Search for:
  • Home/
  • Eten/
  • Voedselveiligheidswet van de Volksrepubliek China

Voedselveiligheidswet van de Volksrepubliek China

    (De zevende vergadering van het Permanent Comité van het 11e Nationale Volkscongres op 28 februari 2009 heeft de 14e vergadering van het Permanent Comité van het 12e National People’s Congress van 24 april 2015 gebaseerd op 29 december 2018 de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering van de zevende vergadering Permanent Comité van het 13e Nationale Volkscongres van het Nationale Volkscongres, “Wijziging van het amendement op de vijf wetten van de People’s Republic of China Product Quality Law”)))

Inhoudsopgave

    Hoofdstuk 1 Algemene principes

    Hoofdstuk 2 Monitoring en evaluatie van voedselveiligheid Risico

    Hoofdstuk III Voedselveiligheidsnormen

    Hoofdstuk 4 Voedselproductie en -beheer

      Sectie 1 bepaalt in het algemeen

      Sectie 2 Productie- en werkingsprocescontrole

      Sectie 3 label, instructies en advertenties

      Sectie 4 Speciaal eten

    Hoofdstuk 5 Voedselinspectie

    Hoofdstuk 6 Voedselimport en exporteren

    HOOFDSTUK VII VOEDSELSVASIEVOORWAARDEN

    Hoofdstuk 8 Supervisie en management

    Hoofdstuk 9 Wettelijke verantwoordelijkheid

    Hoofdstuk 10

Hoofdstuk 1 Algemene principes

    Eerste artikel Om de voedselveiligheid te waarborgen, zorg je voor de gezondheid en de levenslange veiligheid van het publiek, deze wet wordt geformuleerd.

    Seconde Om deel te nemen aan de volgende activiteiten in de Volksrepubliek China, moet deze wet worden nageleefd:

    (1) voedselproductie en -verwerking (hierna aangeduid als voedselproductie), voedselverkoop en cateringdiensten (hierna aangeduid als voedselbeheer);

    (2) productie en werking van voedseladditieven;

    (3) de productie en werking van voedselproductie en activiteiten voor materialen, containers, wasmiddelen, desinfectiemiddelen en hulpmiddelen en apparatuur voor voedselproductie en -werkzaamheden (hierna aangeduid als voedselgerelateerde producten);

    (4) voedselproducenten en operators gebruiken voedseladditieven en voedselgerelateerde producten;

    (5) opslag en transport van voedsel;

    (6) Veiligheidsbeheer van voedsel, voedseladditieven, voedselgerelateerde producten.

    Het kwaliteits- en veiligheidsbeheer van primaire producten (hierna aangeduid als eetbare landbouwproducten), die door de landbouw wordt geconsumeerd, voldoet aan de bepalingen van de “landbouwproductkwaliteit en veiligheidswetgeving van de Volksrepubliek China”.Als de marktverkoop van eetbare landbouwproducten, de formulering van kwaliteits- en veiligheidsnormen, de aankondiging van veiligheidsinformatie en de aankondiging van de beveiligingsinformatie en de wet van deze wet, en de wetgeving inzake landbouwinvesteringsartikelen echter, zullen de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen deze wet.

    Artikel 3 Voedselveiligheidswerk implementeert preventief, risicobeheer, volledige -procescontrole, sociale co -governance en vestig een wetenschappelijk en strikt toezicht- en managementsysteem.

    Artikel 4 Voedselproducenten en operators zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun productie en werking van voedsel.

    Voedselproductie en exploitanten zullen productie- en operatieactiviteiten uitvoeren in overeenstemming met wetten, voorschriften en voedselveiligheidsnormen om te zorgen voor voedselveiligheid, integriteit en zelfdiscipline, verantwoordelijk voor de samenleving en het publiek, sociaal toezicht accepteren en sociale verantwoordelijkheid op zich nemen.

    De vijfde De Staatsraad stelt het Comité voor voedselveiligheid op en haar verantwoordelijkheden worden bepaald door de Staatsraad.

    In overeenstemming met de verantwoordelijkheden die zijn vastgelegd door de wet en de taken van de nationale raad, worden de voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen van de Staatsraad onder toezicht gehouden en beheerd over voedselproductie- en operatiebestrijdingsactiviteiten.

    De administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad organiseert de monitoring van het risico van voedselveiligheid en risicobeoordeling in overeenstemming met de verantwoordelijkheden die zijn vastgelegd in deze wet en de Staatsraad, en formuleert en kondigt de nationale normen voor voedselveiligheid op met de voedselveiligheidstoezicht en administratieafdeling van de afdeling van de afdeling Staatsraad.

    Andere relevante afdelingen van de Staatsraad nemen de verantwoordelijkheden vast die zijn vastgelegd in deze wet en de Staatsraad en nemen relevant werkzaamheden aan voedselveiligheid aan.

    Artikel 6 De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciale niveau zijn verantwoordelijk voor het toezicht op voedselveiligheid en management in hun administratieve gebieden.

    De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciale niveau hebben de taken van het toezicht op de voedselveiligheid en het management, de administratieve afdelingen voor de gezondheidszorg en andere relevante afdelingen op dit niveau bepaald in overeenstemming met de voorschriften van deze wet en de Staatsraad.Relevante afdelingen zijn verantwoordelijk voor het toezicht en beheer van voedselveiligheid in hun eigen administratieve gebieden binnen hun respectieve verantwoordelijkheden.

    De voedselveiligheidstoezicht en managementafdeling van de People -Level People’s Government kan verzendagentschappen in steden of specifieke gebieden opzetten.

    Zevende De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciaal niveau implementeren het systeem voor het toezicht op voedselveiligheid en managementverantwoordelijkheid.De mensen van de mensen op een hoger niveau is verantwoordelijk voor het evalueren en evalueren van het toezicht en beheer van voedselveiligheid van de mensenregering op de volgende mensen.De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciale niveau zijn verantwoordelijk voor het evalueren en evalueren van het toezicht van de voedselveiligheid en het beheer van toezicht van voedselveiligheid en managementafdelingen en andere relevante afdelingen.

    achtste De regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau omvatten voedselveiligheidswerk in het nationale economische en sociale ontwikkelingsplan op het niveau, omvatten werkfondsen in de financiële begroting bij de overheid, de bouw van toezicht op voedselveiligheid en managementmogelijkheden, versterken en bieden garantie voor voedselveiligheidswerk.

    De afdelingen voor voedselveiligheid en managementafdelingen en andere relevante afdelingen van de mensenregeringen op of boven het provinciaal niveau zullen de communicatie en nauwe samenwerking versterken, de arbeid verdelen in overeenstemming met hun respectieve verantwoordelijkheden, hun bevoegdheden uitoefenen in overeenstemming met de wet, en verantwoordelijkheid dragen en verantwoordelijkheid dragen .

    Artikel 9 De vereniging van de voedingsindustrie moet de industriële zelfdiscipline versterken, de industriële specificaties en beloning- en strafmechanismen verbeteren en verbeteren in overeenstemming met het charter, informatie over voedselveiligheid, technologie en andere diensten bieden, voedselproductie en operators aansporen om in overeenstemming te brengen en te opereren in overeenstemming Met de wet, bevordert de industrie -integriteitsconstructie en publiceer kennis van voedselveiligheid.

    Consumentenverenigingen en andere consumentenorganisaties voeren sociaal toezicht uit over schending van de bepalingen van deze wet en schaden de legitieme rechten en belangen van consumenten, en in overeenstemming met de wet.

    Artikel 10 De regeringen van mensen op alle niveaus moeten de publiciteit en het opleiding van voedselveiligheid versterken, kennis van voedselveiligheid populair maken, sociale organisaties aanmoedigen, gras -roots massale autonome organisaties, exploitanten van voedselproductie om voedselveiligheidswetten, voorschriften en de popularisatie van de normen voor voedselveiligheid uit te voeren en kennis, en pleiten voor gezondheidsbeetmethoden om het bewustzijn van voedselveiligheid en zelfbescherming van consumenten te verbeteren.

    De nieuwsmedia zullen publiciteit van het algemeen welzijn van wetten, voorschriften en voedselveiligheidsnormen en -normen en kennis uitvoeren en toezicht houden op de publieke opinie illegaal gedrag van voedselveiligheid.Propaganda en rapporten over voedselveiligheid moeten waar en eerlijk zijn.

    Artikel 11 De staat stimuleert en ondersteunt basisonderzoek en applicatieonderzoek met betrekking tot voedselveiligheid en moedigt voedselproductie aan en ondersteunt en ondersteunt de exploitanten om geavanceerde technologie en geavanceerde managementspecificaties aan te nemen om het niveau van voedselveiligheid te verbeteren.

    Het gebruik van pesticiden door het land heeft een strikt beheersysteem geïmplementeerd, de eliminatie van giftige, hoge toxische en hoge residuenpesticiden versneld, het onderzoek en de ontwikkeling van alternatieve producten bevorderd en het gebruik van hoge efficiëntie, laag giftig en laag resterende pesticiden.

    Artikel 12 Elke organisatie of persoon heeft het recht om illegale handelingen van voedselveiligheid te melden, informatie over voedselveiligheid van relevante afdelingen te begrijpen in overeenstemming met de wet en meningen en suggesties voor het toezicht op voedselveiligheid en -beheer naar voren te brengen.

    Artikel 13 Eenheden en personen die uitstekende bijdragen hebben geleverd aan voedselveiligheidswerkzaamheden, zullen lof en beloningen krijgen in overeenstemming met relevante nationale voorschriften.

Hoofdstuk 2 Monitoring en evaluatie van voedselveiligheid Risico

    Artikel 14 De staat stelt een monitoringssysteem voor voedselveiligheidsrisico’s op om op voedsel gebaseerde ziekten, voedselvervuiling en schadelijke factoren in voedsel te controleren.

    De administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad, samen met het toezicht van de voedselveiligheid en het beheer van de Staatsraad, heeft een nationaal monitoringplan voor voedselveiligheidsrisico’s geformuleerd en geïmplementeerd.

    Na de afdeling Voedselveiligheid en andere relevante afdelingen van de Staatsraad moeten ze onmiddellijk verifiëren en rapporteren aan de administratieve afdeling van de Staatsraad.Wat betreft de informatie over voedselveiligheidsinformatie op de hoogte van relevante afdelingen en aanverwante ziektegegevens zoals op voedsel gebaseerde ziekten gerapporteerd door medische instellingen, analyseert de relevante afdelingen van de Staatsraad de relevante afdelingen van de Staatsraad.

    De administratieve afdelingen van de gezondheidszorg van de Volksregering van de provinciale, autonome regio’s en gemeenten rechtstreeks onder de centrale overheid, en toezicht van de voedselveiligheid en managementafdelingen van hetzelfde niveau, in overeenstemming met het National Food Safety Risk Monitoring Plan, gecombineerd met de specifieke Situatie van hun administratieve gebieden, formuleer en aanpas het voedselveiligheidsrisico -monitoringschema in hun administratieve gebieden en rapporteer de administratieve afdeling van de staatsraad ingediend en geïmplementeerd.

    Artikel 15 De technische instellingen die de monitoring van het risico -veiligheid van voedselveiligheid ondernemen, moeten het monitoringwerkzaamheden uitvoeren volgens het monitoringplan en monitoringplan voor voedselveiligheid om ervoor te zorgen dat de monitoringgegevens waar en nauwkeurig zijn, en de resultaten van de monitoringgegevens en analyses worden ingediend bij het monitoringplan en De vereisten van het monitoringschema in het monitoringplan van het voedselveiligheidsrisico.

    Monitoring van de voedselveiligheid Monitoring Personeel heeft het recht om de relevante eetbare landbouwproducten aan te gaan planten en fokken, voedselproductie en werkingsplaatsen om monsters te verzamelen en relevante gegevens te verzamelen.Het verzamelen van monsters moet worden betaald tegen de marktprijs.

    Artikel 16 Uit de resultaten van het monitoren van de voedselveiligheidsrisico’s blijkt dat er mogelijk gevaren voor voedselveiligheidsrisico’s kunnen zijn en dat de administratieve afdeling van de gezondheidszorg op of boven het provinciaal niveau onmiddellijk relevante informatie zal informeren over de afdelingen voor voedselveiligheid en managementafdelingen op hetzelfde niveau, en meldt de administratieve afdeling van de gezondheid van de mensen van de volksoverheid en de regeringen van mensen met een hoger niveau.Voedingsveiligheidstoezicht en managementafdelingen organiseren verder onderzoek.

    Artikel 17 De staat stelt een risicobeoordelingssysteem voor voedselveiligheid op. -gerelateerde producten.

    De administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad is verantwoordelijk voor het organiseren van risicobeoordeling van voedselveiligheid en stelt de expertcomités voor voedselveiligheidsrisicobeoordeling op samengesteld uit experts uit medische, landbouw, voedsel, voeding, biologie en milieudeskundigen uit het risico van voedselveiligheid.De resultaten van de risicobeoordeling van voedselveiligheid werden aangekondigd door de administratieve afdeling van de staatsraad.

    Voor de veiligheidsbeoordeling van pesticiden, meststoffen, veterinaire geneesmiddelen, voeder- en voedingsadditieven, zullen experts van de expert van de expert van voedselveiligheidsrisico’s deelnemen.

    Risicobeoordeling van voedselveiligheid zal geen kosten van fabrikanten in rekening brengen en het innen van monsters betaalt volgens de marktprijs.

    Artikel 18 Als een van de volgende omstandigheden, moet de risicobeoordeling van de voedselveiligheid worden uitgevoerd:

    (1) monitoring door middel van voedselveiligheidsrisico of het ontvangen van rapporten bleek dat voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten verborgen veiligheidsrisico’s kunnen hebben;

    (2) wetenschappelijke basis bieden voor de formulering of herziening van de nationale normen voor voedselveiligheid om de risicobeoordeling te evalueren;

    (3) Om de belangrijkste gebieden en soorten toezicht en beheer te bepalen, is de risicobeoordeling vereist;

    (4) het vinden van nieuwe mogelijke factoren voor voedselveiligheid;

    (5) U moet bepalen of een bepaalde factor een verborgen gevaar van voedselveiligheid vormt;

    (6) De administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad is van mening dat andere situaties moeten worden geëvalueerd door risicobeoordeling.

    Artikel 19 Als het toezicht en de administratie van de staatsraad, de landbouwadministratie en andere afdelingen van de staatsraad, vaststellen dat als de risicobeoordeling van de voedselveiligheid moet worden uitgevoerd tijdens het toezicht en managementwerk, dit moet suggereren Afdeling van de Staatsraad, en verstrekt informatie zoals risicobronnen, relevante inspectiegegevens en conclusies.Als het tot de situatie behoort die is vastgelegd in artikel 18 van deze wet, voert de administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad een tijdige beoordeling van het risico op voedselveiligheid en informeert de relevante afdelingen van de Staatsraad.

    20 De Health Administration en Agricultural Administratieve afdelingen van de People’s Regeringen op of boven het provinciale niveau zullen onmiddellijk de monitoringinformatie van voedsel en eetbare landbouwproductveiligheid Risico’s op de hoogte stellen.

    De Health Administration en Agricultural Administrative Department van de Staatsraad stellen onmiddellijk informatie op de hoogte, zoals de resultaten van voedsel, de resultaten van de veiligheid van de veiligheid van het landbouwproduct.

    Artikel 21 De resultaten van de risicobeoordeling van voedselveiligheid zijn de wetenschappelijke basis voor het formuleren, herzien van normen voor voedselveiligheid en het implementeren van supervisie en management van voedselveiligheid.

