Search for:
  • Home/
  • Sport/
  • Redelijke oefening versus buitensporig: hoe vind je een evenwichtig punt voor het handhaven van een gezonde?

Redelijke oefening versus buitensporig: hoe vind je een evenwichtig punt voor het handhaven van een gezonde?

In een samenleving die vandaag gezondheid en vitaliteit nastreeft, wordt oefening niet alleen beschouwd als een belangrijk onderdeel van het handhaven van de gezondheid, maar ook een manier om van het leven te genieten en stress vrij te geven.Sommige mensen kunnen echter in het dilemma van sportverslaving vallen en de grenzen van de gezondheid overtreffen.Dit artikel zal de voordelen van de juiste oefening onderzoeken, hoe te beoordelen of overmatige lichaamsbeweging, schade veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging en hoe overmatige lichaamsbeweging te voorkomen.

De voordelen van de juiste oefening:

Een goede oefening biedt veel voordelen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.Allereerst kan lichaamsbeweging spierkracht en uithoudingsvermogen verbeteren, de gezondheid van de bot bevorderen en chronische ziekten zoals hartaandoeningen en hypertensie voorkomen.Ten tweede helpt lichaamsbeweging een gezond gewicht te behouden en een goed figuur vorm te geven.Bovendien kan lichaamsbeweging de geestelijke gezondheid verbeteren, angst en depressie verminderen en zelfbeeld en geluk verbeteren.

Hoe te beoordelen of de oefening overdreven is:

Bepaal of lichaamsbeweging aandacht moet besteden aan de fysieke conditie en de reactie van het individu.Hoorwerk eerst het signaal van het lichaam.Als u overmatige vermoeidheid, aanhoudende pijn, gezamenlijke ongemak of verminderde slaapkwaliteit voelt, kan dit een teken zijn van overmatige lichaamsbeweging.Ten tweede, let op de psychologische en emotionele toestand.Als u zich angstig, prikkelbaar of gefrustreerd voelt over het niet in staat zijn om oefening uit te voeren, moet u mogelijk onderzoeken of overmatige lichaamsbeweging.Observeer ten slotte de impact van sporten op andere aspecten van het leven, zoals of het werk, het sociale leven of familierelaties beïnvloedt.

Factoren die overmatige lichaamsbeweging veroorzaken:

1. Lange termijn hoge -intensiteitsoefening: overmatige of hoge sporten met hoge intensiteit zullen te veel lading voor het lichaam brengen, waardoor de lichaamstolerantie buiten is.Lange tijd kan bijvoorbeeld ernstige aerobe oefeningen zoals joggen, zwemmen of fietsen, enz. Grenzen, gemakkelijk leiden tot spiervermoeidheid, overmatig gebruik en schade van botgewrichten.

2. Onredelijk trainingsplan: overmatige oefening of gebrek aan rusttijd in het trainingsplan kan ook leiden tot overmatige lichaamsbeweging.Zonder voldoende hersteltijd kan het lichaam niet volledig worden gerepareerd en hersteld, en vermoeidheid en schade zijn vatbaar voor zich op te hopen.

3. Overmatige herhaal dezelfde acties: sommige bewegingen moeten dezelfde acties herhalen, zoals gewichtheffen, tennis, enz. Als dezelfde acties vaak worden uitgevoerd, zal dit overmatig gebruik van spieren, ligamenten en gewrichten in specifieke delen veroorzaken, Risico op schade.

4. Ongepaste apparatuur en houding: het gebruik van ongepaste sportapparatuur of het gebruik van verkeerde bewegingshouding kan ook overmatige oefeningen veroorzaken.Rennen in ongeschikte schoenen om te lopen, verhoogt bijvoorbeeld het risico op blessures aan de voet en kniegewrichten.

5. Gebrek aan aanpassingsvermogen en progressiviteit: het is belangrijk om zich aan te passen aan het lichaam door de kracht en tijdstip van lichaamsbeweging geleidelijk te vergroten.Als u te popelen om de aanpassingsfase te bereiken of over te slaan, is het gemakkelijk om overmatige lichaamsbeweging te veroorzaken.

