Search for:
  • Home/
  • Gezondheid/
  • 2023-2024 TOP TEN RESUNIES Hot Research naar Global Food Safety and Health Research

2023-2024 TOP TEN RESUNIES Hot Research naar Global Food Safety and Health Research

(Verslaggever Guo Min en hij Yanjun) Op de International Food Safety and Health Conference in 2024 op 25 april 2024, academicus Sun Baoguo, academicus Chen Wei, academicus Xie Mingyong, academicus Huang He, en de voorzitter van de International Food Science and Technology Alliantie (IUFOST) Professor Aman Wirakartakusuma, voormalig voorzitter, professor Vish Prakash, en professor Samuel Godefroy, voorzitter en andere Chinese en buitenlandse experts. Hotspots van wereldwijde voedselveiligheid en gezondheid in 2023-2024 “.

Wetenschappelijke en technologische innovatie is het kernelement van het ontwikkelen van nieuwe productieve krachten.Om academisch onderzoek en industriële innovatie op het gebied van wereldwijde voedselveiligheids- en gezondheidsgebied te versterken, beslissingen over de overheid te dienen en te reageren op hotspots uit de industrie, hebben de Chinese Food Science and Technology Society en de International Food and Technology Alliance (IUFOST) gezamenlijk het onderzoek gelanceerd naar het onderzoek naar het onderzoek naar het onderzoek naar het onderzoek naar Hotspots sinds 2023. Autoritaire experts hebben herhaaldelijk besproken en vormen de top tien onderzoekshotspots van wereldwijde voedselveiligheid en gezondheid van 2023-2024.

De release van deze hotspot zal een belangrijke verwijzing bieden naar de toekomstige ontwikkelingstrends van academisch onderzoek op het gebied van voedselveiligheid en gezondheid op het gebied van wereldwijde voedselveiligheid en gezondheid van voedsel, en het leiden van de innovatie van mijn land, helpt de snelle ontwikkeling van Nieuwe productiviteit.

De top tien onderzoek hotspots van wereldwijde voedselveiligheid en gezondheid van 2023-2024

Hotspots 1: Nieuw voedselproductiesysteem -Nieuwe productiviteit om te zorgen voor toekomstige voedselvoorziening

De wereldwijde bevolkingsgroei en klimaatverandering hebben ernstige uitdagingen gebracht voor traditionele voedselproductiesystemen.De verkenning en toepassing van nieuwe productiesystemen zoals nieuwe bronnen en technologie is de sleutel om de toekomstige levering van voedselveiligheid te waarborgen en duurzame ontwikkeling te bereiken.De ontwikkeling van nieuwe voedselbronnen verandert het traditionele voedselproductiemodel.In de toekomst zullen deze nieuwe productiesystemen de veranderingen in de voedingsindustrie blijven bevorderen en een belangrijke rol spelen in de wereldwijde voedselveiligheid en de menselijke gezondheid.

Hotspot 2: Synthetische biologie -Reconstructie van toekomstige voedingsmiddelen Nieuwe rechten

Synthetische biologie is een belangrijke technologie om de wet van het leven te begrijpen en de toepassing van het transformeren van het biologische systeem. Het onderzoek en de industrialisatie van de toepassing van onderzoek en industrialisatie hervormt de wereld.Op dit moment heeft synthetische biologie een industriële keten gevormd met technologie, diensten en applicaties. , High -ed, High -ed, High -Eind, High -End, High -End, High -End, High -End, High -End De vraag naar transformatie kan een veiliger, gezonde en duurzame voedselverwerving worden bereikt.

Hotspot 3: kunstmatige intelligentie -Verandering van kansen op het gebied van voedselwetenschappen en technologieontwikkeling

Kunstmatige intelligentietechnologie is de kerndrijvende kracht geworden van een nieuwe ronde van wetenschappelijke en technologische revolutie en industriële verandering. Precisietransformatie en upgraden van de voedingsindustrie.Verwacht wordt dat het een multi -model- en grote modeltechnologiebasis creëert voor voedsel, een nieuw paradigma van onderzoek van voedselwetenschappen vormt, aangedreven door kunstmatige intelligentie en gepersonaliseerd voedsel en precisie -food -technologie hotspotonderzoek te helpen, dat onbeperkte mogelijkheden voor toekomst brengt Ontwikkeling van voedseltechnologie en is gezond, leveren positieve bijdragen aan met putten.

Hotspot 4: Duurzame voedselverpakkingen en ontwerp van de voedingsketen van voedsel -Een nieuwe motor van cyclus- en veiligheidsontwikkeling

Door gebruik te maken van meer duurzame voedselverpakkingsmaterialen, worden voedselveiligheid en kwaliteit verbeterd om de impact van voedselproductie en consumptie op het milieu te verminderen.Het nauwkeurige ontwerp van de voedselvoorziening kan de voedselverliezen en afval minimaliseren en de efficiëntie en transparantie van voedselverdeling verbeteren door het ontwerp van de supply chain, de traceerbaarheid en geloofwaardigheid van voedsel verbeteren, waardoor de duurzaamheid van de voedselketen wordt verbeterd.

