Search for:
  • Home/
  • Sport/
  • Welke oefening is een "wetenschappelijke" beweging?

Welke oefening is een "wetenschappelijke" beweging?

Gebrek aan lichaamsbeweging kan ook ziekte -6%van de coronaire hartaandoeningen, 7%van de type 2 diabetes en 10%borstkanker die te weinig lichaamsbeweging is afgeleid, kan veroorzaken.De impact van lichaamsbeweging op de menselijke gezondheid overschrijdt zelfs obesitas en overgewicht.

Wat is de schade van gebrek aan lichaamsbeweging aan het menselijk lichaam?Het zal spieratrofie en verminderde spierkracht veroorzaken, wat zal leiden tot een afname van de fysieke fitheid.Dit verklaart ook waarom mensen die lange tijd in bed blijven, vatbaar zijn voor problemen met een lage cardiopulmonale functie.

● Waar is de “goede” oefening?

Het lijdt geen twijfel dat lichaamsbeweging chronische ziekten effectief kan voorkomen.Coronaire hartziekten, beroerte, metabool syndroom, diabetes type 2, borstkanker, darmkanker en depressie kunnen ook helpen revalidatie door wetenschappelijke lichaamsbeweging.Zo’n vriend wil vragen: waarom kan oefeningen een positieve impact hebben op het menselijk lichaam?

Allereerst verdelen we oefening in twee soorten, één isAerobic oefeningDe andere isAnaërobe oefeningEssenceAerobe oefening verwijst voornamelijk naar die“Lage en gemiddelde sterke beweging”Het lichaam kan het transport en de inname van zuurstof via de cardiopulmonale en metabolische systemen verbeteren om energie te bieden. “Levering; de zuurstofoefening is voornamelijk spierkrachtbeweging en herhaalde uitoefening van weerstand, waarvan de meeste behoren tot” oefening met hoge intensiteit “.

Hoewel lichaamsbeweging aerobe en anaërobe is, is het over het algemeen geen enkele aerobe of anaërobe, en de meeste van hen zijn organische combinaties van de twee.

❀ Aerobe oefeningHet kan veel stoffen bevorderen die goed zijn voor de cardiovasculaire gezondheid en het metabolisme van het lichaam effectief reguleren.Uiteindelijk een reeks effecten bereiken, zoals het verbeteren van de functie van vasculaire endotheliale, het verminderen van ontsteking, het vertragen van arteriosclerose en stabiele kransslagaderplaques;

❀ ZuurstofMeer weerspiegeld in het verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen, kan het de fysieke functie van patiënten met ouderen, zwakte en hartaandoeningen aanzienlijk verbeteren.Het helpt om het gewicht te beheersen, het risico om in de ouderen te vallen, te verminderen en het onafhankelijke levende vermogen van ouderen te verbeteren.

● Differentiële trainingsintensiteit

Het grootste deel van de meestal uitoefening van ieders oefening is voornamelijk aerobe oefeningen, maar om de waarde van de oefening te verduidelijken, zullen veel mensen ook aandacht besteden aan de kracht van de oefening.Dus hoe maken we onderscheid tussen hoge, gemiddelde en lage sterkte?

Hier leer ik je een eenvoudige manierHartslagschatting methode(Over het algemeen zal de hartslag van mensen 60-100 keer/minuut blijven als stil).

Laten we allereerst eens kijken naar de formule van het bereik van het hartslagbereik van aerobe oefeningen in de gemiddelde intensiteit:De maximale hartslag x (60%-70%), de maximale hartslag = 220-leeftijdEssence

Bijvoorbeeld, een 45 -jarige man, de maximale hartslag is220-45 = 175, Medium -intensiteitsbereik is175x (60%-70%)De scope -waarde van de verkregen hartslag is(105-122) tijden/minuutEssenceAls de mannelijke hartslag na het sporten in het bovenstaande interval is, dan doet hij een middellange intensiteitsoefening, overtreft hij de hoge sterkte en is het anders een lage intensiteit.

Sport Lecture Science oefening Vermijd willekeurig

Elke ochtend door het park gaan, kan ik de diverse trainingsmethoden van iedereen zien.Naast het uitoefenen van hun ledematen, kunnen sommige vrienden zelfs “welsprekend” zijn, zingen en springen totdat ze uitgeput zijn.

Hoewel lichaamsbeweging goed is voor de gezondheid, is het soms een zwaard met dubbele rand.Veel mensen hebben tenslotte inspanningswonden geleden, dus oefening moet ook stap voor stap worden uitgevoerd volgens de specifieke situatie van elke persoon (zoals leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, enz.).

Het bewegingslicht is niet genoeg.Oefening is een doelgerichte, geplande en herhaalde deelname van meerdere spiergroepen, die tot doel heeft cardiopulmonaal uithoudingsvermogen, spierkracht, balans en flexibiliteit te bevorderen.Dus het is niet zonder bed of zitten.Studies hebben aangetoond dat na 4 tot 6 weken opschorting van training, hoewel er regelmatig dagelijkse activiteiten zijn, het maximale zuurstofvolume aanzienlijk zal afnemen, waardoor iedereen eraan herinnert dat dagelijkse activiteiten de beweging niet kunnen vervangen.

Gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie“Wereldwijde suggesties over lichamelijke activiteit is goed voor de gezondheid”Onder hen hebben mensen van alle leeftijden gerichte inspanningstijd en suggesties voor oefeningsintensiteit naar voren gebracht.Er is geen strikte beperking voor sport en u kunt kiezen volgens uw persoonlijke hobby’s.Natuurlijk, als u de voorwaarden hebt om zich beter te ontwikkelen onder professionele trainingsbegeleiding, vooral degenen die meestal geen lichaamsbeweging hebben.

Opgemerkt moet worden dat u het goed moet doen voor het sportenOpwarmen, Vermijd verwondingen.Veel mensen houden van ochtendoefeningen, maar het tijdstip van ochtendoefening moet niet te vroeg zijn.Tien uur) Leer later aandacht aan de preventie en warmte van de kou.Voorkomt voor ouderen vallen.

Hoe patiënten met vaatziekten te oefenen?

Oefening is een belangrijk middel voor revalidatie van hart- en vaatziekten, maar decennia geleden, vanwege het algemeen zorgen dat patiënten een hartlast zouden hebben voor vroege activiteiten, wordt het aanbevolen om na het begin een lange bedrust te hebben.Met de verdieping van klinisch onderzoek hebben we geconstateerd dat bedreun op lange termijn ervoor zal zorgen dat patiënten zich zorgen maken en angst zorgen, de hartlast en het myocardiale zuurstofverbruik verergeren, dat niet bevorderlijk is voor de verbetering van de ziekte.Na verschillende discussies is revalidatieprogramma -therapie op basis van inspanningstherapie geleidelijk verbeterd en hebben patiënten na de toepassing goede resultaten bereikt.

De oefeningsrevalidatie van hart- en vaatziekten is gebaseerd op het uitgangspunt van het waarborgen van de veiligheid van patiënten, dus het moet worden uitgevoerd onder begeleiding van professionele artsen en revalidatiedivisies.Artsen moeten eerst het trainingsrisico van patiënten evalueren, het bewegingsrisico van de patiënt evalueren op basis van het gevaarlijke gelaagde schema en vervolgens individuele oefenvoorschriften verstrekken op basis van de principes van gevarenlagen en de principes van trainingsvoorschriften.

Patiënten in het revalidatiestadium van het ziekenhuis worden uitgevoerd onder de monitoring van ECG, bloeddruk, enz. en bekijk het regelmatig.Hier geef ik geen specifieke introductie, om deze niet alleen te imiteren onder leiding van de dokter.

Meer dan 10 jaar geleden zijn de American Society of Sports Medicine en de American Medical Association gezamenlijk gelanceerd“Sport is een goede dokter”S -project.Gedreven door de ontwikkeling van het nationale fitnessplan en de ontwikkeling van de sportindustrie in mijn land, is ieders motivatie geleidelijk toegenomen.Er zijn echter meldingen van trainingsschade of zelfs plotselinge dood in lichaamsbeweging, wat aangeeft dat de wetenschappelijke aard van onze beweging moet worden verbeterd.De snelheid van het verlangen is niet om te reiken, en de stap -step is de beste manier.

Let op!

Beijing Hospital Cardiovascular Department“Hartrevalidatie en volg -up klinieken”, Kan de veiligheid van patiënten evalueren, de fysieke fitheid van de patiënt begrijpen en patiënten begeleiden om wetenschappelijke, veilige en effectieve oefeningen uit te voeren.Voor patiënten met coronaire hartziekten, chronisch hartfalen, vooral patiënten met coronaire hartziekteninterventie, hebben patiënten een belangrijke klinische betekenis en goede revalidatie -effecten.

Verwijderingstijd:Elke woensdagmiddag

Expertexperts:Dr. Zhang Qian, Afdeling Cardiovasculaire geneeskunde

Plaats van diagnose:De 6e verdieping van het poliklinische gebouw van het kliniekgebouw

Misschien gaf deze keer de sneeuw die in Beijing had moeten zijn Weihai.

Naar Weihai gaan voor academische beurzen viel samen met een zware sneeuw na de winter.Voor een ochtendloper moet je natuurlijk de goede kans niet missen.Zo vroeg de volgende ochtend renden we samen weg.

Weihai na sneeuw is het paradijs van fotografen.Witte sneeuw wordt ingelegd met blauwe zee en groene takken vallen in Qiong Fang.Deze prachtige ijs en sneeuw lieten de toeristen de unieke Wen Wan en de verhuizing van Weihai zien.

Baiyun, zee, blauwe lucht, water en lucht;

Sneeuw, prestige, ijs, koud en grenzeloos;

Lopers, voorbijgangers -door, buitenlanders, warm als lente;

Rivier, vissersboten, boogbruggen, hebben geen gaten;

Sunshine, Seaside, Dam, het mooiste landschap!