    Na de evaluatie van het risico op voedselveiligheid, als voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten niet veilig zijn, zullen de voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen van de Staatsraad onmiddellijk aan het publiek aankondigen in overeenstemming met hun respectieve verantwoordelijkheden, de consumenten informeren om te stoppen met eten of gebruik en neem overeenkomstige maatregelen. De Raad zal, samen met het toezicht van de voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad om deze onmiddellijk te formuleren en te herzien.

    Artikel 22 De afdeling voedselveiligheid en managementafdeling van de Staatsraad zal, samen met relevante afdelingen van de Staatsraad, de status van voedselveiligheid volledig analyseren op basis van de resultaten van de risicobeoordeling van voedselveiligheid en supervisie van voedselveiligheid en managementinformatie.Voor voedingsmiddelen met een uitgebreide analyse die een hoge mate van beveiligingsrisico’s hebben, stelt de afdeling Voedselveiligheid en management van de Staatsraad onmiddellijk een waarschuwing voor voedselveiligheid voor en kondigt deze aan de samenleving aan.

    Artikel 23 De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en managementafdeling van de People’s Government op of boven het provinciale niveau, en andere relevante afdelingen, het deskundige Comité van de risicobeoordeling van de voedselveiligheid en haar technische instellingen organiseren voedselfabrikanten, instituten voor voedselinspectie en certificeringsinstellingen in overeenstemming Met de principes van wetenschap, objectieve, tijdige en openbaarmaking, vereniging van de voedingsindustrie, consumentenvereniging en nieuwsmedia, communiceer ze met informatie over de risicobeoordeling van voedselveiligheid en supervisie van voedselveiligheid en managementinformatie.

Hoofdstuk III Voedselveiligheidsnormen

    Artikel 24 De formulering van normen voor voedselveiligheid moet wetenschappelijk, redelijk, veilig en betrouwbaar zijn om de gezondheid van de gezondheid van het publiek te waarborgen.

    Artikel 25 Voedselveiligheidsnormen zijn de standaard voor handhaving.Met uitzondering van normen voor voedselveiligheid, mogen andere verplichte normen niet worden geformuleerd.

    Artikel 26 Normen voor voedselveiligheid moeten de volgende inhoud bevatten:

    (1) Voedsel, voedseladditieven, voedselgerelateerde producten, pathogene micro -organismen, residuen van pesticiden, residuen van veterinaire geneesmiddelen, biologische toxines, zware metalen en andere vervuilingsstoffen en andere beperkte voorschriften die schade aan de menselijke gezondheid schaden;

    (2) de variëteit, reikwijdte en dosering van voedseladditieven;

    (3) de vereisten voor het voedingsgehalte van het belangrijkste en hulpvoedsel voor zuigelingen en jonge kinderen en andere specifieke groepen;

    (4) De vereisten voor labels, tekenen en handleidingen met betrekking tot voedselveiligheidseisen zoals hygiëne, voeding;

    (5) sanitaire vereisten voor het voedselproductie- en werkingsproces;

    (6) kwaliteitsvereisten met betrekking tot voedselveiligheid;

    (7) methoden en voorschriften voor voedselinspectie met betrekking tot voedselveiligheid;

    (8) Andere inhoud die moet worden geformuleerd als normen voor voedselveiligheid.

    Artikel 27 De nationale standaard van voedselveiligheid wordt geformuleerd en aangekondigd door de administratieve afdeling van de Staatsraad en de afdeling Voedselveiligheid van de Staatsraad.

    De beperkte voorschriften van residuen van pesticiden en residuen van veterinaire geneesmiddelen in voedsel en haar inspectiemethoden en -procedures worden geformuleerd door de administratieve afdeling van de staatsraad en de agrarische administratieve afdeling van de Staatsraad.

    De inspectievoorschriften voor het slachten van vee en pluimvee worden geformuleerd door de afdeling Agricultural Administration van de Staatsraad en de administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad.

    Artikel 28 Om nationale normen voor voedselveiligheid te formuleren, moet het gebaseerd zijn op de resultaten van de risicobeoordeling van voedselveiligheid en volledig rekening houden met de resultaten van de resultaten van de veiligheidsbeoordeling van de landbouwproduct.

    Nationale normen voor voedselveiligheid worden beoordeeld en goedgekeurd door de National Standard Evaluation Committee van de Food Safety Administrative Department georganiseerd door de Staatsraad.De National Standard Review Committee of Food Safety, Experts in Medicine, Agriculture, Food, Nutrition, Biology, Milieu en andere aspecten, evenals seksuele beoordeling.

    Artikel 29 Voor lokaal speciaalvoedsel, als er geen nationale standaard is voor voedselveiligheid, kunnen de administratieve afdeling van de volksregering van de provincie, de autonome regio en gemeenten lokale lokale voedselveiligheidsstandaarden formuleren en aankondigen om te rapporteren aan de administratieve afdeling van de gezondheid Staatsraad voor record.Nadat de nationale normen voor voedselveiligheid zijn geformuleerd, zullen de lokale normen worden afgeschaft.

    Artikel 30 De staat moedigt ondernemingen aan voedselproductie aan om bedrijfsnormen strikt te formuleren dan de nationale normen voor voedselveiligheid of lokale normen. Regering.

    Artikel 31 De administratieve afdelingen van de gezondheidszorg van de People’s Government op of boven het provinciale niveau zullen nationale normen, lokale normen en bedrijfsnormen voor de formulering en het indienen van de formulering en het indienen van de formulering en het indienen van de formulering en het indienen van gratis inspectie en download aangekondigd.

    Voor de uitvoering van de normen voor voedselveiligheid, zal de administratieve afdeling van de volksoverheid op of boven het provinciale niveau tijdig richtlijnen en antwoorden geven met relevante afdelingen.

    Artikel 32 De administratieve afdelingen van de gezondheidszorg van de People’s Government op of boven het provinciale niveau zullen, samen met het toezicht en management van voedselveiligheid, landbouwadministratie en andere afdelingen op hetzelfde niveau, de implementatie van nationale normen en lokale normen voor voedselveiligheid, evalueren, en tijdig herzien van normen voor voedselveiligheid op basis van de evaluatieresultaten.

    Voedselveiligheidstoezicht en -beheer, landbouwadministratie en andere afdelingen op provinciaal niveau zullen de problemen verzamelen en samenvatten die bestaan ​​bij de uitvoering van de normen voor voedselveiligheid en de gezondheidsadministratieve afdeling op hetzelfde niveau tijdig informeren.

    Als normen voor voedselveiligheid problemen hebben bij de implementatie van normen voor voedselveiligheid en de verenigingen van de voedingsindustrie, moeten ze zich onmiddellijk melden bij de administratieve afdeling gezondheidszorg.

Hoofdstuk 4 Voedselproductie en -beheer

Sectie 1 bepaalt in het algemeen

  Artikel 33 Voedselproductie en -bewerking moeten voldoen aan de normen voor voedselveiligheid en voldoen aan de volgende vereisten:

    (1) Behandeling van voedsel en grondstof en voedselverwerking, voedselverwerking, verpakking, opslag en andere plaatsen die compatibel zijn met voedselvariëteiten en hoeveelheden productie en werking om de plaats te behouden waar de omgeving netjes is en de voorgeschreven afstand van het giftige, schadelijke locaties en andere vervuilingsbronnen;

    (2) Er zijn productie- en bedieningsapparatuur of -faciliteiten die compatibel zijn met voedselrassen en hoeveelheden die compatibel zijn met productie en werking. Bewijs, wassen, wassen, wassen, wassen, wassen en wassen en apparatuur of voorzieningen die afvalwater afhandelen, afval en afval opslaan;

    (3) voedsel en technisch personeel, personeel voor voedselveiligheidsbeheer en regels en voorschriften voor personeel voor voedselveiligheidsbeheer, personeel voor voedselveiligheidsbeheer en voedselveiligheidspersoneel;

    (4) hebben een redelijke lay -out en procesproces van apparatuur om het voedsel van voedsel, de kruisbarming van het voedsel, grondstoffen en afgewerkte producten te voorkomen en voedselcontact te voorkomen met gif en onreine objecten;

    (5) De container met servies, drinkgerei en het plaatsen van direct geïmporteerde voedingsmiddelen moet vóór gebruik worden gewassen en gedesinfecteerd.

    (6) De containers, gereedschappen en apparatuur van opslag, transport en laden en lossen van voedsel moeten veilig en onschadelijk zijn, schoon houden, voedselvervuiling voorkomen en voldoen aan speciale vereisten zoals de temperatuur en vochtigheid die nodig is voor de opslag van voedsel. samen;

    (7) Voedingsmiddelen rechtstreeks bij de ingang moeten niet -toxische en schone verpakkingsmaterialen, servies, drankjes en containers gebruiken;

    (8) Voedselproductie en operators moeten persoonlijke hygiëne behouden.

    (9) Het gebruik van water moet voldoen aan de gezondheidsnormen van drinkwater dat in de staat is vastgelegd;

    (10) Het gebruikte wasmiddel en desinfectiemiddel moeten veilig en onschadelijk zijn voor het menselijk lichaam;

    (11) Andere vereisten die zijn vastgelegd in wetten en voorschriften.

    Als niet -foodproductie -operators zich bezighouden met voedselopslag, transport en laden en lossen, moeten ze voldoen aan de bepalingen van de zesde alinea van de vorige paragraaf.

    Artikel 34 Verbod de productie en werking van de volgende voedingsmiddelen, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten:

    (1) voedingsmiddelen geproduceerd met niet -voedingsgrondstoffen of chemicaliën anders dan voedseladditieven en andere voedingsmiddelen die de menselijke gezondheidsmaterialen kunnen in gevaar brengen, of voedingsmiddelen geproduceerd met gerecycled voedsel als grondstoffen;

    (2) pathotische micro -organismen, residuen van pesticiden, residuen van veterinaire geneesmiddelen, biologische toxines, zware metalen en andere verontreinigende stoffen, evenals ander materiaalgehalte die de menselijke gezondheid schaadt dan voedselveiligheidsnormen, voedseladditieven, voedselgerelateerde producten;

    (3) Voedingsmiddelen en voedseladditieven geproduceerd door voedselgrondstoffen en voedseladditieven die de houdbaarheid overschrijden;

    (4) voedingsmiddelen die voedseladditieven gebruiken in over -range en over -Limits;

    (5) De voedingsingrediënten voldoen niet aan de voedselveiligheidsnormen voor zuigelingen en jonge kinderen en andere specifieke mensen.

    (6) corruptie verslechtering, vette zuurgraad, beschimmelde insecten, vuil en onrein, gemengd met vreemde voorwerpen, vervalste of gemengde of sensorische eigenschappen van voedsel- en voedseladditieven;

    (7) pluimvee, dieren, beesten, waterdieren en producten met ziekte, vergiftiging of onbekende oorzaken;

    (8) het niet uitvoeren van quarantaine of ongekwalificeerd vlees in overeenstemming met voorschriften, of onuitsprekelijke of ongekwalificeerde vleesproducten;

    (9) Voedingsmiddelen en voedseladditieven besmet door verpakkingsmaterialen, containers, transportgereedschap, enz.

    (10) Markeer voedsel- en voedseladditieven die zijn gemarkeerd met valse productiedata, kwaliteitsperioden of het overschrijden van de houdbaarheid;

    (11) pre -packaged voedsel- en voedseladditieven zonder labels;

    (12) voedingsmiddelen die door de staat zijn verboden en geëxploiteerd voor preventie en andere speciale behoeften voor preventie;

    (13) Andere voedingsmiddelen, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten die niet voldoen aan wetten, voorschriften of voedselveiligheidsnormen.

    Artikel 35 De staat implementeert een machtigingssysteem voor voedselproductie en werking.Het invoeren van voedselproductie, voedselverkoop en cateringdiensten krijgt toestemming in overeenstemming met de wet.Het is echter niet nodig om toestemming te krijgen om eetbare landbouwproducten te verkopen.

    De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en management van de regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciaal niveau zal de relevante vereisten van artikel 33, paragraaf 1, paragraaf van paragrafen, paragraaf 1 tot de vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot Vierde -vierde tot de vierde tot de vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde tot vierde gegevens, indien nodig, inspecties van de productie- en werkingsplaatsen van de aanvrager; De voorgeschreven voorwaarden, vergunningen; voor degenen die niet aan de voorgeschreven voorwaarden voldoen, zullen ze de redenen niet schriftelijk toestaan ​​en uitleggen.

    Artikel 36 Voedselproductie en verwerking van kleine workshops en voedselverkopers houden zich bezig met voedselproductie- en operatieactiviteiten, die moeten voldoen aan de eisen van de voedselveiligheid die compatibel zijn met hun productie- en werkingsschaal en -voorwaarden die in deze wet zijn vastgelegd om ervoor te zorgen dat de voedselhygiëne, niet -toxisch , onschadelijke voedselveiligheid, voedselveiligheid die ze worden geproduceerd en geëxploiteerd. De afdeling toezicht en management zal toezicht en beheer versterken.

    De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciaal niveau zullen de voedselproductie en het verwerken van kleine workshops, voedselleveranciers, enz. Lezen, de diensten en uniforme planning versterken, hun productie- en operatieomgeving verbeteren, hun verbetering van de productie- en werkomstandigheden ondersteunen en ondersteunen , voer de gecentraliseerde handelsmarkt, winkels en andere vaste vaste vaste werking van de plaats in, of in het aangewezen tijdelijke werkgebied en tijdsperiode.

    Specifieke managementmethoden voor voedselproductie en het verwerken van kleine workshops en voedselverkopers worden geformuleerd door provincies, autonome regio’s en gemeenten.

    Artikel 37 Het gebruik van nieuwe voedingsgrondstoffen om voedingsmiddelen te produceren, of nieuwe soorten voedseladditieven en nieuwe variëteiten van voedselgerelateerde producten, dient veiligheidsevaluatiemateriaal voor gerelateerde producten in aan de administratieve afdeling van de Staatsraad.De administratieve afdeling van de Staatsraad organiseert herziening binnen 60 dagen na de datum van ontvangst van de aanvraag; geschreven.

    Artikel 38 Drugs mogen niet worden toegevoegd aan voedingsmiddelen voor productie en werking, maar u kunt een stof toevoegen die zowel een voedsel als een Chinees medicinaal materiaal is volgens de traditie.Volgens de traditie is het zowel de materiële map van voedsel als het materiaal van Chinese medicinale materialen.

    Artikel 39 De staat implementeert een licentiesysteem voor de productie van voedseladditief.In het invoeren van de productie van voedseladditief moeten er plaatsen, productieapparatuur of faciliteiten, professioneel en technisch personeels- en managementsystemen zijn die compatibel zijn met de verscheidenheid aan geproduceerde voedseladditieven en de productie van voedseladditieve te verkrijgen in overeenstemming met de procedures die zijn vastgelegd in artikel 35 van deze wet . licentie.

    De productie van voedseladditieven moet voldoen aan nationale normen voor wetten, voorschriften en voedselveiligheid.

    Artikel 40 Voedseladditieven moeten technisch noodzakelijk zijn en de evaluatie van risico’s bewezen veiligheid en betrouwbaarheid voordat ze kunnen worden opgenomen in het bereik van toegestane gebruik; nationale normen voor voedselveiligheid moeten in de tijd worden herzien volgens de technische noodzaak en de resultaten van de risicobeoordeling van de voedselveiligheid.

