Search for:
  • Home/
  • Sport/
  • De levendige marathon, sportmerk, moet niet alleen staren naar de "kampioen" 丨 marketingobservatie

De levendige marathon, sportmerk, moet niet alleen staren naar de "kampioen" 丨 marketingobservatie

Bron: 36 氪

De atleten renden op het veld en het merk vocht onder het veld.

Wen | yang yafei

Bewerken | qiao yan

Gisteren won de halve marathon van 2024 de Beijing (hierna het “North Half Horse” genoemd) het kampioenschap om het kampioenschap te winnen. kampioen. Geschillen gisten snel op sociale media.

Volgens de live video van de spelvideo, aan het einde van het spel, bleven drie buitenlandse uitgenodigde atleten hun voorsprong niet uitbreiden. Het kampioenschap tijdens de sprintfase en de drie internationale spelers werden op de tweede plaats gebonden in 1 seconde.

Screenshot

Veel netizens die op sociale media werden geplaatst en zich in twijfel trokken dat de kampioen van Jie werd gegeven door buitenlandse atleten.Er is ook een Tubu van het sportmerk die naar de voorhoede van de publieke opinie werd geduwd.Volgens de officiële website van het North Halway Horse is Tobe een van de partners van het evenement.

Geconfronteerd met de druk van de publieke opinie, reageerde Tobe vandaag ook.特步方面向36氪未来消费回应称,“谢谢关注。目前情况还在确认与多方调查核实中,后续有进一步的信息会第一时间沟通。”此外,主办单位北京市体育局也回应称,已Na het ontvangen van de relevante feedback zal er in de toekomst worden verwerkt.

Deze publieke opinie -storm brak een pot koud water voor het levendige noordelijke halfpaard.Als een van de 13 marathon a -level -evenementen die op dezelfde dag worden gehouden, is het aantal deelnemers in het noordelijke halve paard zo hoog als 20.000.

Oorspronkelijk waren de regels eenvoudig en de vertegenwoordiger van de atleten sponsorde de sponsors om het goud te winnen.Maar nu lijkt het erop dat de atleten en de sponsor erachter niet alleen de zoetheid van de kampioenschapsmedaille niet proeven, maar in plaats daarvan de negatieve draaikolk van de publieke opinie gevangen.

De controverse van het North Halway Horse dit jaar is niet alleen het moment voor het einde, de donkere strijd tussen het merk is begonnen voor het pistool.

Jaoliaka, die deelnam aan A0001, ontdekte dat zijn kwalificaties twee dagen voor de start van de wedstrijd werden geannuleerd.Jaoliaka is de eerste niet -geregistreerde marathonspeler in China. De beste score is 2 uur, 09 minuten en 54 seconden.

Het is vermeldenswaard dat Jia Landa zich voor het eerst probeerde te registreren, maar niet won.Volgens de vorige officiële openbaarmaking namen 97988 mensen in 42 landen en regio’s deel aan de voorspellingsnaam en vestigden een record van het aantal voorspellingsnamen van het verleden North Half Horse. Speciale uitnodigt spelers, spelers en uitgenodigde spelers, Special Uitnodigt spelers, Special uitnodigt spelers, uitgenodigde spelers en uitgenodigde spelers, uitgenodigde spelers, uitnodigt Special -uitnodigen spelers, en uitgenodigde spelers, en uitgenodigde spelers, en uitgenodigde spelers, en Uitgenodigde spelers, en uitgenodigde spelers en uitgenodigde spelers, en uitgenodigde spelers, en uitgenodigde spelers en uitgenodigde spelers. 20%.

Wat betreft de redenen voor de geschiktheid van de concurrentie, reageerde het North Half Horse Organizing Committee in de relevante aankondiging dat “constateerde dat Jia Langjia een contract ondertekende met het merk Competition Brand in het Event Organizing Committee, dat de reikwijdte van het gebruik van het gebruik van het gebruik van Het sponsorquotum. “In februari van dit jaar was Zhongqiao Sports Ganggang Ganggang Xuan Jia Renjia de wereldwijde woordvoerder van zijn merk.

Om het aantal deelnemers voor sponsors te reserveren, was het oorspronkelijk een routinematige zakelijke samenwerking in marathonevenementen.Het organisatiecomité kan dit gebruiken om geld in te zamelen.Er is nog een belangrijk doel in het deelnemende quotum, dat kan kansen bieden aan partners zoals woordvoerders en ondertekeningsteams.Volgens de verschillende niveaus van sponsors zijn er echter verschillen in het aantal en de prioriteit van het aantal deelnemers.

