Search for:
  • Home/
  • Wetenschap/
  • Stimuleer wetenschappelijke interesses om het praktische vermogen te verbeteren

Stimuleer wetenschappelijke interesses om het praktische vermogen te verbeteren

Vertrek, passeer het aangewezen gebied en land stabiel … Onlangs, op de speeltuin voor het Tree Man Primary School Teaching Building in Shapingba District, Chongqing, de student Qi Jingxi beheerde vol vertrouwen de drone, en de wetenschappelijke leraar hij Xiucan keek en begeleidde.

“In het gebruikelijke wetenschapsonderwijs gebruiken we voornamelijk eenvoudige experimenten om de interesse van alle studenten in wetenschap en verkenning te stimuleren om het praktische vermogen van studenten te verbeteren.”

Er zijn 10 volledig wetenschappelijke leraren zoals hij, en er zijn 10 boom Renren basisscholen, die verantwoordelijk zijn voor het onderwijzen van robots, modellering, programmeren en makergroepen.Sinds 2000 heeft de school hard gewerkt om de hardware en leraren van wetenschappelijk onderwijs te verbeteren.

De verslaggever zag een aantal speciale klaslokalen voor modellering, makers en robotica -cursussen op de vierde verdieping van het uitgebreide gebouw van de school.In het robotklaslokaal zijn meer dan 20 “grote witte” robots op de desktopdans in de hand, en er zijn ook onbemande intelligente rijtests en afvalclassificatie -uitdagingen op de grond.In het Maker Space Classroom, hardwareapparatuur zoals 3D -printers, 3D -scanners, lasersnijderingsmachines en andere hardwareapparatuur.

“De school neemt de methode over van” het verbeteren van zelf + vindingrijkheid “om de ontwikkeling van wetenschappelijke leraren te promoten.” en vestigt een speciale onderdeel van de deelstijd en deels baan.

“Terwijl ze het wetenschappelijk denken van studenten verbeteren en studenten de wetenschappelijke methoden laten beheersen, is het subtiel geïntegreerd in de klas die wetenschappers onderwijst, zodat de geest van wetenschappers kan worden geluisterd, zichtbaar, leesbaar en verstandig in de klas.” Zhiwei, secretaris van het schoolpartijcomité.

“Het is schaars. De programmeerklasse is de meest populaire cursus wetenschappelijke kwaliteit. Nadat de klas begint, zal het vol zijn. Kinderen klauteren zich om te registreren.” .

“Wetenschaps- en technologie -educatie is een klein speciaal onderwijs. In de afgelopen jaren heeft een groep studenten in de school prijzen gewonnen in de nationale innovatie- en praktijkwedstrijden voor de nationale lagere en middelbare school.”

Ervaar de schoonheid van de wetenschap en cultiveren de wetenschappelijke geest in het onderwijzen, focussen op de praktijk en het stimuleren van interesse is een basisprincipe van wetenschappelijk onderwijs.

“Om de wetenschappelijke interesses van studenten te cultiveren, de combinatie van leren en entertainment te bereiken, breidt de school wetenschappelijke praktische activiteiten actief uit. Enerzijds” Kom binnen “en voer activiteiten uit zoals wetenschappers die de campus, wetenschap en Technology Festival, Science Science Caravan en andere activiteiten; aan de andere kant, aan de andere kant, aan de andere kant, ‘Go Out’ en organiseer studenten naar de wetenschappelijke onderwijslocatie voor scène -type en ervaringsgerichte wetenschappelijke praktijk .

In de afgelopen jaren heeft de school activiteiten georganiseerd zoals het “Science Adventure” Chongqing Science and Technology Museum en de Night of the Chongqing Science and Technology Museum’s “Light Science Dream” -nacht, zodat studenten de charme van technologie kunnen ervaren.”Handig observeer verschillende soorten vliegtuigen en maken vliegtuigmodellen. Verschillende activiteiten hebben ons in de gaten gehouden.” Yi Tianyu, de vierde -jarige student van Tree Renren Elementary School, zei: “Mijn favoriet is de virtuele reality -ervaring. Wees een kapitein, die een complex instrumentenpaneel bestuurt en de hemel steekt.

“Om de wetenschappelijke geletterdheid van studenten te verbeteren, moeten we hen meer handen en hersenen bieden en kansen gebruiken om wetenschappelijke innovatie -activiteiten uit te voeren.” Oefen en verbetert de experimentele link.

“China Education News”, 6 mei 2024, 4e editie 4