    Voedselproducenten en operators moeten voedseladditieven gebruiken in overeenstemming met nationale normen voor voedselveiligheid.

    Artikel 41 De productie van voedselgerelateerde producten moet voldoen aan de nationale normen voor wetten, voorschriften en voedselveiligheid.Voor voedselgerelateerde producten met hoge risico’s zoals verpakkingsmaterialen die rechtstreeks contact opnemen met voedingsmiddelen, worden productievergunningen geïmplementeerd in overeenstemming met de bepalingen van nationale industriële productproductie -licentiebeheer.De afdeling Voedselveiligheid toezicht en management zal het toezicht en beheer van voedselgerelateerde productproductieactiviteiten versterken.

    Artikel 42 Het land vestigt een systeem van voedselveiligheid.

    Voedselproductie en exploitanten zullen een traceerbaarheidssysteem voor voedselveiligheid opzetten in overeenstemming met de vereisten van deze wet om ervoor te zorgen dat traceerbaarheid van voedsel kan worden getraceerd.De staat moedigt voedselproductie en exploitanten aan om op informatie gebaseerde verzameling aan te nemen, productie- en werkingsinformatie te behouden en een traceerbaarheidssysteem voor voedselveiligheid op te zetten.

    De voedselveiligheidstoezicht en administratie van de Staatsraad, samen met relevante afdelingen zoals de agrarische administratie van de Staatsraad, vestigt de voedselveiligheid terug tracering en samenwerkingsmechanisme.

    Artikel 43 De regeringen van de lokale bevolking op alle niveaus moeten maatregelen nemen om voedsel te stimuleren dat grote productie- en kettingactiviteiten en distributie grootschalige productie- en kettingactiviteiten aanmoedigen.

    De staat moedigt voedselproductie en operationele ondernemingen aan om deel te nemen aan de aansprakelijkheidsverzekering van de voedselveiligheid.

Sectie 2 Productie- en werkingsprocescontrole

    Artikel 44 Voedselproductie en operatie -ondernemingen moeten een gezond systeem voor voedselveiligheidsbeheer opzetten, kennisopleiding voor voedselveiligheid voor werknemers geven, voedselinspectiewerkzaamheden versterken en productie- en operatieactiviteiten uitvoeren in overeenstemming met de wet.

    De belangrijkste persoon die verantwoordelijk is voor voedselproductie en operationele ondernemingen zal het voedselveiligheidsbeheersysteem van de onderneming implementeren en volledig verantwoordelijk zijn voor het voedselveiligheidswerk van het bedrijf.

    Voedselproductie en operatie -ondernemingen moeten worden uitgerust met personeel voor voedselveiligheidsbeheer om hun training en beoordeling te versterken.Degenen die na beoordeling geen capaciteiten voor voedselveiligheid hebben, gaan niet aan het werk.De afdeling Voedselveiligheid toezicht en management zal willekeurig toezicht houden op de willekeurige inspectie en beoordeling van het personeel van de voedselveiligheidsbeheer van de onderneming en de beoordeling aankondigen.Toezicht en willekeurige inspecties betalen geen kosten.

    Artikel 45 Voedselproducenten en -exploitanten zullen het gezondheidsbeheersysteem van werknemers opzetten en implementeren.Personen met de vastgestelde op de administratieve afdeling van de Staatsraad zullen zich niet bezighouden met direct contact met direct importvoedsel.

    Voedselproductie en operators die zich bezighouden met direct voedselwerk, moeten elk jaar gezondheidsinspecties uitvoeren om gezondheidscertificaten te verkrijgen voordat ze kunnen werken.

    Artikel 46 Voedselfabrikanten moeten controle -eisen voor de volgende zaken formuleren en implementeren om ervoor te zorgen dat het geproduceerde voedselveiligheidsnormen voldoet aan de normen voor voedselveiligheid:

    (1) controle van inkoop van grondstoffen, acceptatie van grondstoffen en investeringen;

    (2) productieproces, apparatuur, opslag, verpakking en andere sleutellinkbesturing;

    (3) inspectie en controle van inspectie van grondstoffen, semi -voltooide productinspectie en inspectie van eindproducten;

    (4) Transport- en leveringscontrole.

    Artikel 47 Voedselfabrikanten moeten een zelfinspectiesysteem voor voedselveiligheid opzetten en de status van voedselveiligheid regelmatig controleren en evalueren.Als de productie- en werkingsomstandigheden veranderen en niet langer voldoen aan de vereisten van voedselveiligheid, moeten voedselproductie en operators onmiddellijk rectificatiemaatregelen nemen; als er een potentieel risico is op ongevallen met voedselveiligheid, moeten voedselproductie en operatie -activiteiten onmiddellijk worden gestopt en het voedsel Veiligheid van de People -Level People’s Government is gevestigd.

    Artikel 48 De staat moedigt voedselproductie en operatie -ondernemingen aan om te voldoen aan de vereisten van goede productiespecificaties, het systeem van gevaarlijke analyse en belangrijke controlepunten te implementeren en het niveau van voedselveiligheidsbeheer te verbeteren.

    Voor voedselproductie en operatiebedrijven die goede productiespecificaties, analyse van gevaren en belangrijke controlepuntensystemen hebben doorstaan, zullen de certificeringsinstellingen tracking -enquêtes implementeren in overeenstemming met de wet; In overeenstemming met de wet, en tijdig voor de regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau van de bevolkingsregeringen op of boven het provinciale niveau, is de afdeling veiligheidstoezicht en management aan de samenleving aangekondigd en aangekondigd.Het certificeringsagentschap zal geen volgt -onderzoek in rekening brengen.

    Artikel 49 Produceerproducenten met eetbare landbouwproducten moeten landbouwinputproducten gebruiken, zoals pesticiden, meststoffen, veterinaire geneesmiddelen, invoer- en voederadditieven in overeenstemming met de normen voor voedselveiligheid en relevante nationale voorschriften.Het is verboden om zeer giftige, zeer giftige pesticiden te gebruiken voor gewassen voorgeschreven door landen zoals groenten, fruit, thee en Chinese kruidengeneesmiddelen.

    Economische organisatie voor Economische Organisatie voor de professionele samenwerking van landbouwproducten van Farmers zal een recordsysteem opzetten voor het gebruik van landbouwinputproducten.

    De agrarische administratieve afdelingen van de Volksregering op of boven het provinciale niveau zullen de toezicht en het beheer en de begeleiding van het gebruik van landbouwinputproducten versterken en het systeem van veilig gebruik van landbouwinputproducten vaststellen en verbeteren.

    Artikel 50 Voedselproducenten om voedselgronden, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten te kopen, controleren de licenties van leveranciers en certificeringen van productkwalificaties; Veiligheid Standaard voedselgrondstoffen, voedseladditieven, voedselgerelateerde producten.

    Voedselfabrikanten moeten een controle -recordsysteem opzetten voor voedselgrondstoffen, voedseladditieven, voedselgerelateerde productaankoopinspectie, en naar waarheid opnemen van voedingsgronden, voedseladditieven, voedselgerelateerde producten, specificaties, hoeveelheid, productiedatum of productiebatchnummer, plank Leven, inkoopdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, leveringsdatum, levering van de naam, adres, contactgegevens, enz., en opslaan relevante vouchers.Records en vouchers zijn niet minder dan zes maanden nadat de levensduur van het product afloopt; als er geen duidelijke behoudsperiode is, is de behoudsperiode niet minder dan twee jaar.

    Artikel 51 Voedselproductie -ondernemingen moeten een inspectie van de voedselfabriek en het recordsysteem opstellen, het inspectiecertificaat en de veiligheidsstatus van het fabrieksmiddelen bekijken en de naam, specificaties, hoeveelheid, productiedatum of productiebatchummer, houdbaarheid, inspectiecertificaatnummer, registreren, Verkoopdatum, aankoop van goederen, inkoopdatum en aankoop van voedsel.Records en vouchers moeten voldoen aan de bepalingen van artikel 50, paragraaf 2 van deze wet.

    Artikel 52 Producenten met voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten moeten het voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten testen die zijn geproduceerd in overeenstemming met de normen voor voedselveiligheid.

    Artikel 53 Voedseloperators om voedingsmiddelen te kopen, controleren de licenties van leveranciers en gekwalificeerde certificaten van voedsel ex -factorische inspectie of andere gekwalificeerde certificaten (hierna aangeduid als gekwalificeerde certificeringsdocumenten).

    Voedingsbedrijven ondernemingen moeten een recordsysteem voor inspectie van voedselaankoop opzetten en de naam, specificaties, kwantiteit, productiedatum of productiebatchummer, houdbaarheid, inkoopdatum en leveranciersnaam, adres, contactgegevens, enz. Nadenken en relevant worden vouchers.Records en vouchers moeten voldoen aan de bepalingen van artikel 50, paragraaf 2 van deze wet.

    Voedselbedrijf ondernemingen met uniforme distributiemethoden kunnen de documenten van de licentie- en voedselkwalificatiedocumenten van het hoofdkantoor van de leverancier uniform controleren en inspectierecords van voedselaankoop uitvoeren.

    Operationele ondernemingen die zich bezighouden met voedselgroothandelsactiviteiten moeten een voedselverkoopsysteem opzetten en de namen, specificaties, hoeveelheden, productiedatum of productiebatchummer, houdbaarheid, verkoopdatum, adres, contactgegevens en andere inhoud van het groothandel voedsel opnemen van het groothandel en sla de naam, het adres, contactgegevens, enz. Sla gerelateerde vouchers op.Records en vouchers moeten voldoen aan de bepalingen van artikel 50, paragraaf 2 van deze wet.

    Artikel 54 Voedseloperators moeten voedsel opslaan in overeenstemming met de vereisten om voedselveiligheid te waarborgen, regelmatig voorraadvoedsel te controleren en voedingsmiddelen op te ruimen die metamorf hebben of de houdbaarheid op tijd overschrijden.

    Voedseloperators slaan bulkvoedsel op, die de naam van het voedsel, productiedatum of productiebatchnummer, houdbaarheid, producentennaam en contactgegevens op de opslaglocatie moeten aangeven.

    Artikel 55 Leveranciers van cateringservices zullen de vereisten voor grondstofbeheersing formuleren en implementeren en geen voedselgrondstoffen kopen die niet voldoen aan de normen voor voedselveiligheid.Bevorder het openbare verwerkingsproces van cateringserviceproviders, publiceer voedselgrondstoffen en de broninformatie ervan.

    Tijdens het verwerkingsproces moet de cateringserviceprovider het voedsel en de grondstoffen controleren die tijdens het verwerkingsproces moet worden verwerkt.

    Artikel 56 Leveranciers van cateringservices moeten regelmatig voedselverwerking, opslag, weergave en andere faciliteiten en apparatuur handhaven; regelmatig reinigen, thermische isolatie -faciliteiten, gekoelde en bevriezingsfaciliteiten verifiëren.

    Leveranciers van cateringservices zullen het servies en de dranken schoonmaken en desinfecteren in overeenstemming met de vereisten en geen ononderbroken desinfectieshuizen en drankjes gebruiken; Geïndiculeerd in deze wet geconcentreerde desinfectieservice -eenheid.

    Artikel 57 De cafetaria’s van geconcentreerde eetgelegenheden zoals scholen, kinderopvanginstellingen, pensioeninstellingen en bouwplaatsen zullen zich strikt houden aan wetten, voorschriften en voedselveiligheidsnormen; als ze maaltijden bestellen voor voedseleenheden, zullen ze ondernemingen bevelen die voedselproductie en -beherkt voor voedselproductie en -behoeften die de voedselproductie verkrijgen, bestellen , en ze worden besteld op basis van de vereisten van voedselproductie en -bedrijf.De voedselvoorzieningseenheid zal zich strikt houden aan wetten, voorschriften en voedselveiligheidsnormen om voedselveiligheid te waarborgen tijdens de maaltijd.

    De bevoegde autoriteiten van scholen, kinderopvanginstellingen, pensioeninstellingen, bouwplaatsen en andere geconcentreerde eeteenheden moeten voedselveiligheidseducatie en dagelijks beheer van gecentraliseerde eeteenheden versterken, de risico’s voor voedselveiligheid verminderen en verborgen gevaren voor het veiligheidsveiligheid worden geëlimineerd.

    Artikel 58 De gecentraliseerde desinfectieservice -eenheden van services en drinkgerei moeten de bijbehorende operationele locatie, schoonmaak- en desinfectieapparatuur of -faciliteiten hebben. normen.

    De gecentraliseerde desinfectieservice -eenheden van services en drinkgerei moeten batchinspecties uitvoeren op desinfectie -servies en dranken, en de fabriek kan worden uitgegeven na het doorstaan ​​van de inspectie.Desinfecteerd servies en drankjes moeten worden gemarkeerd met de naam, het adres, contactgegevens, desinfectiedatum en gebruiksperiode op onafhankelijke verpakkingen.

    Artikel 59 Voedseladditieve producenten moeten voedseladditieven opzetten om het fabrieksinspectie -recordsysteem te exporteren, het inspectiecertificaat en de veiligheidsstatus van fabrieksproducten te controleren en de naam, specificaties, hoeveelheid, productiedatum of productiebatchummer, houdbaarheid, houdbaarheid, houdbaarheid, houdbaarheidscertificaat, vast te leggen , Verkoopdatum van de voedseladditieven en gerelateerde inhoud, adres, contactgegevens en andere gerelateerde inhoud en sla relevante vouchers op.Records en vouchers moeten voldoen aan de bepalingen van artikel 50, paragraaf 2 van deze wet.

    Artikel 60 食品 添加剂 经营者 采购 食品 食品 添加剂 , 应当 依法 查验 供货者 的 许可证 和 产品 产品 合格 文件 文件 , 如实 记录 食品 添加剂 的 名称 、 、 规格 、 、 、 生产 日期 或者 生产 生产 批号 、 、 保质期 、 进货 进货 日期 以及 供货者 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称 名称Adres, contactgegevens en andere inhoud en sla relevante vouchers op.Records en vouchers moeten voldoen aan de bepalingen van artikel 50, paragraaf 2 van deze wet.

    Artikel 61 De organisatoren van de geconcentreerde handelsmarkt, de tellers en de tentoonstellingsorganisator zullen de licentie van de voedselbeheerders herzien die in overeenstemming met de wet zijn toegelaten, hun verantwoordelijkheden voor voedselveiligheid management verduidelijken, regelmatig hun operationele omgeving en voorwaarden controleren en vinden dat het schendt Deze schending hiervan Dit als de wet gedrag bepaalt, zal het stoppen en onmiddellijk rapporteren en onmiddellijk de afdeling Voedselveiligheidsonderzoek en -beheer van de People -Level People’s Government melden.

    Artikel 62 De derde -partijplatformaanbieder van online voedseltransacties registreert de reële naam van het netwerk om de verantwoordelijkheden van de voedselveiligheidsbeheer te verduidelijken; als de licentie wordt verkregen in overeenstemming met de wet, wordt de licentie ook beoordeeld.

    Als de leverancier van het derde -deel van de partij voor online voedselhandel ontdekte dat de voedseloperator van het netwerk de in deze wet vastgestelde handelingen schendt, stopt het en meldt het de afdeling Voedselveiligheid en management van de County -Level People’s Government Bij de overheid van de lokale bevolking; als een ernstige overtredingen worden gevonden, moeten we stoppen met online transacties aan het verstrekken van platformservice.

