Search for:
  • Home/
  • Wetenschap/
  • De stabiele en snelle ontwikkeling van de Chinese economie is naar de tweede wereld ter wereld gesprongen

De stabiele en snelle ontwikkeling van de Chinese economie is naar de tweede wereld ter wereld gesprongen

Tekening: Cai Huawei

Open -klumn

Er is altijd een reis die ons onvergetelijk maakt, en er is een soort kracht die ons opgewonden maakt.

Start op in moeilijkheden, rechtvaardigen en zoek nieuwe nadelen in uitdagingen, en oefen wetenschappelijke ontwikkeling in hard werken -in het licht van de historische oproep van “nationale verjonging, nationale welvaart, geluksgeluk”, conform de trend van de tijd, De wetenschappelijke ontwikkeling, en gaat altijd stevig vooruit op de heldere laan van dromen.

Terugkijkend op de grote veranderingen in het verleden, waarnemen de ontwikkeling van de tijd en condenseren voor de macht.

Om het 18e nationale congres van de Communistische Partij van China te verwelkomen, heeft Xinhua News Agency vanaf 3 juni een column van “wetenschappelijke ontwikkelingsprestaties” geopend, een reeks manuscripten gelanceerd en gericht op de glorieuze prestaties van de hervorming en opening van mijn land van mijn land op en modernisering sinds het 16e nationale congres van de Communistische Partij van China. Kenmerken en het geavanceerde karakter van de Communistische Partij van China.

Elk van hen, een groep getallen, de scènes van de scènes … of stil of schokkend.Dit is het kenmerk van passie en hard werken in een land en natie in de nieuwe periode.

Jaren zijn als liedjes, Glory Forever.Tussen de sterke en kleurrijke kleur verzamelen we een onvergetelijke herinnering, en we spelen ook een oprechte zegen uit: langs de weg van het socialisme met Chinese kenmerken zijn alle harten verenigd en worstelen en rennen naar een betere toekomst!

Op 1 juni werden de financiële markten van Shanghai en Tokio officieel gelanceerd.

De snelle ontwikkeling van de Chinese economie en belangrijke invloed zijn een solide steun voor de internationalisering van de RMB.

Sinds het 16e nationale congres van de Communistische Partij van China, onder begeleiding van het wetenschappelijke ontwikkelingsconcept, heeft China de macro -onder controle, verdiepte economische systeemhervormingen, actief veranderd, en heeft de methoden voor economische ontwikkeling actief getransformeerd en met succes gereageerd op uitdagingen zoals de Impact van de internationale financiële crisis.

Volgens gegevens van het National Bureau of Statistics, van 2003 tot 2011, steeg de gemiddelde jaarlijkse groei van de Chinese economie met 10,7%, terwijl de gemiddelde groei van de wereldeconomie in dezelfde periode 3,9%bedroeg.Het totale economische volume van China is goed voor de totale wereldeconomie, van 4,4%in 2002 tot ongeveer 10%in 2011; De tweede plaats in 2010 twee, handhaafde deze positie nog steeds in 2011.

“De snelle ontwikkeling van de Chinese economie is de motor van de wereldeconomie geworden. China versnelt de transformatie van de economische ontwikkeling, verbindt meer aandacht aan industriële upgraden en ‘groene groei’ en biedt meer kansen voor multinationale bedrijven, waaronder Siemens.” Studeerd in Hong Kong in de jaren tachtig en werd diep aangeraakt door de enorme veranderingen in de Chinese economie.

Tegenwoordig beschouwt Siemens niet alleen China als een productiebasis, maar heeft ook 16 R & D -centra.Luo Xude, die ook voorzitter is van de Duitse Azië -Pacific Economic Commission, zei dat Duitsland ook Chinese investeringen verwelkomt.

“In de afgelopen 10 jaar heeft de economische groei van China de verwachtingen aanzienlijk overtroffen en een solide basis gelegd voor nationale verjonging. En de groeisnelheid is relatief stabiel, die niet beschikbaar is voor de economische cyclus.” is vooraf in 2007 bereikt.

China 10 jaar geleden was de economie in het stadium van het overwinnen van de impact van de Aziatische financiële crisis, de oprichting van een socialistisch kader voor markteconomie en begon te genieten van het “dividend” van de WTO.

Lin Jingliang, de manager van de Design Consultant Department of Shunkang Clothing Co., Ltd., keek terug op het ontwikkelingsproces en was emotioneel.Tien jaar geleden was Shunkang een typische arbeidsintensieve verwerkingshandel met een jaarlijkse verkoop van meer dan een miljoen Amerikaanse dollar.In de afgelopen jaren heeft de internationale financiële crisis echter een ernstige krimp van overzeese bestellingen veroorzaakt, en de vastberadenheid van het bedrijf om te transformeren van de pijn van ondernemingen is veranderd van “geëxporteerde grote huishoudens” in “binnenlandse verkoopdeskundigen”, en de jaarlijkse verkoop is gestegen naar Bijna 10 miljoen Amerikaanse dollars.

