%afneemt, wat spieren kan verbeteren en veroudering kan vertragen.Dit komt overeen met het bereiken van “acht of negen punten vol” in de calorie -inname, en je kunt net zo goed twee minder maaltijden voor elke maaltijd nemen.

3. veroudering is bang voor u: regelmatige slaapstabiele slaap

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Sleep Health” in 2023 verklaarde dat het handhaven van stabiele slaapgewoonten kan helpen het proces van biomedie veroudering te vertragen.In vergelijking met mensen met stabiele slaapgewoonten zijn deelnemers die een grotere afwijking van de slaaptijd, werkdagen en weekendslaapverschillen hebben 9 maanden oud.

Daarom handhaven het handhaven van regelmatige en stabiele slaapgewoonten, het handhaven van bijna hetzelfde in de in slaap tijd en elke dag opstaan, waardoor het proces van biologische veroudering wordt vertragen.

4. veroudering is bang voor u: besteedt tijd aan het oefenen elke dag

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Nature · Metabolism” in 2020 wees uit dat aerobe oefeningen het spierherstelvermogen van oudere muizen kunnen verbeteren, de spierstamcelfunctie van oudere muizen kunnen verbeteren en het in een jonge staat kunnen herstellen.Het spierletselherstelvermogen van ouderen oefent geen muizen uit, is aanzienlijk lager dan dat van jonge muizen; het spierletselherstelvermogen van oudere muizen die regelmatig sporten is veel beter dan de controlegroep die niet traint.

5. ouder worden bang voor je: ik heb elke dag een dutje om te slapen

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift gepubliceerd in “Sleep Health” in 2023 analyseerde gegevens van 40 tot 69 jaar oud.Studies hebben aangetoond dat de algemene hersencapaciteit van mensen met een dutje -gewoonte groter is.De capaciteit van het menselijk brein is groter, de hersenen zijn beter en het risico op dementie en andere ziekten is lager.

Onderzoekers zeiden dat voor veel mensen een dutje een essentieel onderdeel van het leven is.Naarmate je ouder wordt, zal dit helpen de gezondheid van de hersenen te behoudenEssenceHet is echter vermeldenswaard dat de dutje niet te lang moet zijn, anders is het contraproductief.

6. veroudering is bang voor u: ik kan altijd een goede houding behouden

Een studie die in 2022 wordt vrijgegeven door het tijdschrift “Aging”, toont aan dat negatieve emoties zoals eenzaamheid, angst en depressie een significant versnellingseffect hebben op veroudering, waardoor de fysiologische leeftijd ouder wordt dan 20 maanden, wat groter is dan roken.

Het belangrijkste voor de gezondheid is om het hart te voeden, je comfortabel te voelen, wierook te eten, goed te slapen, mensen zijn bereid te bewegen, het mentale hoofd is goed en het zal jong en gezond zijn.

7. veroudering is bang voor u: HEB DAGELIJKSE SUN BESCHERMINGSWADINGEN

Tijdens het proces van de huidveroudering is lichtveroudering de belangrijkste oorzaak van het verouderen van huid.Het zonlicht zal niet alleen mensen donker maken, maar ook het verlies van huidvocht en het verouderen van de huid versnellen, sproeten verergeren en ook rimpels fokken.In het geval van de omstandigheden is het het beste om het hele jaar door zonnebrandcrème te gebruiken.

Dit artikel is uitgebreid:

①HE, Huiqin et al.

②2017-12-01 Gezondheidstijden “Waarom ben je sneller dan anderen?”

③ Ayanta Kumar Das, Nirad Banskota, Julián Candia, Etal.CalororierieriTriction Modules De transcriptie van genen gerelateerd aan stressrespons en een lange levensduur in Hu Man Muscle: The Calerie Study.

④ Dagelijkse afwijkingen in slaapparameters en biologie veroudering: bevindingen van de NHANES 2011-2014.

⑤ Oefene rejuvences rustige skeletspierstam Clls in oude muizen door Resto

⑥ Valentina Paz, Victoria Garfield.