    Artikel 63 De staat stelt een terugroepsysteem op.Voedselproducenten ontdekten dat het geproduceerde voedsel niet voldoet aan de normen voor voedselveiligheid of bewijs heeft om te bewijzen dat het de menselijke gezondheid in gevaar kan brengen, en ze moeten de productie onmiddellijk stoppen, het voedsel terugroepen dat te koop is vermeld, relevante productieoperators en consumenten op de hoogte brengen, en registreer de terugroep- en meldingssituatie.

    Voedseloperators vinden dat het voedsel dat het exploiteert een vastgestelde situatie in de vorige paragraaf heeft, de operatie onmiddellijk stopt, relevante productie -operators en consumenten op de hoogte brengt en de stopbewerking en melding registreert.Voedselproducenten zijn van mening dat ze moeten worden teruggeroepen en dat ze onmiddellijk moeten worden teruggeroepen.Als de voedseloperators de vastgestelde situatie in de voorgaande paragraaf hebben vanwege voedseloperators, moeten voedseloperators worden teruggeroepen.

    Voedselfabrikanten moeten maatregelen nemen, zoals onschadelijke behandeling en vernietiging van het teruggeroepen voedsel om te voorkomen dat ze weer op de markt stromen.Voedselproducenten kunnen echter blijven verkocht worden vanwege de teruggeroepen voedsel, teken of instructies die niet voldoen aan de normen voor voedselveiligheid, en voedselproducenten kunnen blijven verkocht wanneer ze remediërende maatregelen nemen en voedselveiligheid moeten garanderen; aan consumenten bij het verkopen.

    Voedselproducenten en -exploitanten zullen de terugroepactie en behandeling van voedselveiligheid melden aan de afdeling Voedselveiligheid en management van de People People’s Government bij de lokale bevolking van de lokale bevolking; vooraf gerapporteerd.De afdeling Voedselveiligheid is van mening dat indien nodig op -ite toezicht kan worden geïmplementeerd.

    Als de exploitant van de voedselproductie de operatie niet herinnert of stoppen in overeenstemming met de bepalingen van dit artikel, kan de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau bevelen om de operatie terug te roepen of te stoppen.

    Artikel 64 De groothandelsmarkt voor eetbare landbouwproducten moet worden uitgerust met inspectieapparatuur en inspecteurs of voedselinspectie -instanties die aan deze wet voldoen, om de bemonstering van eetbare landbouwproducten te bemonsteren die op de groothandelsmarkt worden verkocht; Rapporteer aan de afdeling Voedselveiligheid en management.

    Artikel 65 Verkopers van eetbare landbouwproducten moeten een check -up record -systeem opzetten voor de aankoop van eetbare landbouwproducten, en de namen, de kwantiteit, de aankoopdatum en leveranciersnamen, adres, contactgegevens en andere inhoud van de eetbare landbouwproducten, en Bewaar relevante vouchers.Records en vouchers zijn niet minder dan zes maanden.

    Artikel 66 Eetbare landbouwproducten die op de markt komen, gebruiken voedselgerelateerde producten zoals vershouders, conserveermiddelen en andere voedingsmiddelen en verpakkingsmaterialen tijdens verpakking, vers -opslag, opslag en transport, die voldoen aan de nationale normen voor voedselveiligheid.

Sectie 3 label, instructies en advertenties

    Artikel 67 Er moeten labels zijn op de verpakking van pre -packaged voedsel.Het label moet worden aangegeven door de volgende zaken:

    (1) naam, specificaties, netto -inhoud, productiedatum;

    (2) ingrediënten of ingrediënten;

    (3) de naam, adres en contactgegevens van de producent;

    (4) het houdbaar leven;

    (5) productstandaardcode;

    (6) opslagomstandigheden;

    (7) de gemeenschappelijke naam van voedseladditieven die in nationale normen worden gebruikt;

    (8) productielicentienummer;

    (9) Andere zaken aangegeven door wetten, voorschriften of normen voor voedselveiligheid.

    De labels voor zuigelingen en jonge kinderen en andere specifieke groepen moeten ook de belangrijkste voedingsingrediënten en hun inhoud aangeven.

    Als de nationale normen voor voedselveiligheid andere voorschriften hebben voor het labelen, wordt deze bepaald.

    Artikel 68 Voedseloperators verkopen bulkvoedsel en moeten de naam van voedsel, productiedatum of productiebatchummer, houdbaarheid, de naam van de productieoperator, het adres- en contactgegevens en contactgegevens op de container van bulkvoedsel, productiedatum of productiebatchummer, houdbaarheidsleven aangeven.

    Artikel 69 Productie en operationeel genetisch gemodificeerd voedsel moeten aanzienlijk worden gemarkeerd in overeenstemming met de voorschriften.

    Eenenzeventig Voedseladditieven moeten labels, handleidingen en verpakkingen hebben.De labels en instructies moeten worden gesteld dat de zaken die zijn vastgelegd in artikel 67, paragraaf 1, paragraaf 1, paragraaf 1 van deze wet, en de reikwijdte, dosering en gebruiksmethoden van voedseladditieven, en in het label, en de woorden uploaden ” voedselsupplementen”.

    Eenenzeventig De labels en handleidingen van voedsel- en voedseladditieven mogen geen valse inhoud bevatten en mogen geen ziektepreventie en behandelingsfuncties omvatten.Productie -operators zijn verantwoordelijk voor het label en de handleiding die het heeft verstrekt.

    De labels en handleidingen van voedsel- en voedseladditieven moeten duidelijk en duidelijk zijn.

    Voedsel- en voedseladditieven komen niet overeen met de inhoud van hun labels en handleidingen, mag niet worden vermeld en verkocht.

    Artikel 72 Voedseloperators moeten voedsel verkopen in overeenstemming met de waarschuwingssignalen, waarschuwingsbeschrijvingen of voorzorgsmaatregelen gekenmerkt door het voedseletiket.

    Drieënzeventig De inhoud van voedseladvertenties moet waar en legaal zijn, en mag geen valse inhoud bevatten en mag geen ziektefleveren en behandelingsfuncties omvatten.Voedselfabrikanten zijn verantwoordelijk voor de authenticiteit en legitimiteit van inhoud van voedseladvertentie.

    De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en management van de regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau en andere relevante afdelingen, evenals de voedselinspectie -agentschappen, en de verenigingen van de voedingsindustrie zullen geen voedsel aanbevelen aan consumenten in advertenties of andere vormen.Consumentenorganisaties mogen consumenten niet in rekening brengen om voedingsmiddelen aan consumenten aan te bevelen door vergoedingen of andere voordelen te innen.

Sectie 4 Speciaal eten

    Artikel 74 De staat implementeert strikt toezicht en beheer van speciale voedingsmiddelen zoals gezondheidsvoedsel, speciaal medisch gebruik formule voedsel en voedingsmiddelenvoeding.

    Artikel 75 Gezondheidsvoedsel beweert een wetenschappelijke basis te hebben voor de gezondheidsfunctie en mag geen acuut, subacute of chronische schade aan het menselijk lichaam hebben.

    De catalogus voor gezondheidsvoedsel en de directory voor gezondheidszorgfunctie die gezondheidsvoedsel mogelijk maakt, is geformuleerd, aangepast en aangekondigd door de afdeling Voedselveiligheid en management van de Staatsraad in samenwerking met de Health Administrative Department van de Staatsraad en de National Chinese Medicine Management Department.

    De Directory voor gezondheidsfoods grondstof omvat de naam van de grondstof, de hoeveelheid en de overeenkomstige effecten van de grondstoffen; Andere voedselproductie.

    Artikel 76 Gezondheidszaken die grondstoffen gebruiken buiten de grondstof voor gezondheidsvoedsel en het eerste geïmporteerde gezondheidsvoedsel moet worden geregistreerd door het voedselveiligheidstoezicht en de administratie van de staatsraad.Als het geïmporteerde gezondheidsvoedsel voor het eerst tot voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, enz. Behoort, moet dit worden gemeld aan de afdeling Voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad voor het dossier.Andere gezondheidsvoedsels moeten worden gemeld aan het toezicht van de voedselveiligheid en managementafdelingen van de People’s Regeringen van de provincie, de autonome regio en de gemeente direct onder de centrale overheid.

    Geïmporteerde gezondheidsvoedsels moeten producten zijn die de competente afdelingen van exporteurs (regio’s) mogen worden vermeld en verkocht.

    Artikel 77 Het gezondheidsvoedsel dat moet worden geregistreerd in overeenstemming met de wet, moet worden ingediend bij de R & D -rapporten, productrecepten, productietechnologie, veiligheids- en gezondheidsfunctie -evaluaties, labels, handleidingen en andere materialen en monsters van gezondheidsvoedingsmiddelen en relevante certificering bieden documenten.Nadat de afdeling Voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad een technische beoordeling heeft georganiseerd, is het toegestaan ​​om zich te registreren als het voldoet aan de vereisten van veiligheid en functionele claims; als deze niet aan de vereisten voldoet, zal het de redenen niet registreren en de schriftelijke redenen uitleggen en verklaren .Als het gezondheidsvoedsel dat de grondstoffen buiten de catalogus voor de grondstof voor natuurvoedsel gebruikt, een geregistreerde beslissing mag registreren, moet de grondstof op tijd worden opgenomen in de catalogus voor grondstof voor natuurvoeding.

    Het gezondheidsvoedsel dat moet worden ingediend in overeenstemming met de wet, moeten worden ingediend bij de productformule, het productieproces, labels, handleidingen en materialen die bij het indienen van productveiligheid en gezondheidsfuncties aangeven.

    Artikel 70 Het label en de instructies van gezondheidsvoedsel moeten niet de functie van ziektepreventie en -behandeling omvatten. en de inhoud ervan, enz., En verklaar: “Dit product kan het medicijn niet vervangen.”De functies en samenstelling van gezondheidsvoedsel moeten consistent zijn met labels en handleidingen.

    Artikel 79 Naast de bepalingen van artikel 73 van deze wet, moeten advertenties voor gezondheidsvoedingsvoedsel ook verklaren dat “dit product geen geneesmiddelen kan vervangen”; Provincies van de productie -onderneming.De afdelingen voor voedselveiligheid en managementafdelingen van de mensenregeringen van de provinciale, autonome regio’s en gemeenten zullen de toegelaten advertentiecatalogus voor gezondheidsvoedsel en goedgekeurde advertentie -inhoud op een tijdige manier aankondigen en bijwerken.

    Artikel 80 Formule voor speciaal medisch gebruik moet worden geregistreerd bij de voedselveiligheidstoezicht en administratieafdeling van de Staatsraad.Bij het registreren moet het materialen, productietechnologie, labels, handleidingen en materialen indienen die aangeven de klinische effecten van productveiligheid, voedingsstoereikendheid en speciaal medisch gebruik.

    Special Medical Use Formula Food -advertenties zijn van toepassing op de “advertentiewetgeving van de Volksrepubliek China” en andere wetten en administratieve voorschriften voor het beheer van het beheer van geneesmiddelenadvertenties.

    Artikel 81 Fabrikanten van voedingsmiddelen voor kinderen moeten de kwaliteitscontrole van het hele proces van grondstoffen naar de fabriek tot het eindproduct tot het eindproduct implementeren en batchinspectie van voedingsmiddelen voor zuigelingenvoeding implementeren om voedselveiligheid te waarborgen.

    Verse melk, hulpmaterialen en andere voedselmaterialen, voedseladditieven, enz. Gebruikt door de productie van voedingsmiddelen voor kinderen en voedseladditieven moeten voldoen Groei en ontwikkeling van zuigelingen en jonge kinderen.

    Fabrikanten van voedingsmogelijkheden voor kinderen moeten voedselrondstoffen, voedseladditieven, productformules en labels opnemen voor de afdeling Voedselveiligheid en managementafdeling van de People’s Government of the Province, Autonomous Region en Gemeenschap direct onder de centrale overheid.

    De productformule van melkformulemelkpoeder moet worden geregistreerd door de voedselveiligheidstoezicht en administratie van de staatsraad.Bij het registreren dient het het Formule R & D -rapport en andere materialen in die de wetenschappelijke en veiligheid van de formule aangeven.

    Het is niet toegestaan ​​om zuigelingenmelkpoeder te produceren in een verpakkingsmethode.

    Artikel 82 De registrar of de recorder voor gezondheidsvoedsel, speciaal medisch gebruik formule voedsel, zuigelingenmelkpoeder of recorder moet verantwoordelijk zijn voor de authenticiteit van de ingediende materialen.

    De afdelingen voor voedselveiligheid en managementafdelingen van de People’s Government op of boven het provinciale niveau zullen onmiddellijk het gezondheidsvoedsel, speciaal medisch gebruik Formula -voedsel, zuigelingenmelkpoedercatalogus publiceren en de zakelijke geheimen houden die bekend zijn of indienen.

    Gezondheidsvoedsel, speciaal medisch gebruik Formula -voedsel, zuigelingenmelkpoederproductie Enterprises moeten de productie organiseren in overeenstemming met technische vereisten zoals geregistreerde of indiening van productformules, productietechnologie en andere technische vereisten.

    Artikel 83 Productie Gezondheidsvoorzieningen, Formula -voedingsmiddelen voor speciaal medisch gebruik, voedingsmiddelen voor kinderen en andere hoofd- en hulpvoedingsmiddelen gewijd aan specifieke mensen, zal een productiekwaliteitsbeheersysteem opzetten dat compatibel is met het voedsel dat is geproduceerd in overeenstemming met de vereisten van goede productiespecificaties. van het systeem voert zelf -inspectie uit om de effectieve werking te waarborgen en een zelf -inspectrapport in te dienen aan de afdeling Voedselveiligheid en management van de People -Level People’s Government.

Hoofdstuk 5 Voedselinspectie

    Artikel 84 Voedselinspectiebureaus kunnen alleen worden betrokken bij activiteiten van voedselinspectie na het verkrijgen van kwalificaties in overeenstemming met nationale certificering en erkenning.Behalve de wet.

    De kwalificatie -identificatievoorwaarden en inspectiespecificaties van het voedselinspectieagentschap worden bepaald door de afdeling Voedselveiligheid en administratie van de Staatsraad.

    Het inspectierapport uitgegeven door de in deze wet vastgestelde voedselinspectiebureaus heeft hetzelfde effect.

    De regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau zullen middelen voor voedselinspectie integreren om het delen van middelen te bereiken.

    Artikel 85 De voedselinspectie wordt onafhankelijk uitgevoerd door de inspecteur die is aangewezen door het Food Inspection Agency.

    De inspecteur zal voedsel inspecteren in overeenstemming met de relevante wetten en voorschriften, en in overeenstemming met de voedselveiligheidsnormen en inspectiespecificaties, de wetenschap respecteren, zich houden aan de professionele ethiek, en ervoor zorgen dat de inspectiegegevens en conclusies objectief en eerlijk zijn, en niet moeten worden uitgegeven voor valse inspectierapporten.

    Artikel 86 Voedselinspectie en implementatie van voedselinspectiebureaus en inspecteurs zijn verantwoordelijk.Het voedselinspectierapport wordt gestempeld met het officiële zegel van het voedselinspectieagentschap en er is een handtekening of zegel van de inspecteur.Voedselinspectiebureaus en inspecteurs zijn verantwoordelijk voor het uitgegeven voedselinspectierapport.