De impact van overmatige lichaamsbeweging:

Het nemen van een grote basisbasis voor hardlopen kan als voorbeeld kniegewonden veroorzaken.Bij elke stap wordt het gewicht van het lichaam door het kniegewricht geleid en zal het grote gewicht de belasting van het gewricht verhogen, wat leidt tot verhoogde gewrichtsdruk en de verzwakking van spiersterkte en de daling van de stabiliteit.Tijdens het loopproces, als de gewrichtsstabiliteit slecht is, is het risico van het kniegewricht de abnormale stroom weergegeven, die schade zal veroorzaken.

Overmatige lichaamsbeweging kan een verscheidenheid aan fysieke en psychologische schade veroorzaken.Op fysiek niveau kan overmatige vermoeidheid en fysieke overmatige stress traumatische schade veroorzaken, zoals spierbelasting, artritis en breuk.Bovendien kan overmatige lichaamsbeweging schade aan het immuunsysteem, endocriene aandoeningen en zelfs levensbedreigend veroorzaken.Op psychologisch niveau kan overmatige oefening leiden tot psychologische problemen zoals anorexia, zelfhoog- en gedwongen gedrag.

Hoe u overmatige lichaamsbeweging kunt voorkomen:

1. Verhoog geleidelijk de inspanningsintensiteit: haast je niet om te veel te werken vanaf het begin.Beginnend met de gemakkelijkere trainingsintensiteit, geleidelijk toenemen.Geef je lichaam fulltime om je aan te passen en je aan te passen aan nieuwe ladingen.

2. Luister naar het lichaamssignaal: luister naar de signalen en feedback van het lichaam, vooral vermoeidheid, pijn, spierpijn, enz.Als u duidelijke pijn of ongemak voelt, moet u de oefeningen verminderen of stoppen en het lichaam voldoende rust- en hersteltijd geven.

3. Regelmatige rust: redelijke regelingstijd is de sleutel om overmatige lichaamsbeweging te voorkomen.Geef voldoende rusttijd om te repareren en te herstellen.Een vaste rustdag kan worden opgezet in het wekelijkse plan en ervoor zorgen dat er elke dag voldoende rusttijd is.

4. Plan voor individualisatie: formuleer een geïndividualiseerd trainingsplan en pas de belasting en frequentie aan op basis van uw fysieke omstandigheden, gezondheidstoestand en bewegingsdoelen.Het kan verschillende trainingsmethoden omvatten, zoals aerobe oefeningen (hardlopen, snel wandelen, zwemmen, fietsen, enz.) En krachttraining (gewichtheffen, apparatuurtraining, enz.), Evenals andere sportvormen (yoga, dans, enz.).De diverse trainingsmethode kan het plezier vergroten, monotonisme vermijden en uitgebreid oefenen.

5. Evenwichtige oefeningen en rust: voer geen continu oefening met een hoge intensiteit uit om het lichaam een ​​volledige rusttijd te geven.U kunt overwegen om milde oefeningen toe te voegen in dagelijkse activiteiten, zoals wandelen, strekken, enz. Om de bloedcirculatie te bevorderen en uw spieren te ontspannen.

6. Dieet- en vochtinname: het handhaven van een goed dieet en de inname van vocht is de sleutel om overmatige lichaamsbeweging te voorkomen.Zorg voor voldoende voeding en energie om lichaamsbeweging te ondersteunen, en tijdig aan te vullen water om uitdroging en fysieke vermoeidheid te voorkomen.

7. Stel een psychologisch concept van gezondheid op: begrijp de relatie tussen lichaamsbeweging en lichamelijke gezondheid correct, neem geen lichaamsbeweging als een bron van verplichte of urgentie.Zie oefening als een manier om de kwaliteit van leven te genieten en te verbeteren.Cultiveer een positieve mentaliteit en geloof dat matige lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

8. Professioneel advies zoeken: als u een speciale gezondheidstoestand of meer specifieke begeleiding heeft, is het het beste om een ​​professionele arts of fitnesscoach te raadplegen.Ze kunnen gepersonaliseerde suggesties en begeleiding geven op basis van uw situatie.

ten slotte:

Een goede oefening heeft aanzienlijke voordelen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar overmatige lichaamsbeweging kan ernstige schade veroorzaken.We moeten ons bewust zijn van individuele verschillen en onze eigen grenzen, en redelijkerwijs de frequentie en kracht van beweging beoordelen en beheersen.Alleen door matig en evenwichtig te handhaven, kunnen we echt genieten van het plezier van lichaamsbeweging, terwijl we rekening houden met de ontwikkeling van lichamelijke en geestelijke gezondheid op lange termijn.