Hotspots 5: Alternatief eiwit -help menselijke gezondheid en natuurlijke duurzame ontwikkeling

De consumptie van hulpbronnen en milieuvervuiling veroorzaakt door de traditionele vee- en pluimvee -broedindustrie, de voortdurende groei van de wereldbevolking en de hogere gezondheidsbehoeften van mensen hebben de motivatie van mensen voortgebracht om nieuwe voedselbronnen te graven en planteneiwitten, algeneiwit, insecteneiwit te bevorderen , Microbieel eiwit ,, en microbiële eiwitten en celkweekeiwitten en andere alternatieve eiwitinnovatie en -ontwikkeling.Het is te voorzien dat de hoog -kwaliteitsontwikkeling van planteneiwit, de grootschalige productie van microbieel eiwit, de doorbraak van de productietechnologie met lage cost van celkweekeiwit en ander typisch alternatief voor de ontwikkeling van de eiwitbronnenindustrie en de Grote schaal industrialisatie van alternatieve vleesproducten zal blijven zorgen voor voedselveiligheid.

Hotspots 6: Nieuwe risicobeoordeling en controle van vervuiling en controle -nieuwe ondersteuning voor actieve bescherming van voedselveiligheid

Het probleem van de garantie voor voedselveiligheid die door verontreinigende stoffen wordt opgeleverd, bestaat op grote schaal en het blijft de voedselveiligheidsvoorziening beïnvloeden.Zware metalen en residuen van pesticiden hebben wijdverbreide aandacht getrokken en de opkomst van nieuwe verontreinigende stoffen zoals volle fluoride en microplastics heeft nieuwe uitdagingen gebracht voor de garantie voor voedselveiligheid.Om duurzame en veilige voedselvoorziening te bereiken die zich richt op preventie, is het noodzakelijk om een ​​preventie- en controlesysteem op te zetten op basis van wetenschappelijke beoordeling en monitoringtechnologie om een ​​snellere en effectievere reactie te maken.

Hotspot 7: Food Authenticity Identification Technology -Beoorde een nieuwe richting voor het kraken van het probleem van voedselfraude

Voedselfraude vertegenwoordigd door volwassenheid en fraude is een ziekte in de wereldwijde voedingsindustrie.Momenteel is de authenticiteit van voedselauthenticiteit een managementmethode en innovatiemaatregelen geworden voor het bestuur van voedselfraude wereldwijd.Het fundamentele onderzoek en de toepassing van de identificatietechnologie voor voedsel -authenticiteit van voedselverbeteringen en het verbeteren van hun voorschriften en standaardsystemen versterken en een sociaal -co -governance ecosysteem bouwen voor de realisatie van voedselauthenticiteit, die bevorderlijk is voor het verbeteren van het niveau van voedselveiligheidstoezicht in mijn land, en Het cultiveren van een nieuwe kwaliteit van de hoogwaardige ontwikkeling van de voedingsindustrie.

Hot Spots 8: Voedsel en medicijnen zijn homoloog op voedselbronnen om gepersonaliseerde gezondheidsbehoeften te helpen realiseren

Chronische ziekten met betrekking tot dieet zijn een wereldwijd probleem geworden dat de volksgezondheid bedreigt, een van de grootste uitdagingen waarmee de wereld tegenwoordig wordt geconfronteerd, en heeft een enorme medische last en productiviteitsverliezen voor de samenleving veroorzaakt.De relatie tussen voedsel en gezondheid is nauw verwant aan het risico op het voorkomen en verminderen van chronische ziekten en het reguleren van de sub -gezondheidsstatus.Het concept van “combinatie van voedsel en zorg”, in de diepe theoretische neerslag en verrijkte praktische verkenning van disciplines zoals voeding en traditionele Chinese geneeskunde in voedselwetenschappen, pleiten voor het integreren van voedsel en drugs in het dagelijkse voeding, en de organische combinatie van gezonde interventie.Dit concept omvat vele aspecten zoals aangepast dieet en precieze voedingsinterventieplannen om te voldoen aan de gepersonaliseerde gezondheidsbehoeften van verschillende groepen.

Hot Spots 9: Ouderlijk voedsel -Om de hoog -kwaliteitsontwikkeling van gezonde verouderende industrieën te bevorderen

Bevolking ouder wordt een wereldwijd probleem. gezondheidsbehoeften.Evalueer op basis van de oudere groep de wetenschappelijke en redelijke vraag naar voedingsstoffen, analyseer de kenmerken van de voedingsmetabolische kenmerken van de menigte nauwkeurig.

Hotspot 10: een gericht voedsel van de flora -nieuwe hotspots op het gebied van leven en gezondheid

De darmflora is nauw verwant aan de menselijke gezondheid en dieet is een van de meest directe en effectieve middelen om de balans van de flora te reguleren.Actief voedsel voor flora verwijst naar voedsel dat is ontworpen voor het reguleren van de darmflora. aanpassing.Momenteel zijn gerichte voedingsmiddelen van flora de hotspot van het onderzoek en de industrie van het leven en de industrie geworden.

Bewerken: Zuo Qi 左