    Artikel 87 De afdeling Voedselveiligheid en managementafdeling van de People’s Government op of boven het provinciale niveau zal regelmatige of onregelmatige steekproefinspecties op voedsel uitvoeren en de inspectieresultaten aankondigen in overeenstemming met relevante voorschriften.Voor bemonsteringsinspecties moeten de monsters die moeten worden geëxtraheerd, worden gekocht, en de voedselinspectiebureaus die aan deze wet voldoen, moeten worden geïnspecteerd en de relevante kosten betaald;

    Artikel 88 Als de conclusie van de inspectie bezwaar moet worden gemaakt in overeenstemming met de bepalingen van deze wet, kunnen de voedselproductie en exploitanten de bemonsteringstest binnen zeven werkdagen na de datum van ontvangst van de testconclusie implementeren. Willekeurig bepaald door de voedselveiligheidstoezicht en administratieafdeling van de acceptatie van de re -inspectieaanvraag bij de aankondiging van het RE -inspectieagentschap.De re -inspectie -conclusie uitgegeven door het re -inspectie -bureau is de definitieve inspectie -conclusie.Het re -inspectieagentschap en het initiële inspectiebureau zijn niet hetzelfde agentschap.De lijst met re -inspectie -agentschappen wordt gezamenlijk aangekondigd door de certificering en erkenning van de staatsraad van toezicht en beheer, toezicht op voedselveiligheid en management, gezondheidsadministratie, landbouwadministratie en andere afdelingen.

    Het gebruik van nationale voorschriften om willekeurige inspecties en detectie van eetbare landbouwproducten uit te voeren.RE -inspectie mag geen snelle testmethoden aannemen.

    Artikel 89 Voedselproductie -ondernemingen kunnen het voedsel dat ze produceren inspecteren, of ze kunnen ook de voedselinspectiebureaus toevertrouwen die aan deze wet worden nageleefd ter inspectie.

    Als de verenigingen van de voedingsmiddelenindustrie en consumentenverenigingen en andere organisaties en consumenten voedselinspectiebureaus moeten toevertrouwen om voedsel te inspecteren, zullen zij de instellingen voor voedselinspectie in opdracht geven die aan deze wet voldoen.

    Artikel negentig De inspectie van voedseladditieven is van toepassing op de bepalingen van de voedselinspectie van deze wet.

Hoofdstuk 6 Voedselimport en exporteren

    Artikel 91 De inspectie- en afdelingen van de staat en de afsluiting van exit en quarantaine moeten de invoer begeleiden en beheren en voedselveiligheid exporteren.

    Artikel 92 Geïmporteerd voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten moeten voldoen aan de nationale normen van voedselveiligheid in mijn land.

    Geïmporteerde voedsel- en voedseladditieven zullen de inspectie- en quarantainebureaus doorgeven in overeenstemming met de bepalingen van de relevante wetten en administratieve voorschriften van de inspectie van import en export.

    Geïmporteerde voedsel- en voedseladditieven volgt de vereisten van de nationale inspectie -exitinspectie en quarantaine -afdeling in overeenstemming met het verzoek van de nationale ingangs- en exitinspectie- en quarantaine -afdeling.

    Artikel 93 Voedingsmiddelen zonder nationale normen voor voedselveiligheid zijn gebaseerd op buitenlandse exporteurs, overzeese fabrikanten of importeurs die zijn toevertrouwd aan de relevante landen (regio’s) van de Staatsraad of internationale normen om de administratieve afdeling van de Staatsraad te implementeren.De administratieve afdeling van de staat van de Staatsraad beoordeelt de relevante normen en is van mening dat als het voldoet aan de eisen van de voedselveiligheid, het tijdelijk wordt toegepast en de overeenkomstige nationale normen voor voedselveiligheid tijdig zal worden geformuleerd.De nieuwe variëteiten van voedsel of geïmporteerde voedseladditieven en nieuwe voedselgerelateerde producten die worden geproduceerd door het importeren en gebruiken van nieuwe voedselgrasstoffen moeten worden behandeld in overeenstemming met de bepalingen van artikel 37 van deze wet.

    In overeenstemming met de vereisten van de administratieve afdeling van de staatsraad, inspecteren de inspectie- en exitinspectie- en quarantainebureaus het voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten die zijn vastgelegd in de voorgaande paragraaf.De testresultaten moeten openbaar worden gemaakt.

    Artikel 94 Overzeese exporteurs en overzeese fabrikanten moeten ervoor zorgen dat voedsel, voedseladditieven, voedselgerelateerde producten die naar mijn land worden geëxporteerd, voldoen aan de wetten en vereisten van andere relevante wetten en administratieve voorschriften en nationale normen voor voedselveiligheid.

    Importeurs zullen een systeem oprichten voor het beoordelingssysteem van buitenlandse exporteurs en overzeese fabrikanten om zich te concentreren op het herzien van de in de voorgaande paragraaf gespecificeerde inhoud; degenen die de beoordeling niet doorstaan, worden niet geïmporteerd.

    Het is gebleken dat geïmporteerd voedsel niet voldoet aan de nationale normen van voedselveiligheid in mijn land of bewijs heeft om te bewijzen dat het de menselijke gezondheid in gevaar kan brengen.

    Artikel 95 In het buitenland plaatsgevonden voedselveiligheidsincidenten kunnen een impact hebben op mijn land, of als er ernstige problemen met voedselveiligheid worden gevonden in geïmporteerd voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten, neemt de inspectie- en exitinspectie van de staat en de afdeling Quarantaine in het risico. Maatregelen tijdig, en aan de Staatsraad voor de staatsraad voor voedselveiligheid en management, gezondheidsadministratie en administratieve afdeling van de landbouw.De afdelingen die de melding ontvangen, nemen overeenkomstige maatregelen op een tijdige manier.

    De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau houdt toezicht op en beheren de uitvoering van geïmporteerde voedsel- en voedseladditieven die op de binnenlandse markt worden verkocht.Als er een ernstig probleem van voedselveiligheid is, zal de afdeling Voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad de inspectie- en exitinspectie- en quarantaineafdeling onmiddellijk informeren.De inspectie van de staat immigratie en quarantaine -afdeling neemt tijdig overeenkomstige maatregelen.

    Artikel 96 Exporteurs of agenten of importeurs die voedsel in mijn land exporteren, worden ingediend bij de nationale inspectie -exitinspectie en quarantaine -afdeling.Overzeese fabrikanten van voedsel die voedsel exporteren in mijn land, worden geregistreerd bij de nationale inspectie -exitinspectie en quarantaine -afdeling.Als een geregistreerde overzeese voedselfabrikant vals materiaal biedt, of als deze een groot ongeval voor voedselveiligheid veroorzaakt vanwege zijn eigen redenen, trekt de inspectie- en exitinspectie en quarantaine de registratie in en kondigt deze aan.

    De National Entry and Exit Inspection and Quarantine Department kondigt regelmatig de lijst aan van buitenlandse exporteurs, agenten, importeurs en overzeese voedselfabrikanten die hebben geregistreerd.

    Artikel 97 Geïmporteerde pre -packaged voedsel en voedseladditieven moeten Chinese labels hebben; als er volgens de wet een handleiding zou moeten zijn, moeten er een Chinese instructies zijn.Het label en de instructies moeten voldoen aan de vereisten van deze wet en andere relevante wetten en administratieve voorschriften in mijn land en de vereisten van nationale normen voor voedselveiligheid, en bepalen dat de oorsprong van voedsel en de naam, adres en contactinformatie van huishoudelijke agenten .Als het pre -packaged voedsel geen Chinese labels, Chinese handleidingen of labels en instructies heeft, mag het niet worden geïmporteerd.

    Artikel 98 Importeurs moeten een systeem van voedsel, invoer van voedseladditieve en verkooprecords vaststellen en de namen, specificaties, hoeveelheden, productiedatum, productie- of importbatchaantal voedsel- en voedseladditieven, dateringsdatum en andere inhoud en andere inhoud opslaan en relevante vouchers opslaan.Records en vouchers moeten voldoen aan de bepalingen van artikel 50, paragraaf 2 van deze wet.

    Artikel 99 De exporterende voedselfabrikanten moeten ervoor zorgen dat hun exportvoedsel voldoet aan de normen of contractvereisten van importlanden (regio’s).

    Voedselproductie exporteren ondernemingen en exporteren van het planten en boerderijen van voedsel grondstoffen en boerderijen moeten worden ingediend bij de nationale inspectie -exitinspectie en quarantaine -afdelingen.

    Honderd De afdeling Staatinvoer en exitinspectie en quarantaine moeten de volgende importinformatie verzamelen en samenvatten en de informatie over voedselveiligheid exporteren en relevante afdelingen, instellingen en ondernemingen tijdig informeren:

    (1) inspectie- en quarantainebureaus voor invoer- en quarantaines om voedselveiligheidsinformatie te implementeren die is ontdekt door import en het exporteren van voedsel voor inspectie en quarantaine;

    (2) geïmporteerde informatie over voedselveiligheid weerspiegeld door organisaties en consumenten zoals de Voedselindustrie Association and Consumers Association;

    (3) risico’s van vroegere waarschuwingsinformatie uitgegeven door internationale organisaties, buitenlandse overheidsinstanties en andere informatie over voedselveiligheid, evenals informatie over voedselveiligheid die wordt weerspiegeld door organisaties en consumenten zoals overzeese verenigingen in de voedingsmiddelenindustrie;

    (4) Andere informatie over voedselveiligheid.

    De afdeling Staat entry en exit -inspectie en quarantaine -afdeling zal kredietbeheer implementeren, kredietgegevens vaststellen, kredietgegevens vaststellen en volgens de wet aankondigen.Importeurs, exporteurs en exporteerfabrikanten met slechte gegevens moeten de inspectie en quarantaine van hun import en het exporteren van voedsel versterken.

    1001 De afdeling Staat entry en exit -inspectie en quarantaine kunnen het voedselveiligheidsbeheersysteem en de voedselveiligheidsstatus van voedsel evalueren en beoordelen van voedsel dat naar voedsel in mijn land is geëxporteerd, en de overeenkomstige inspectie- en quarantainevereisten bepalen volgens de resultaten van de evaluatie- en beoordelingsresultaten.

HOOFDSTUK VII VOEDSELSVASIEVOORWAARDEN

    Artikel 1002 De staatsraad organiseerde een nationaal noodplan voor voedselveiligheid.

    De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciaal niveau zullen noodplannen formuleren voor ongevallen met voedselveiligheid in hun eigen administratieve regio’s in overeenstemming met de bepalingen van relevante wet- en voorschriften en de feitelijke situatie van de ongevallen met voedselveiligheid en de feitelijke situatie van het administratieve gebied. Dossier.

    Het noodplan van ongevallen met voedselveiligheid regelt de cijfers van ongevallen met voedselveiligheid, het organisatorische commandosysteem en de verantwoordelijkheden van de verwijdering van het ongeval, preventie en vroege waarschuwingsmechanisme, verwijderingsprocedures en maatregelen voor noodgaranties.

    Voedselproductie en operationele ondernemingen moeten een verwijderingsplan voor het verwijderen van voedselveiligheid formuleren, controleren regelmatig de implementatie van verschillende maatregelen voor het voorkomen van voedselveiligheid in de onderneming en elimineren verborgen gevaren van ongevallen tijdig.

    1003 Eenheden die zich voordoen bij ongevallen met voedselveiligheid moeten onmiddellijk maatregelen nemen om te voorkomen dat het ongeval uitbreidt.Incidenteenheden en eenheden die patiënten ontvangen, rapporteren onmiddellijk het toezicht op de voedselveiligheid en het beheer van de People People’s Government en de administratieve afdeling van de volksgezondheid van de People -regering op tijd.

    De agrarische administratie en andere afdelingen van de People’s Government op of boven het provinciale niveau hebben geconstateerd dat de ongevallen met voedselveiligheid of een rapport hebben ontvangen van het ongeval in dagelijks toezicht en management rapporteert onmiddellijk aan de afdeling Voedselveiligheid en management van hetzelfde niveau.

    Als er een ongeval voor voedselveiligheid plaatsvindt, rapporteert de afdeling Voedselveiligheid en management van de People -Regering op de provincie op de Voedselveiligheid toezicht en managementafdeling van de People’s Regernments en de People’s Regeringen op het hogere niveau in overeenstemming met de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen van de bepalingen noodplan.De voedselveiligheidstoezicht en managementafdeling van de People People’s Government -Level People en People People’s Regerments worden gemeld in overeenstemming met de voorschriften van het noodplan.

    Geen enkele eenheid of persoon mag de ongevallen met voedselveiligheid verbergen, rapporteren of rapporteren en mag geen relevant bewijs verbergen, smeden of vernietigen.

    1004 Als een medische instelling constateert dat de patiënten die ze ontvangen patiënten met op voedsel gebaseerde ziekten of vermoedelijke patiënten zijn, zullen ze relevante informatie rapporteren aan de administratieve afdeling van de lokale bevolking van de lokale bevolking tijdig in overeenstemming met de voorschriften.Als de administratieve afdeling van de People -level People van de gezondheid van de provincie van mening is dat deze verband houdt met voedselveiligheid, wordt de afdeling voedselveiligheid en management van hetzelfde niveau tijdig op de hoogte gebracht.

    De administratieve afdeling van de gezondheidszorg van de People’s Government op of boven het provinciale niveau heeft informatie gevonden met betrekking tot voedselveiligheid bij het onderzoek en de behandeling van infectieziekten of andere noodsituaties, en de afdeling voor voedselveiligheid en management van hetzelfde niveau moet tijdig worden op de hoogte gebracht manier.

    1005 Na een rapport te hebben ontvangen van de voedselveiligheidsongevallen van de People’s Government op of boven het provinciale niveau, moeten ze onmiddellijk de Health Administration, Agricultural Administration en andere afdelingen op hetzelfde niveau onderzoeken en behandelen en de volgende maatregelen nemen om te voorkomen of te verminderen Sociale schade:

    (1) noodredingswerkzaamheden uitvoeren en de behandeling organiseren van personen die persoonlijk letsel hebben veroorzaakt door ongevallen met voedselveiligheid;

    (2) Voedingsmiddelen en grondstoffen die gevallen van voedselveiligheid kunnen veroorzaken, kunnen onmiddellijk worden uitgevoerd;

    (3) afgedichte besmette voedselgerelateerde producten en bestelling en desinfectie;

    (4) Doe goed werk bij het vrijgeven van informatie, publiceer ongevallen met voedselveiligheid en hun behandeling in overeenstemming met de wet, en leg de gevaren uit en leg uit en legt uit.

    Als een ongeval met voedselveiligheid een noodplan moet starten, zullen de regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau onmiddellijk een commando -bureau voor het verwijderen van ongevallen opzetten om noodplannen te starten en de bepalingen van de vorige paragrafen en noodplannen aan te pakken.

    In het geval van een ongeval met voedselveiligheid, zullen de preventie- en controle -instellingen op of boven het provinciale niveau de hygiënische behandeling van de ongevalslocatie uitvoeren en een epidemische enquête uitvoeren van factoren met betrekking tot het ongeval.Preventie- en controle -instellingen op of boven het provinciaal niveau zullen een epidemiologisch onderzoeksrapport indienen bij het toezicht van de voedselveiligheid en beheer en administratieve afdelingen van de gezondheid op hetzelfde niveau.

    1006 In het geval van een ongeval voor voedselveiligheid, moet de afdeling Voedselveiligheid toezicht en management van de People’s Government op of boven het gemeentelijk niveau onmiddellijk een onderzoek naar de verantwoordelijkheid van het ongeval uitvoeren met de relevante afdelingen, relevante afdelingen aansporen om hun taken uit te voeren en aan het voedsel Veiligheidstoezicht en managementafdelingen van de Volksregering op de mensen op hetzelfde niveau en de mensenregeringen op hoger niveau A rapport over onderzoek en omgang met verantwoordelijkheid voor ongevallen.