“Het heeft enorme kansen geboden om de WTO binnen te gaan, en tegelijkertijd heeft China veel externe gevolgen ondervonden tijdens de ontwikkeling van de economische ontwikkeling van China. De macro -controlervaring van China is echter overvloediger, vooruitzienend en flexibel, continu verbeterd. Zhuang Jian, een econoom op hoge econoom van China Development Bank of Asia Development Bank.

In 2003 raakte de Chinese economie volledig van de invloed van de Aziatische financiële crisis af en ging hij naar een nieuwe ronde van de groeicyclus.Sindsdien zijn in de eerste helft van 2008 economische treinen blijven versnellen.

Van de tweede helft van 2008 tot 2010, om de internationale financiële crisis te weerstaan, heeft China een pakket stimuleringsplan geïmplementeerd om de binnenlandse vraag uit te breiden en groei te behouden. Wereld.

In 2011 keerde het macro -economische beleid van China terug naar de normale staat en beschouwde stabiele prijzen als de primaire taak van macro -controle.In 2012 werd gestage vooruitgang de hoofdtoon. In de afgelopen 8 jaar werd het eerste jaarlijkse economische groeimotor verlaagd van ongeveer 8%naar 7,5%, wat de nadruk legde op de transformatie van de methoden voor economische ontwikkeling.

“In de afgelopen 10 jaar heeft de Chinese economie een snelle ontwikkeling gehandhaafd tot een prachtig werk op het wereldtoneel. Tegelijkertijd heeft China een groot aantal arme mensen verminderd, de doelen van de VN -millenniumontwikkeling van tevoren voltooid en positief gemaakt Bijdragen aan de armoedebestrijding van de wereld. “Saifang, een senior beleidsadviseur bij het Representative Office van het Huahua Representative Office.

De economische ontwikkeling van China besteedt meer aandacht aan het inhouden van het levensonderhoud van mensen.Liu Shijin, adjunct -directeur van het Development Research Center van de Staatsraad, wees erop dat met de implementatie van het wetenschappelijke ontwikkelingsconcept, economische ontwikkeling de nadruk legt op de levensonderhoud van mensen, de overheid heeft de investeringen in medische zorg, sociale zekerheid en sociale zekerheid verhoogd, en openbare diensten zijn verbeterd.

De economische ontwikkeling van China besteedt meer aandacht aan energiebesparing en emissiereductie.In de ogen van Xu Yongzheng, directeur van het Guangdong Provincial Meteorological Bureau, is er nog een prestatie bij de ontwikkelingsprestatie van deze grootste bbp -provincie in China: van 2007 tot 2011 heeft het totale bedrag van het bbp in Guangdong een stapsniveau van 5 bereikt 5 Triljoen yuan van de 3 biljoen yuan stapt het aantal waas dagen van de Pearl River Delta af van 149 dagen gedurende het jaar tot 75 dagen.

Tegelijkertijd met de snelle economische ontwikkeling, moeten we nog steeds zien dat het in China wordt geconfronteerd met uitstekende problemen zoals de toename van de hulpbronnen en milieudruk, de stijgende prijs van kostenfactorprijzen, een grote kloof tussen de inkomensverdeling en Relatief achterblijvende sociale ondernemingen.Hoewel de status van China in de wereldeconomie is blijven stijgen, is het bbp van China per hoofd van de bevolking slechts ongeveer 90e wereld en is China nog steeds een ontwikkelingsland.

“Problemen en hiaten zijn de ruimte en motivatie van de economische ontwikkeling van China in de toekomst. De Chinese economie moet de transformatie van ontwikkelingsmethoden versnellen, de kernconcurrentievermogen verbeteren, vervuiling en consumptie verminderen en de mensen in staat stellen meer ontwikkelingsresultaten te delen. Tegen 2020 de Grand doel van nationale verjonging, die het niveau van gemiddelde ontwikkelde landen bereikt, vereist onze niet -aflatende inspanningen.

(Xinhua News Agency, Beijing, 3 juni, verslaggevers Liu Ye, Han Jie, Wang Pan)

Kwaliteit, waardevoller dan kwantiteit (snelle evaluatie)

Zhu Wei

Tien jaar wetenschappelijke ontwikkeling, tien jaar hard werken.De economische geaggregeerde van China is goed voor ongeveer 4,4%in 2002 tot ongeveer 10%in 2011; van 2003 tot 2011 was het gemiddelde jaarlijkse groeipercentage van de Chinese economie 6,8 procentpunten hoger dan het gemiddelde van de wereldeconomie.

Dit is een buitengewone sprong.Wat waardevoller is, is dat hoewel de totale hoeveelheid totale hoeveelheid groeit, de kwaliteit van de economische ontwikkeling continu is verbeterd.Niet langer simpelweg snelheid en kwantiteit, maar goede woorden, goed en snel. Evenwichtige ontwikkeling. Live, de stappen zijn stabieler.