In de relevante reactie zei Jia Landa dat volgens zijn eerdere registratie -ervaring: “Hoe hoger het niveau van sponsors, hoe meer recht om te spreken”, daarom nam hij omwille van de stabiliteit het initiatief om het kanaal van te verlaten “K sponsors”. Zoek in plaats daarvan “M sponsor” om te helpen registreren.

Jia Landa’s antwoord op officiële aankondigingen van sociale media

Hoewel de sponsors het noemden, verscheen de naam ook op de muur van de deelnemende lijst, vóór het begin van het spel stond het recht om te spreken niet aan de zijkant van de “M -sponsor”.

Geconfronteerd met dezelfde registratiecontroverse, omvat het ook de 2024 Lanzhou Marathon, die onlangs is voltooid.Nadat de loterijresultaten waren aangekondigd, ontdekten sommige netizens dat een aantal elite -spelers zoals Yin Shunjin, Oil Wisheng, Jiao Jing en Crusher Eti werden afgewezen.

Wat betreft het externe vermoeden van de externe loterij, ontkende het Lanzhou Sports Bureau in de reactie en legde uit dat de “score direct is verbonden” regels voor dit evenement.

Het was oorspronkelijk een relatief nichemarathon en nu wordt het druk in China.

Volgens de relevante rapporten van de China Field Association waren er 308 wedstrijden in de 2023 -certificering van de China Field Association Certification Road, die elke dag dicht bij de frequentie van één wedstrijd lag.In 2023 bereikte het totale aantal races en het Half Marathon -project 9,703 miljoen, een toename van meer dan 26%ten opzichte van 2018, en de belangrijkste toename werd bijgedragen door de Halve Marathon.

De hele reis is 42.195 kilometer. Een grotere lopende economie verborgen in de apparatuur.

Volgens de analyse van de enquêtevragenlijst van de Chinese hardloper in 2023, koopt meer dan 30%van de hardlopers de totale kosten van sportbeschermingsbenodigdheden van meer dan 2.000 yuan, en de totale kosten van draagbare apparatuur zijn meer dan 1.000 yuan of meer 59% .En hardloopschoenen en kleding zijn een andere consument.

De binnenlandse sportmerken volgden ook gezamenlijk de hardloopeconomie en de ondertekening van topsporters werd “standaard”.

Het nemen van TSOB, die in de Storm van de publieke opinie is, als een voorbeeld, vanaf 2023, 83 atleten droegen de 160X -serie hardloopschoenen van een specialiteiten en won 370 kampioenschappen.Volgens de relevante statistieken van de Yue Running Circle is Tubu het eerste merk met de eerste drie -uur speler in Xiamen.Somonney, het oude gemodificeerde merkschoenenmerk dat werd overgenomen door Tubou, werd het eerste nieuwe merk van de groep die in 2023 winstgevendheid bereikte.

Het Feiying PB2.0 -handelsvolume van Zhongqiao Sports van meer dan 220.000 paren in 2022. Naast Jia Landa hebben de marathonatleten ondertekend door hun contracten ook Li Meizhen, bekend als de “run -godin”.Bovendien ondertekende Anta de Ethiopische star Bercler in 2023 om de woordvoerder van het merk te runnen, en Angdou ondertekende de Crusher ETI.

Het is te zien dat de zweetwedstrijd tussen de atleten op de marathon, maar de onzichtbare plaatsen, de sportmerken een klein aantal atleten beroven die bovenaan de piramide staan.

In vergelijking met het hoogste niveau van de wereld heeft de Chinese Marathon -score duidelijk nog steeds veel ruimte voor verbetering.

Het “vrachteffect” van de atleet is erg belangrijk.In 2017 en 2019 daagde de marathonster Kipjog de marathon uit om 2 te breken. De Nike Vaporfly 4%en Zoom Alphafly werd ook snel populair, en werd ooit de standaard voor de elite -spelers van de marathon.Deze twee uitdagingen waren verbroken en ze brachten ook “Coole Boards”, die bijna de standaard is geworden voor de racesreeks van binnenlandse hardloopschoenen.

Samenwerken met topatleten om het professionele productafbeelding van het merk uit te breiden. In het verleden waren er precedenten voor volwassen activiteiten in verschillende sportevenementen. De twee, het kan tenminste van tevoren worden getrokken met de “kampioen” op apparatuurniveau.

Tegelijkertijd zijn elite -atleten tegelijkertijd blijven ontstaan, en tegelijkertijd is de concurrentie van de “kampioenen” troon steeds heviger geworden.In het verleden kan de concurrentie tussen sponsors meer achter de schermen liggen, en het geschil tussen het noordelijke halfpaard heeft deze keer ongetwijfeld deze competitie op tafel gezet.