    De belangrijkste ongevallen met voedselveiligheid met twee of meer provincies, autonome regio’s en gemeenten worden onderzocht door de afdeling Voedselveiligheid van de staatsraad en de administratieafdeling in overeenstemming met de bepalingen van de vorige paragrafen.

    1007 Om ongevallen met voedselveiligheid te onderzoeken, moeten we ons houden aan de principes van het zoeken naar waarheid uit feiten en het respecteren van wetenschap, tijdig en nauwkeurig om de aard en oorzaken van het ongeval te achterhalen, de verantwoordelijkheid van het ongeval te identificeren en rectificatiemaatstaven voor te stellen.

    Naast het onderzoeken van de ongevallen met voedselveiligheid, moeten naast het identificeren van de verantwoordelijkheden van de ongevalleneenheid de verantwoordelijkheid van de toezicht- en managementafdelingen, voedselinspectiebureaus, certificeringsinstanties en hun personeel worden gevonden.

    1008 De afdeling Voedselveiligheidsongeval heeft het recht om de situatie in verband met het ongeval van relevante eenheden en particulieren te begrijpen en vereist relevante informatie en monsters.Relevante eenheden en individuen moeten samenwerken en indien nodig relevante informatie en monsters verstrekken.

    Elke eenheid of persoon mag het onderzoek van ongevallen met voedselveiligheid niet belemmeren of verstoren.

Hoofdstuk 8 Supervisie en management

    1009 De voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen van de People’s Government op of boven het provinciale niveau bepalen de sleutel, methoden en frequentie van supervisie en beheer op basis van risicoveiligheid voor voedselveiligheid, risicobeoordelingsresultaten en voedselveiligheidsvoorwaarden en implementeren risico -beoordelingsbeheer.

    De regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciale niveau organiseren supervisie en management van voedselveiligheid, landbouwadministratie en andere afdelingen om toezicht op voedselveiligheid en management in hun eigen administratieve regio’s te formuleren, en de implementatie aan de samenleving aan te kondigen en te organiseren.

    Het jaarlijkse supervisie- en managementplan van de voedselveiligheid moet de volgende zaken als focus van toezicht en management beschouwen:

    (1) het belangrijkste voedsel voor zuigelingen en jonge kinderen en andere specifieke groepen;

    (2) toegevoegd gedrag bij de productie van gezondheidsvoedsel en organisatieproductie in overeenstemming met de technische vereisten van registratie of archivering, het label, instructies en publiciteitsmateriaal van gezondheidsvoedsel;

    (3) voedselproductie en exploitanten met een hoger risico op ongevallen met voedselveiligheid;

    (4) De resultaten van het monitoren van voedselveiligheidsrisico’s tonen aan dat er mogelijkheden kunnen zijn voor gevaren voor voedselveiligheid.

    Artikel 100 De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en managementafdeling van de People’s Government op of boven het provinciaal niveau vervult de taken van het toezicht en management van voedselveiligheid en heeft het recht om de volgende maatregelen te nemen om de productie en exploitanten te inspecteren en inspecteren wet:

    (1) Voer de site -inspectie van de productie- en operatielocaties in;

    (2) steekproefinspectie van voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten voor productie en werking;

    (3) Controleer en kopieer relevante informatie over contracten, rekeningen, boeken en andere relevante informatie;

    (4) Bewijs zien en aanvallen bewijst dat het niet voldoet aan de normen voor voedselveiligheid of bewijs heeft om te bewijzen dat er verborgen veiligheidsrisico’s en voedingsmiddelen, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten zijn voor illegale productie en werking;

    (5) Bekijk de plaats waar illegale productie- en operatieactiviteiten betrokken zijn bij productie- en operatieactiviteiten.

    Artikel 111 De resultaten van de risicobeoordeling van voedselveiligheid bewijzen dat gevaren voor voedselveiligheid vereist zijn en de normen voor voedselveiligheid moeten worden geformuleerd en herzien. De Staatsraad heeft bepaald in de tijdelijke beperkte uiteinden en van de schadelijke stoffen in voedingsmiddelen.

    Artikel 112 De voedselveiligheidstoezicht en -beheerafdeling van de regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau kan de nationale regulering van snelle testmethoden gebruiken bij het toezicht en het beheer van voedselveiligheid.

    Voedingsmiddelen die mogelijk niet voldoen aan de normen voor voedselveiligheid voor willekeurige inspectietests moeten worden geïnspecteerd in overeenstemming met de bepalingen van artikel 87 van deze wet.Als de resultaten van de spotcontrole en test bepalen dat het voedsel niet wordt nageleefd aan de normen voor voedselveiligheid, kan dit worden gebruikt als basis voor administratieve boetes.

    Artikel 113 De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau zal de kredietbestanden van voedselveiligheid opzetten voor voedselproductie en -exploitanten, de uitgifte van vergunningen, dagelijkse toezicht en inspectieresultaten vastleggen en onderzoek en straf van illegale daden. en exploitanten verhogen de frequentie van toezicht en inspectie voor voedselproductie en exploitanten met ernstige schendingen van wetten, ze kunnen beleggingsautoriteiten, effectenbegeleidings- en managementinstellingen en relevante financiële instellingen op de hoogte stellen.

    Artikel 114 In het proces van voedselproductie en -werkzaamheden zijn er verborgen gevaren van voedselveiligheid. persoon die verantwoordelijk is voor de operators van voedselproductie.Voedselproductie en operators moeten onmiddellijk maatregelen nemen om verborgen gevaren te verhelpen en te elimineren.Verantwoordelijkheidsinterviews en rectificatie moeten worden opgenomen in voedselveiligheid en kredietbestanden voor voedselproductie en operators.

    Artikel 115 Voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen van de mensenregeringen op of boven het provinciale niveau zullen het e -mailadres of telefoonnummer van hun afdelingen aankondigen en overleg, klachten en rapporten aanvaarden.Na het ontvangen van raadpleging, klachten en rapporten, worden degenen die tot de taken van het hoofdkantoor behoren aanvaard en beantwoord, geverifieerd en op tijd afgehandeld binnen de wettelijke periode; worden overgedragen aan afdelingen met het recht om mee om te gaan, verslaggever.De autoriteiten met het recht om mee om te gaan, worden binnen de wettelijke periode tijdig afgehandeld en mogen niet worden gepusht.Rapporteer de verslaggever voor verificatie.

    Relevante afdelingen bewaren vertrouwelijke informatie over de informatie van de verslaggever en beschermen de legitieme rechten en belangen van de verslaggever.Als de verslaggever het bedrijf meldt waar het bedrijf zich bevindt, kan het bedrijf het arbeidscontract of andere methoden niet verlichten of wijzigen om wraak te nemen op de verslaggever.

    Artikel 116 Voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen van de regeringen van de mensen op of boven het provinciale niveau zullen de opleiding van voedselveiligheidswetten, voorschriften, normen en professionele kennis- en wetshandhavingsmogelijkheden van wetshandhavingspersoneel versterken en beoordelen organiseren.Degenen die geen overeenkomstige kennis en bekwaamheid hebben, zullen zich niet bezighouden met de handhaving van de voedselveiligheid.

    Voedselproductie -exploitanten, verenigingen van de voedingsindustrie, consumentenverenigingen, enz. Uit geconstateerd dat wetshandhavingsfunctionarissen voor voedselveiligheid wetten en voorschriften en onregelmatig gedrag van wetshandhaving hebben overtreden in de procesafdeling of toezichthoudende instanties geklaagd en gerapporteerd.De afdelingen of agentschappen die klachten en rapporten ontvangen, verifiëren en melden dit aan het ministerie waar het wetshandhavingspersoneel van de voedselveiligheid zich bevindt; als ze worden verdacht voorschriften.

    Artikel 117 Voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen op of boven het provinciaal niveau hebben het systemische risico van voedselveiligheid niet ontdekt en heeft de verborgen gevaren van voedselveiligheid niet tijdig geëlimineerd Klasse kan hun belangrijkste verantwoordelijke personen interviewen.

    Als de overheid van de lokale bevolking niet de taken van voedselveiligheid uitvoert en de verborgen gevaren van grote regionale voedselveiligheid op tijd niet elimineert, kan de overheid van mensen met een hoger niveau van een hoger niveau hun belangrijkste verantwoordelijke personen interviewen.

    De geïnterviewde toezicht van voedselveiligheid en managementafdelingen en regeringen van de lokale bevolking zullen onmiddellijk maatregelen nemen om toezicht en management van voedselveiligheid te verhelpen.

    Verantwoordelijkheidsinterviews en rectificatie moeten worden opgenomen in de evaluatie- en evaluatiegegevens van het toezicht van voedselveiligheid en het beheer van regeringen van de lokale bevolking en relevante afdelingen.

    Artikel 118 De staat vestigt een uniform informatieplatform voor voedselveiligheid en implementeert een uniform publicatiesysteem voor informatie over voedselveiligheid.De algemene situatie van nationale voedselveiligheid, waarschuwingsinformatie voor voedselveiligheid, belangrijke ongevallen met voedselveiligheid en informatie over onderzoek verwerking en andere informatie die de Staatsraad door de Staatsraad wordt bepaald, wordt uniform aangekondigd door de afdeling Voedselveiligheid en management van de Staatsraad.Als de impact van waarschuwingsinformatie voor voedselveiligheid en grote ongevallen met voedselveiligheid en hun informatie over onderzoek verwerking beperkt is tot specifieke gebieden, kunnen de afdelingen voor voedselveiligheid en managementafdelingen van de People’s Government van de relevante provincies, autonome regio’s en gemeenten worden aangekondigd.De bovenstaande informatie wordt niet zonder toestemming vrijgegeven.

    Voedselveiligheidstoezicht en beheer van mensenregeringen op of boven het provinciale niveau, en de agrarische administratieve afdeling kondigde de dagelijkse supervisie- en managementinformatie van voedselveiligheid aan in overeenstemming met hun respectieve verantwoordelijkheden.

    De publicatie van informatie over voedselveiligheid moet nauwkeurig, tijdig en noodzakelijke verklaringen zijn om misleidende consumenten en publieke opinie te voorkomen.

    Artikel 119 Voedselveiligheidstoezicht en management, gezondheidsadministratie en agrarische administratieve afdelingen op provinciaal niveau op of boven het provinciale niveau worden geïnformeerd over de informatie die de bepalingen van deze wet uniform vereist. Voedselveiligheidstoezicht en managementafdeling van de Staatsraad wordt gemeld aan de hogere autoriteit.

    Voedselveiligheidstoezicht en -beheer, gezondheidsadministratie en agrarische administratieve afdelingen op de mensenregeringen op of boven het provinciaal niveau melden de informatie over voedselveiligheid op de hoogte van elkaar.

    Artikel 120 Geen enkele eenheid of persoon mag worden gefabriceerd of valse informatie over valse voedselveiligheid worden gedistribueerd.

    De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau heeft vastgesteld dat informatie over voedselveiligheid die consumenten en de publieke opinie zou kunnen misleiden, onmiddellijk relevante afdelingen, professionele instellingen, gerelateerde voedselproductie en -exploitanten, enz. Moeten organiseren om te verifiëren en te analyseren en kondig de resultaten tijdig aan.

    Artikel 121 Voedselveiligheidstoezicht en managementafdelingen van de mensenregeringen op of boven het provinciale niveau vinden dat vermoedelijke voedselveiligheidsmisdaden worden overgedragen aan de openbare beveiligingsorganen tijdig in overeenstemming met relevante voorschriften.De openbare veiligheidsorganen worden tijdig beoordeeld voor de overdracht van de overdracht; als een criminele feiten moeten worden onderzocht op criminele verantwoordelijkheid, worden zij voor onderzoek ingediend.

    Tijdens het onderzoek naar criminele gevallen van voedselveiligheid, geloofden de openbare veiligheidsorganen dat er geen criminele feiten waren, of de feiten van de misdaad waren aanzienlijk mild. In overeenstemming met de wet wordt de zaak overgedragen aan de autoriteiten voor voedselveiligheid en management en de toezichtautoriteiten tijdig.

    Als de openbare beveiligingsorganen het toezicht en management van voedselveiligheid, ecologische omgeving en andere afdelingen uitnodigen om inspectieconclusies, identificatie -meningen en hulp aan de items die betrokken zijn, de relevante afdelingen te bieden, zullen de relevante afdelingen tijdige hulp bieden om te helpen.

Hoofdstuk 9 Wettelijke verantwoordelijkheid

    Artikel 122 In strijd met de bepalingen van deze wet zijn degenen die geen voedselproductie en operationele vergunningen hebben verkregen, bezig met voedselproductie- en operatieactiviteiten, of degenen die geen voedseladditieve productievergunningen hebben verkregen, worden bezig De afdeling Voedselveiligheid Supervisie en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau voedsel, voedseladditieven en hulpmiddelen, apparatuur, grondstoffen en andere items die worden gebruikt voor illegale productie en werking; als de waarde van voedsel- en voedseladditieven die illegale productie en operatie en werking, de waarde van minder dan 10.000 yuan, en een boete van meer dan 100.000 yuan of minder; als het bedrag meer dan 10.000 yuan is, krijgt het meer dan tien keer het bedrag van de goederen.

    Wetende dat illegale handelingen die in de voorgaande paragraaf zijn vastgelegd, hen nog steeds productie- en operationele locaties of andere voorwaarden bieden, de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciaal niveau of illegale handelingen bestellen, illegaal inkomen in beslag nemen en 50.000 Yuan en 100.000 yuan.

    Artikel 123 In strijd met de bepalingen van deze wet, een van de volgende omstandigheden, als het geen misdrijf vormt, neemt de afdeling voor voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciaal niveau illegaal inkomen en illegale productie en werking in beslag, en Mogelijk geen gereedschap en apparatuur die wordt gebruikt voor illegale productie en werking, grondstoffen en andere items; De waarde van de goederen is 10.000 yuan, de waarde van de goederen is meer dan vijftien keer of meer de boetes van minder dan dertig keer; Openbare beveiligingsorganen die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de verantwoordelijke persoon en andere direct verantwoordelijke personen.

    (1) Gebruik niet -vood ingrediënten om voedingsmiddelen te produceren, andere chemicaliën dan voedseladditieven aan voedsel toe te voegen, en andere stoffen die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen, of gerecyclede voedingsmiddelen als grondstoffen kunnen gebruiken of het bovenstaande voedsel kunnen bedienen;

    (2) de productie en werking van voedingsstoffen voldoet niet aan de voedselveiligheidsnormen voor de belangrijkste en hulpvoeding van zuigelingen en kinderen en andere specifieke groepen;

    (3) pluimvee, dieren, beesten, watervlees in het water met onbekende dood, vergiftiging of onbekende oorzaken, of productie en werking van hun producten;

    (4) Studie van vlees dat geen quarantaine of quarantaine uitvoert in overeenstemming met voorschriften, of produceren en exploiteren van vleesproducten die niet zijn geïnspecteerd of geïnspecteerd in ongekwalificeerd;

    (5) voedingsmiddelen die verboden zijn van productie en operaties om ziektepreventie bij productie en operaties te voorkomen;

    (6) Voedingsmiddelen die medicijnen toevoegen voor productie en werking.

