Search for:
  • Home/
  • Eten/
  • Jinan City heeft de voedselveiligheidsoperatie en consumptietips vrijgegeven tijdens de periode "1 mei"

Jinan City heeft de voedselveiligheidsoperatie en consumptietips vrijgegeven tijdens de periode "1 mei"

Qilu.com · Lightning News, 26 april. Om de veiligheid van de “Quan” van de consument in Jinan’s 1 mei te waarborgen en het optreden van groepsgerichte ziekten te elimineren, de Jinan Market Supervision en Catering Service Units en Consumenten Release Consumpties voor voedselveiligheid.
Catering Service Unit bereikt “drie strikte en één promotie”
Strikt werken in overeenstemming met wetten en voorschriften.Het is strikt verboden om ingrediënten te bedienen met onbekende bronnen;Implementeer het systeem van certificaat en aankoopinspectie strikt, verduidelijk de speciale persoon die verantwoordelijk is voor inkoop en acceptatie, en registreer de naam, specificaties, hoeveelheid, productiebatnummer, houdbaarheid, leveranciersnaam en contactgegevens en aankoopdatum van het product .Controleer bij het kopen van vers vlees- en vleesproducten zorgvuldig of de licenties van leveranciers compleet zijn, en of er een certificaat van inspectie is en quarantaine van vleesinspectie en quarantaine, of de buitenste verpakking en het label -logo van de pre -packaged vleesproducten voldoen aan de voorschriften.
Implementeer strikt het gezondheidsbeheer van werknemers.Werknemers moeten gezondheidscertificaten verkrijgen voor hun werk. sieraden, etc.
Strikte desinfectie van cateringgerei.Standaardiseer het was- en eliminatiegedrag en reinig de gedesinfecteerde cateringgerei en apparatuur in een gesloten reinigingskast.Degenen die geconcentreerde desinfectie cateringhulpmiddelen gebruiken om de bedrijfsvergunning van de leveringseenheid en het certificaat van desinfectie te vragen.
Bevorder het gebruik van geprefabriceerde gerechten krachtig.Volgens de vereisten van de “Kennisgeving voor het versterken van geprefabriceerde toezicht van voedselveiligheid en het bevorderen van een hoge ontwikkeling van de industrie”, volgens de vereisten van het staatsbestuur van markttoezicht en administratie, zijn bedrijfsonderdelen in overeenstemming met de vereisten van geprefabriceerde groente Aanvullende materialen, verwerkingstechnologie, productomschrijving, opslag en transport en eetmethoden.Bevorder het gebruik van geprefabriceerde gerechten in de cateringverbinding om het recht van consumenten om te weten en te kiezen te waarborgen.Advocaat actief geciviliseerd dineren, bespaart het, verzet zich tegen afval en plaats beschaafd dineren, CD -ROM -activiteiten en andere herinneringskaarten in de eetkamer, versterken een passende hoeveelheid bestelling, moedig maaltijden aan, zorg voor kleine maaltijden om cateringafval te voorkomen.
Consumentendieetveiligheid “drie aandacht en één belangenbehartiging”
Besteed aandacht aan de selectie van cateringbedrijfseenheden.Consumenten moeten correct kiezen voor catering -operationele eenheden om te genieten van de risico’s van de voedselveiligheid terwijl ze genieten van het voedsel van Quancheng.Wanneer u ervoor kiest om buiten te dineren of te bestellen, moet u aandacht besteden aan het houden van een legitieme en effectieve “voedselbedrijfslicentie”, en het kwantitatieve beoordelingsniveau is A en B, een eeteenheid met goede hygiëne -omstandigheden. .
Let op de veiligheid van zelfgemaakte gerechten.Familie diner verzamelen zelfgemaakte gerechten moeten ervoor zorgen dat gemakkelijk -tot -rot voedsel grondstoffen en gekookte voedselproducten kunnen worden opgeslagen onder gekoelde omstandigheden; verwerken geen voedingsmiddelen met een hoog risico zoals bergen en wilde groenten (verse lelie, enz.), Wilde champignons, koude gerechten en zelfgemaakte sojamelk; , Sojamelk en ander voedsel.De goede maaltijden moeten zo snel mogelijk worden gegeten binnen 2 uur na het gekookt.
Let op een veilig en redelijk dieet.Verdacht voedsel met onbekende oorsprong en voedingsmiddelen die onbekend zijn, voedingsmiddelen die zijn verslechterd, onvolledig verpakkingslogo of de houdbaarheid overschrijden; eten geen illegaal voedsel, eet minder of eet rauwe waterproducten, eet gekookt voedsel, koude en koude gerechten, vier seizoenen, vier seizoenen, vier seizoenen, vier seizoenen, vier seizoenen, vier seizoenen , wilde schimmels, enz. Hoogrisico voedsel; proberen geen voedsel te kiezen die niet vaak worden geconsumeerd of allergisch. , en vitamine. Niet te veel eten, om overeen te komen met het vegetarische en evenwichtige dieet.
Pleiten actief voor de beschaving en het redden van dineren.Tijdens de “1 mei” -periode moeten familiediners het juiste beeld van consumptie vaststellen, voedsel op aanvraag bestellen, beschaafde en rationele consumptie en het gebruik van openbare eetstokjes, openbare lepels of maaltijdsystemen, enz. Beschermde, enz. Niet verspillen, vergelijken, laten zien en hun best doen om zich te verzetten tegen “” het afval op het puntje van de tong “.
Lightning News -verslaggever Dong Jie Report
Rapport/feedback