    Wetende dat illegale handelingen die in de voorgaande paragraaf zijn vastgelegd, hen nog steeds productie- en operationele locaties of andere voorwaarden bieden, de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciaal niveau of illegale handelingen bestellen, illegaal inkomen in beslag nemen en 100.000 zijn en 100.000 zijn Yuan en meer dan 200.000 als een boete onder de yuan; als de legitieme rechten en belangen van consumenten beschadigd zijn, zullen ze gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen met voedselproductie en exploitanten.

    Als de giftige en zeer giftige pesticiden illegaal worden gebruikt, naast de straf in overeenstemming met relevante wet- en voorschriften, kunnen de openbare veiligheidsorganen worden vastgehouden in overeenstemming met de bepalingen van de eerste paragraaf.

    Artikel 124 In strijd met de bepalingen van deze wet, een van de volgende omstandigheden, als het geen misdrijf vormt, neemt de afdeling voor voedselveiligheid en management van de mensenregeringen op of boven het provinciaal niveau illegale inkomsten en voedseladditieven in beslag die illegaal produceert en heeft een illegale productie en werking. Tools, apparatuur, grondstoffen en andere items; minder dan twee keer; als de omstandigheden ernstig zijn, wordt de licentie ingetrokken:

    (1) Draagbare micro -organismen van productie en werking, residuen van pesticiden, residuen van veterinaire geneesmiddelen, biologische toxines, zware metalen en andere verontreinigende stoffen, evenals andere stoffen die de menselijke gezondheid in gevaar brengen dan de normen voor voedselveiligheid voor voedselveiligheid;

    (2) gebruik voedselgronden, voedseladditieven om voedsel, voedseladditieven te produceren of de bovenstaande voedsel- en voedseladditieven te bedienen;

    (3) voedingsmiddelen die voedseladditieven gebruiken bij de productie en werking van over -range en over -beperkingen;

    (4) voedingsmiddelen en voedseladditieven die corruptie, vetzuren, beschimmelde insecten, vies en onrein, gemengd met vreemde lichamen, vervalste of gemengde of gevoelige eigenschappen produceren en bedienen;

    (5) productie en operatie gemarkeerd met nepproductiedatum, houdbaarheid of voedseladditieven die de houdbaarheid overschrijden;

    (6) de productie en werking van gezondheidsvoedsel, speciaal medisch gebruik formule voedsel, zuigelingenmelkformulemelkpoeder of technische vereisten voor geregistreerde productformules, productietechnologie en andere technische vereisten voor productie en operaties zijn niet georganiseerd;

    (7) de productie van zuigelingenmelkpoeder in een verpakkingsmethode, of dezelfde formule om zuigelingenmelkpoeder van verschillende merken in dezelfde formule te produceren;

    (8) gebruik nieuwe voedselgronden om voedingsmiddelen te produceren, of nieuwe soorten voedseladditieven te produceren en slaagt er niet in om de veiligheidsbeoordeling te doorstaan;

    (9) Voedselproductie en exploitanten weigeren nog steeds terug te roepen of te stoppen met de werking nadat de afdeling Voedselveiligheid toezicht en management de opdracht gaf om de operatie terug te roepen of te stoppen.

    Behalve de situatie die is vastgelegd in artikel 123 en 125 van deze wet, als de productie en operatie niet voldoen aan voedsel, voorschriften of voedselveiligheidsnormen, moet de productie en werking een straf krijgen in overeenstemming met de bepalingen van de vorige paragrafen essentie

    Voor nieuwe variëteiten van voedselgerelateerde producten, worden degenen die geen veiligheidsbeoordeling doorstaan ​​of voedselgerelateerde producten produceren die niet voldoen in overeenstemming met de bepalingen van de eerste paragraaf.

    Artikel 125 In overtreden van de bepalingen van deze wet, een van de volgende omstandigheden, de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau neemt illegale inkomsten en voedseladditieven in beslag die illegaal produceert en illegale productie en operatie beheert. ; Het bedrag van de waarde van meer dan tien of meer.

    (1) Productie en werking van voedsel- en voedseladditieven vervuild door verpakkingsmaterialen, containers, transportgereedschap, enz.

    (2) pre -packaged voedsel, voedseladditieven of labels en instructies die niet zijn gelabeld in productie en operatie, voldoen niet aan de in deze wet vastgestelde voedsel- en voedseladditieven;

    (3) productie en operatie GM -voedingsmiddelen zijn niet zoals vereist gemarkeerd;

    (4) Koop of gebruik van voedselrampstoffen, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten die niet voldoen aan de normen voor voedselveiligheid.

    De labels en handleidingen van geproduceerde en geproduceerde voedseladditieven zijn defect, maar hebben geen invloed op de voedselveiligheid en misleiden de consumenten niet.

    Artikel 126 In strijd met de bepalingen van deze wet, als er een van de volgende omstandigheden is, wordt de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau bevolen correcties te doen en waarschuwingen te geven; Correcties beëindigen productie en bedrijven totdat de licentie is ingetrokken:

    (1) producenten van voedsel en voedseladditief testten de gekochte voedingsgrondstoffen en voedsel- en voedseladditieven die door het gekochte voedsel zijn geproduceerd niet;

    (2) Voedselproductie en operatie -ondernemingen hebben een voedselveiligheidsbeheersysteem niet ingesteld in overeenstemming met de voorschriften, of niet zijn uitgerust of trainen of beoordelen of beoordelen van het personeel van voedselveiligheid in overeenstemming met de voorschriften;

    (3) Productie -exploitanten van voedsel- en voedseladditief hebben de licentie en relevante certificeringsdocumenten niet gecontroleerd wanneer zij de goederen kochten, of de aankoopinspectie -inspectierecords, fabrieksinspectie -records en verkooprecords niet vaststelden en naleven in overeenstemming met de voorschriften;

    (4) Voedselproductie en operatie -ondernemingen hebben geen plan voor het verwijderen van voedselveiligheidsongevallen geformuleerd;

    (5) De containers met servies, drankjes en het plaatsen van direct geïmporteerde voedingsmiddelen zijn ongekwalificeerd vóór gebruik, desinfectie of reiniging en desinfectie, of cateringservicefaciliteiten en apparatuur zijn niet regelmatig onderhouden, schoongemaakt en gecontroleerd in overeenstemming met voorschriften;

    (6) Voedselproductie -exploitanten regelen voor degenen die geen gezondheidscertificaat hebben verkregen of hebben bepaald door de administratieve afdeling van de Staatsraad.

    (7) voedseloperators hebben geen voedsel verkocht in overeenstemming met de voorschriften;

    (8) Fabrikanten van gezondheidsvoedsels hebben de indiening van de afdeling Voedselveiligheid en management niet vastgelegd in overeenstemming met de voorschriften, of de productie van productformules en productieprocessen die niet zijn vastgelegd in overeenstemming met de voorschriften;

    (9) Fabrikanten van voedingsmogelijkheden voor kinderen hebben geen voedselgronden, voedseladditieven, productformules, labels, etc. van de afdeling voor voedselveiligheid en managementafdeling ingediend;

    (10) Speciale voedselfabrikanten hebben een productiekwaliteitsbeheersysteem niet opgezet in overeenstemming met de voorschriften en effectief werken, of een zelf -inspectrapport zonder regelmatig indienen;

    (11) Voedselproductie en operators hebben de status van voedselveiligheid niet regelmatig gecontroleerd, of de productie- en werkingsomstandigheden zijn veranderd en ze worden niet als voorschriften behandeld;

    (12) geconcentreerde eeteenheden zoals scholen, kinderopvanginstellingen, pensioeninstellingen en bouwplaatsen hebben niet voldaan aan de verantwoordelijkheden van voedselveiligheid in overeenstemming met de voorschriften;

    (13) Voedselfabrikanten en cateringserviceproviders hebben niet geformuleerd en geïmplementeerd controle -eisen voor het productie- en werkingsproces in overeenstemming met de voorschriften.

    Taswerk en drinkgerei geconcentreerde desinfectieservice -eenheden schonden het gebruik van water, gebruik wasmiddelen, desinfectiemiddelen of servies of dranken die door de fabriek zijn uitgegeven in overeenstemming met de voorschriften of gekwalificeerd met desinfectie, of slaagde er niet in gerelateerde gerelateerde verpakkingen in overeenstemming te markeren in overeenstemming met voorschriften.

    Als voedselgerelateerde productproducenten geen voedselgerelateerde producten testen in overeenstemming met de voorschriften, wordt de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciaal niveau gestraft in overeenstemming met de bepalingen van de eerste paragraaf.

    Als de verkopers van eetbare landbouwproducten artikel 65 van de wet schenden, wordt de afdeling Voedselveiligheid toezicht en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau gestraft in overeenstemming met de bepalingen van de eerste paragraaf.

    Artikel 127 De straf voor illegale daden van voedselproductie en verwerkingsworkshops, voedselverkopers, enz., Wordt geïmplementeerd in overeenstemming met de specifieke managementmaatregelen die zijn geformuleerd door de provincie, autonome regio en gemeenten.

    Artikel 128 In overtreden van de bepalingen van deze wet, als de ongevalleneenheid het voedselveiligheidsongeval niet afhandelt of meldt, worden de relevante bevoegde autoriteiten gecorrigeerd in overeenstemming met hun respectieve verantwoordelijkheden en waarschuwt en een boete van minder dan 500.000.000 opgelegd yuan of minder; als het ernstige gevolgen veroorzaakt, wordt de licentie ingetrokken.

    Artikel 129 In strijd met de bepalingen van deze wet, wordt een van de volgende omstandigheden gestraft door de inspectie -exitinspectie en quarantainebureau in overeenstemming met de bepalingen van artikel 124 van de wet:

    (1) vals materialen, geïmporteerde voedingsmiddelen, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten bieden die niet voldoen aan de nationale normen van voedselveiligheid in mijn land;

    (2) Voedingsmiddelen zonder nationale normen voor voedselveiligheid, de normen die niet aan de onderwereld zijn ingediend en worden beoordeeld door de administratieve afdeling van de staatsraad, of nieuwe variëteiten van voedseladditieven en voedselgerelateerde producten geproduceerd door geïmporteerde voedselgroep. .

    (3) voedingsmiddelen die niet hebben voldaan aan de bepalingen van deze wet;

    (4) Importeurs weigeren nog steeds terug te roepen nadat de relevante bevoegde autoriteiten hen bevelen geïmporteerde voedingsmiddelen terug te halen in overeenstemming met de bepalingen van deze wet.

    In strijd met de bepalingen van deze wet, als een importeur niet heeft vastgesteld en voldaan aan voedsel, voedseladditieve invoer en verkooprecords, overzeese exporteurs of productiebedrijven die systemen beoordelen, moeten de inspectie -exit -inspectie en quarantainebureaus worden gegeven in overeenstemming met de Bepalingen van artikel 126 van deze wet.

    Artikel 130 In strijd met de bepalingen van deze wet, staan ​​de organisatoren van de geconcentreerde handelsmarkt, de counter leaser en de organisatoren van de tentoonstellingsessie de voedseloperators toe die de licentie niet hebben verkregen in overeenstemming met de wet om de markt te betreden om voedsel te verkopen , of nalaten de verplichtingen zoals inspecties en rapporten, en de mensen van de mensen op of boven het provinciaal niveau van de overheidsvoorziening en managementafdeling van de overheid, bevolen om correcties te doen, illegaal inkomen te bewerkstelligen en een boete van 50.000 yuan op te leggen en opgelegd Meer dan 200.000 yuan; als ze ernstige gevolgen zijn, werden ze bevolen om de zaken op te schorten totdat ze werden ingetrokken door de oorspronkelijke certificaatafdeling.

    Als de eetbare landbouwhandelsmarkt de bepalingen van artikel 64 van deze wet schendt, vertoont deze de verantwoordelijkheid in overeenstemming met de bepalingen van de vorige paragraaf.

    Artikel 131 In strijd met de bepalingen van deze wet, voert de leverancier van het derde deel van de partij voor online voedselhandel geen reële registratie, beoordelingsvergunningen op de online voedseloperators of verplichtingen die niet hebben voldaan aan rapporten en stoppen met het aanbieden van online handelsplatform Diensten. De afdeling toezicht en management heeft opdracht gegeven om correcties te doen, illegaal in het illegale inkomsten te maken en een boete van meer dan 50.000 yuan op te leggen tot meer dan 200.000 yuan; als ernstige gevolgen werden veroorzaakt, werd het bedrijf besteld totdat de oorspronkelijke uitgifte werd ingetrokken door de oorspronkelijke uitgifte Afdeling; De legitieme rechten en belangen van consumenten werden beschadigd door schade aan de schade aan de rechten en belangen van de consument.

    Als consumenten voedsel kopen via een derde deel van de online voedselhandel, zijn hun legitieme rechten en belangen beschadigd en kunnen ze vragen om compensatie van de voedseloperator of voedselproducent van het netwerk.Als de provider van het derde -deel van de online voedselhandel niet de echte naam, adres- en effectieve contactinformatie van de voedseloperator van het netwerk kan bieden, wordt deze gecompenseerd door de aanbieder van het derde deel van de online voedseltransactie .Na compensatie voor de derde -partijplatformaanbieder van online voedselhandel, heeft het het recht om te herstellen van de voedseloperator of voedselproducent van het netwerk.Derde -partijplatformaanbieders van online voedseltransacties zijn meer bevorderlijk voor consumentenverplichtingen en hun verplichtingen moeten worden nageleefd.

    Artikel 132 In strijd met de bepalingen van deze wet, als de voedselopslag, transport en laden en lossen niet kan worden uitgevoerd zoals vereist, moeten de afdelingen voor voedselveiligheid en managementafdelingen van de mensenregeringen op of boven het provinciaal niveau worden opdracht gegeven om correcties te maken In overeenstemming met hun respectieve verantwoordelijkheden.

    Artikel 133 In strijd met de bepalingen van deze wet, als de relevante afdelingen, instellingen en personeel van relevante afdelingen, instellingen en hun personeel toezicht op voedselveiligheid en inspectie, onderzoek van het ongeval, risicomonitoring en risicobeoordeling zullen uitvoeren in overeenstemming met de wet , de relevante bevoegde autoriteiten zullen worden geschorst uit de productie in overeenstemming met hun respectieve verantwoordelijkheden, en ze zullen worden geschorst en geschorst, en ze zullen worden stopgezet, en ze zullen worden stopgezet en worden gehouden voor meer dan 50.000 yuan en minder dan 50.000 Yuan; als de omstandigheden serieus zijn, wordt de vergunning ingetrokken; als het een schending van het management van de openbare veiligheid vormt, worden de openbare veiligheidsorganen volgens de wet gestraft.

    In strijd met de bepalingen van deze wet, als de verslaggever vergelding met het arbeidscontract of andere methoden uitkruist, vertoont zij de verantwoordelijkheid in overeenstemming met de relevante wetten.

    Artikel 134 Voedselproducenten en -exploitanten hebben zich in één jaar drie keer verzameld vanwege schendingen van de bepalingen van deze wet en werden bevolen de productie en opschorting van bedrijven en intrekken van vergunningen te beëindigen, en de afdeling Voedselveiligheid en management bestelde de opschorting van de productie en opschorting tot De licentie werd ingetrokken.

    Artikel 135 Voedselproducenten en exploitanten die zijn ingetrokken, hun wettelijke vertegenwoordigers, de persoon die verantwoordelijk is voor de directe verantwoordelijkheid en andere directe verantwoordelijke personen mogen niet binnen vijf jaar na de datum van strafbeslissing, of werk Werk voor voedselproductie en managementbeheer, dienen als voedselproductie en operatie Enterprise Food Safety Management Personeel.

    Degenen die zijn veroordeeld tot meer dan de gevangenis voor voedselveiligheidsmisdaden, mogen zich niet bezighouden met voedselproductie en managementbeheer, noch kunnen ze zich bezighouden met het personeel van voedselveiligheid voor voedselproductie en werking voor het leven.

    Als de werknemers van de werkgever van voedselfabrikanten de eerste twee bepalingen overtreden, wordt de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau ingetrokken.

    Artikel 136 Voedseloperators hebben de verplichtingen vervuld, zoals de in de wet ingestelde aankoopinspectie. voldoen aan de normen voor voedselveiligheid;

    Artikel 137 In overtreden van de bepalingen van deze wetten, biedt technische instellingen en technisch personeel dat de monitoring van het risico van voedselveiligheid en risicobeoordeling onderneemt valse monitoring- en evaluatie -informatie, en de supervisors en technici die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor technische instellingen worden ontslagen en ontslagen; hebben hun kwalificaties verleend het praktijkcertificaat intrekken.

    Artikel 138 In strijd met de bepalingen van deze wet, als de voedselinspectie -instanties en voedselinspecteurs valse inspectierapporten afgeven, zullen de bevoegde autoriteiten of instellingen die hun kwalificaties verlenen de kwalificaties van de instelling van de voedselinspectie innemen, de inspectiekosten in beslag nemen en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening zijn gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening zijn gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening worden gebracht en meer zijn en meer zijn die in rekening zijn gebracht en meer zijn en meer zijn en meer zijn en meer zijn die in rekening zijn gebracht en meer zijn, dan vijf keer de inspectiekosten. ontslagen.

    In strijd met de bepalingen van deze wet, zullen personeel die zijn uitgezet voor instellingen voor voedselinspectie niet binnen tien jaar na de beslissingen om beslissingen te nemen; Veiligheidsovertredingen of vanwege valse inspectierapporten.Iedereen die het voedselinspectiebureau inhuurt, zal geen voedselinspectiewerkzaamheden verrichten, zal zijn kwalificaties of instellingen intrekken om de inspectiekwalificaties van het voedselinspectieagentschap in te trekken.

    Als het voedselinspectieagentschap een vals inspectierapport afgeeft om de legitieme rechten en belangen van consumenten te beschadigen, zal het gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen bij de voedselproductie en exploitanten.

    Artikel 139 In strijd met de bepalingen van deze wet, geeft het certificeringsagentschap een valse certificeringsconclusie uit dat de certificerings- en erkenningstoezicht en managementafdeling de ontvangen certificeringskosten in beslag neemt, en een boete van minder dan tien keer is het certificeringskosten minder dan 10.000 yuan. Boven boetes van minder dan 100.000 yuan; als de omstandigheden ernstig zijn, worden ze bevolen om de zaken op te schorten totdat ze de goedgekeurde documenten van het certificeringsagentschap intrekken en aan de samenleving aankondigen; die directe verantwoordelijkheden hebben.

    Als het certificeringsagentschap een valse certificeringsconclusie aflegt om de legitieme rechten en belangen van consumenten te schaden, zal het gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen bij voedselproductie en exploitanten.

    Artikel 140 In strijd met de bepalingen van deze wet, in de advertentie, neppubliciteit, misleidende consumenten, of publiceren advertenties voor gezondheidsvoedsel die geen goedkeuringsdocumenten hebben verkregen, advertentie -inhoud en goedkeuringsdocumenten, worden gestraft in overeenstemming met de bepalingen van de “Advertentiewetgeving van de Volksrepubliek China “.

    Als de advertentie -operator en uitgever valse voedseladvertenties ontwerpen, produceren en vrijgeven en de legitieme rechten en belangen van consumenten beschadigen, zullen zij gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen bij voedselfabrikanten.

    Sociale groepen of andere organisaties, individuen en individuen bevelen voedsel aan consumenten aan valse advertenties of andere valse propaganda aan om de legitieme rechten en belangen van consumenten te beschadigen, zullen gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen met voedselproductie en exploitanten.

    In strijd met de bepalingen van deze wet, bevelen voedselveiligheidstoezicht en andere afdelingen, voedselinspectiebureaus en verenigingen van de voedingsinspectie, en de verenigingen van de voedingsindustrie bevelen consumenten in advertenties of andere vormen aan. Voordelen.

    Als het voedsel valselijk wordt gepropageerd en de omstandigheden ernstig zijn, besluit de afdeling Voedselveiligheid en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau de verkoop van het voedsel op te schorten en aan de samenleving aan te kondigen; , de afdeling Voedselveiligheid toezicht en management van de People’s Government op of boven het provinciale niveau wordt in beslag genomen illegaal inkomen en het verkochte voedsel dat illegale verkopen worden verkocht, krijgt een boete van 20.000 yuan en 50.000 yuan.

    Artikel 141 In strijd met de bepalingen van deze wet, wordt de fabricage en distributie van valse voedselveiligheidsinformatie, die een schending van het management van de openbare veiligheid vormt, in overeenstemming met de wet gestraft door openbare veiligheidsorganen.

    Als de media valse informatie over de voedselveiligheid verzinnen en distribueren, worden de relevante autoriteiten gestraft volgens de wet en worden ze gestraft door de verantwoordelijke persoon en andere direct verantwoordelijke personen; zal beschadigde civiele aansprakelijkheid zoals invloed, herstel van reputatie, compensatieverlies en verontschuldiging zijn.

    Artikel 142 In strijd met de bepalingen van deze wet, als de regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciale niveau een van de volgende acties hebben, zullen ze worden gestraft door de verantwoordelijke persoon en andere directe verantwoordelijke personen; Downgrade of ontslag wordt gegeven.

    (1) Voor voedselveiligheidsgevallen die zich in dit administratieve gebied voordoen, kunnen ze relevante afdelingen niet organiseren en coördineren om effectieve verwijdering op tijd uit te voeren, wat nadelige effecten of verliezen veroorzaakt;

    (2) voor regionale problemen met voedselveiligheid waarbij meerdere verbindingen in dit administratieve gebied betrokken zijn, kan rectificatie niet in de tijd organiseren, waardoor nadelige effecten of verliezen worden veroorzaakt;

    (3) verbergen, liegende rapporten en het melden van ongevallen met voedselveiligheid;

    (4) Speciale belangrijke ongevallen met voedselveiligheid vinden plaats in dit administratieve gebied, of grote ongevallen voor voedselveiligheid komen continu voor.

    Artikel 143 In strijd met de bepalingen van deze wet, als de regeringen van de lokale bevolking op of boven het provinciale niveau een van de volgende acties hebben, geven ze waarschuwing, herinnert zich of herinnert zich dat ze worden gestraft voor directe verantwoordelijke personen en andere directe verantwoordelijke personen;

    (1) De taken van het toezicht op de voedselveiligheid en het beheer van relevante afdelingen worden niet bepaald, en het werkmechanisme en het mechanisme voor het delen van informatie worden niet vastgesteld en verbeterd door het gehele voedselveiligheidstoezicht en -beheermechanisme.

    (2) Het noodplan voor ongevallen met voedselveiligheid in het administratieve gebied formuleerde geen noodplan in het administratieve gebied, of de Command Agency van het ongeval en het noodplan werden geïnitieerd nadat de ongevallen met voedselveiligheid niet onmiddellijk waren vastgesteld.

    Artikel 144 In strijd met de bepalingen van deze wet, als de voedselveiligheidstoezicht en management, gezondheidsadministratie, agrarische administratie en andere afdelingen op de mensenregering op of boven het provinciaal niveau een van de volgende acties hebben, worden ze gestraft door de persoon in aanklacht en andere direct verantwoordelijke personen;, geven een downgrade of ontslag; als de omstandigheden ernstig zijn, wordt een ontslagen sanctie gegeven;

    (1) Verborgen, liegen rapport en het melden van ongevallen met voedselveiligheid;

    (2) het niet onderzoeken van en omgaan met ongevallen met voedselveiligheid in overeenstemming met de voorschriften, of niet op tijd omgaan met voedselveiligheidsgerapporten, waardoor het ongeval zich uitbreidt of zich verspreidt;

    (3) Na de risicobeoordeling van de voedselveiligheid kunnen de onveilige conclusies van voedsel, voedseladditieven en voedselgerelateerde producten niet op tijd worden genomen.

    (4) vergunning voor aanvragers die niet voldoen aan de vereisten of buiten de vergunning voor wettelijke autoriteit;

    (5) Voer niet de taken van supervisie en management van voedselveiligheid uit, wat leidt tot ongevallen met voedselveiligheid.

    Artikel 145 In strijd met de bepalingen van deze wet, hebben het toezicht en management van voedselveiligheid, gezondheidsadministratie, landbouwadministratie en andere afdelingen op de bevolkingsregeringen op of boven het provinciaal niveau een van de volgende acties, die nadelige gevolgen veroorzaken, waarschuwen, registreren of onthouden De directeuren en ander direct verantwoordelijk personeel.

    (1) na het leren over informatie over voedselveiligheid, meldt u zich niet aan de superieure autoriteiten en de regeringen van de mensen op hetzelfde niveau in overeenstemming met de voorschriften, of om elkaar niet op de hoogte te stellen in overeenstemming met de voorschriften;

    (2) informatie over voedselveiligheid wordt niet gepubliceerd in overeenstemming met de voorschriften;

    (3) NIET NIET VOOR DE JURIDISCHE TAKEN VOOR DE JURIDISCHE TOEPPELEN, WORKEN NIET WORDEN NIET MET HET INDERZOEK EN STRAPEN VAN VOEDSTELLINGEN VEILIGHEIDS VEILIGHEID, OF HUN BETREKKINGEN, HUN HUNPLOSSEN, HUN TAKEN NAUMEN EN FRAUDE HEBBEN.

    Artikel 146 Bij het vervullen van de taken van toezicht op het gebied van voedselveiligheid en -beheer, moeten toezicht op de voedselveiligheid en managementafdelingen wetshandhavingsmaatregelen zoals inspectie en verplichte inspecties en verplichte wetten om verliezen te veroorzaken voor fabrikanten.

    Artikel 147 In strijd met de bepalingen van deze wet en persoonlijke, eigendommen of andere schade veroorzaken, is het de aansprakelijkheid voor vergoeding in overeenstemming met de wet.Wanneer het eigendom van de fabrikant niet voldoende is om de aansprakelijkheid voor civiele vergoeding tegelijkertijd te dragen en de boete of boete te betalen, wordt eerst de civiele compensatie -aansprakelijkheid verondersteld.

    Artikel 148 Als consumenten worden beschadigd door voedingsmiddelen die niet voldoen aan de normen voor voedselveiligheid, kunnen ze de operator een vergoeding vragen om verliezen te compenseren, of ze kunnen producenten ook vragen om verliezen te compenseren.De fabrikant die de vereiste van consumentencompensatie ontvangt, moet het eerste verantwoordelijke systeem implementeren, eerst betalen en niet worden gepusht; als deze tot de verantwoordelijkheid van de producent behoort, heeft de operator het recht om na compensatie van de producent te herstellen; De verantwoordelijkheid van de operator, de compensatie van de producentcompensatie later, heeft het recht om van de operator te herstellen.

    De productie van voedingsmiddelen die niet voldoen aan de normen voor voedselveiligheid of de operatie weet dat het een voedsel is dat niet voldoet aan de normen voor voedselveiligheid. is minder dan 1.000 yuan, wat 1.000 yuan is.De labels en handleidingen van voedsel hebben echter fouten die geen invloed hebben op de voedselveiligheid en consumenten niet misleiden.

    Artikel 149 In strijd met de bepalingen van deze wet en vormt een misdrijf, wordt strafrechtelijke verantwoordelijkheid onderzocht in overeenstemming met de wet.

Hoofdstuk 10

    Artikel 100 De betekenis van de volgende woorden in deze wet:

    Voedsel verwijst naar allerlei afgewerkte producten en grondstoffen voor mensen om te eten of te drinken, evenals items die zowel voedingsmiddelen als Chinese medicinale materialen zijn volgens traditie, maar exclusief items met het oog op behandeling.

    Voedselveiligheid verwijst naar het niet -toxische en onschadelijke voedsel, dat voldoet aan de voedingsbehoeften die moeten hebben en geen acute, subacute of chronische schade aan de menselijke gezondheid veroorzaakt.

    Pre -packaged voedsel verwijst naar voedingsmiddelen die kwantitatief zijn verpakt of gemaakt in verpakkingsmaterialen en containers.

    Voedseladditieven verwijzen naar kunstmatige synthese of natuurlijke stoffen in voedsel om de voedselkwaliteit en kleur, aroma, smaak en de behoeften van behoud, frisheid en verwerkingstechnologie, inclusief voedingsversterkingen te verbeteren.

    Verpakte materialen en containers die worden gebruikt voor voedsel verwijzen naar papier, bamboe, hout, metaal, metaal, email, keramiek, plastic, rubber, natuurlijke vezels, chemische vezels, glas en andere producten voor verpakking, bloeiende voedingsmiddelen of voedseladditieven coating van voedseladditieven.

    De tools en apparatuur voor voedselproductie en -bewerking verwijzen naar de machines, pijpleidingen, teleportatieriemen, containers, keukengerei, servies, enz. Van voedsel- of voedseladditieven tijdens de productie, verkoop en gebruik van voedsel- of voedseladditieven.

    De wasmiddelen en desinfectie die wordt gebruikt voor voedsel verwijzen naar de stoffen die rechtstreeks worden gebruikt om voedsel, servies, drankjes en gereedschappen, apparatuur of voedselverpakkingsmaterialen en containers te wassen of desinfecteren die direct worden blootgesteld aan voedsel.

    De houdbaarheid van het voedsel verwijst naar de tijdslimiet voor voedsel om de kwaliteit te behouden onder de aangegeven opslagomstandigheden.

    Op voedsel gebaseerde ziekten verwijzen naar ziekten zoals infectieuze en toxiciteit veroorzaakt door de pathogene factor in voedsel in het menselijk lichaam, inclusief voedselvergiftiging.

    Ongevallen van voedselveiligheid verwijzen naar ongevallen die afkomstig zijn van voedsel, voedselvervuiling, enz., Die worden veroorzaakt door voedsel, dat schadelijk of schadelijk is voor de menselijke gezondheid.

    Artikel 151 Als het voedselveiligheidsbeheer van genetisch gemodificeerd voedsel en zout geen voorschriften biedt, worden andere wetten en administratieve voorschriften toegepast.

    Artikel 152 Het beheer van voedselveiligheid in spoorweg- en burgerluchtvaartactiviteiten wordt geformuleerd door de afdeling Voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad in overeenstemming met de relevante afdelingen van de Staatsraad in overeenstemming met deze wet.

    De specifieke managementmaatregelen voor gezondheidsvoedsels moeten worden geformuleerd door de afdeling Voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad in overeenstemming met deze wet.

    De specifieke managementmaatregelen voor voedselgerelateerde productproductieactiviteiten moeten worden geformuleerd door de afdeling Voedselveiligheid en de administratie van de Staatsraad in overeenstemming met deze wet.

    Het toezicht en beheer van voedsel in de grenspoort moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de bepalingen van deze wet en relevante wetten en administratieve voorschriften.

    Maatregelen voor voedselveiligheidsbeheer voor speciaal voedsel en zelfzorgvoedsel worden geformuleerd door de Central Military Commission in overeenstemming met deze wet.

    Artikel 153 Volgens de werkelijke behoeften kan de Staatsraad het toezicht en het managementsysteem van de voedselveiligheid aanpassen.