Search for:

2022 Deze educatieve hotspots, mis het niet!

2022 is een buitengewoon jaar.Dit jaar zijn veel hete onderwerpen en onderwijskwesties bekeken door het publiek, en een grote schaaldiscussie heeft ons ertoe gebracht de hoge “hitte” van het onderwijs steeds opnieuw te voelen.
Dit jaar waren er fenomenen -niveaus zoals het “Zhiwang” -incident, “Town As A Town”, “Beroemde student Small County Town” en andere onderwerpen. College -toelatingsexamen “en” Hoge scores van het toelatingsexamen van de middelbare school “… In het tijdperk van het nationale onderwijs zijn deze onderwerpen en kwesties die betrokken zijn bij verschillende onderwijsgebieden, gerelateerd aan u en iedereen in de samenleving in de samenleving. Mensen die geef om onderwijs.
Laten we vandaag de onderwerpen en kwesties van educatieve onderwerpen en kwesties bekijken die in 2022 voortdurend de aandacht en discussie over het publiek hebben getrokken om te zien over welke u zich zorgen maakt?
1 Postgraduate toelatingsexamen
In maart werd de nationale lijn van het postdoctorale toelatingsexamen aangekondigd in 2022.Vergeleken met de nationale lijn in de loop der jaren, naast enkele majors, is de scorelijn over het algemeen aanzienlijk gestegen en zijn sommige majors met meer dan 10 punten toegenomen.Een tijdje een reeks gerelateerde onderwerpen zoals “Education and Studies”, “Nieuwe postdoctorale toelatingsexamens”, “Examenscores Rose”, “3 miljoen toelatingsexamens” en andere gerelateerde onderwerpen haastten zich naar de hot search.Het aantal afgestudeerde studenten neemt toe en de toelatingsscorelijn komt natuurlijk “hoog op”.
Met de popularisatie van het hoger onderwijs is de pre -screening van sociale concurrentie geleidelijk het postdoctorale toelatingsexamen geworden.In vergelijking met de re -examinatiescore, moeten we meer aandacht besteden aan de trend van postdoctoraal toelatingsexamen.Het toelatingsexamen van het toelatingsexamen wordt veroorzaakt door complexe sociale redenen. van Onderwijs.Het versterken van de hervorming van toelatingsexamens, het beperken van overmatige testisatie en het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van afgestudeerde inschrijving is echter wat we op dit moment moeten versterken.
2 afgestudeerden bedragen meer dan 10 miljoen
In 2022 bereikten afgestudeerden in het hele land 10,76 miljoen, een toename van 1,67 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar, een recordhoogte.Op 15 november kondigde het ministerie van Onderwijs het aantal afgestudeerden aan dat in 2023 wordt verwacht: 11,58 miljoen, een recordhoogte.In combinatie met terugkerende internationale studenten, is het totale aantal afgestudeerden naar 13 miljoen verhuisd, rekening houdend met het grootste deel van de nieuwe beroepsbevolking in de stedelijke en steden van mijn land.Op dit moment is het werkgelegenheidsprobleem in China in feite het werkgelegenheidsprobleem van studenten geworden!
Onze arbeidsverwachtingen stijgen vaak naarmate de educatieve kwalificaties zijn gestegen, maar vandaag, wanneer het hoger onderwijs populair is, neemt de labelwaarde van academische kwalificaties af. begrip.
Momenteel wordt het fenomeen van zo -aangedreven “langzaam werk”, “langzaam werk” en zelfs “werkgelegenheid” steeds vaker voorkomend.Jongeren in elk tijdperk hebben hun eigen “lange mars”. We moeten begrijpen dat carrière en prestaties werken.Durf de comfortzone te verlaten en kansen in strijd te vinden.
Drie schoolstudenten binden het kleine district
In april van dit jaar hebben 24 goed bekende universitaire afgestudeerden in Suichang County, Lishui City, de provincie Zhejiang, de wijdverbreide publieke opinie aangetrokken.Volgens de publiciteitslijst zijn de finalisten van 24 banen eigenlijk allemaal van dubbele eerste -klasse universiteiten en overzeese beroemde universiteiten.Er zijn 4 doctoraatsgraden en 19 van hen, en de enige niet -gegradueerde afgestudeerde afgestudeerd aan de Zhejiang University.De posities waarvoor ze solliciteren, zijn voornamelijk het basiswerk van instellingen en townships en straten op provinciale niveaus.In feite is Hping County, een van de armoedegebonden provincies in Guangdong, ook om soortgelijke redenen hot.
Afgestudeerden van beroemde universiteiten zijn de meest voor de hand liggende groep “onderhandelingen” voordelen in werkgelegenheid in afgestudeerde groepen.
De kleine provinciale stad weerspiegelt de moeilijkheid om studenten aan de ene kant te werken.Bovendien zijn de waarden veranderd en is een stabiel en comfortabel leven voor sommige mensen een belangrijk achtervolgingsdoel geworden.Wat betreft de geschillen tussen hoge consumptie en verspilling van talenten, als een groot aantal uitstekende talenten de basis binnenkomen, zullen het niveau van bestuur en de efficiëntie van de straten, districten en provincies sterk worden verbeterd.
4 Annuleer het misverstand van het algemene afleidingssysteem
De nieuw herziene wet op de beroepsonderwijs zal vanaf 1 mei van dit jaar worden geïmplementeerd.In reactie op de “annulering van universele afleiding van junior high schools”, op 27 april, antwoordde het ministerie van Onderwijs dat de interpretatie van “gecoördineerde ontwikkeling van algemene beroepstaken” werd geïnterpreteerd als “annulering van universele afleiding na junior high school”, dat was een misverstand.De implementatie van “gecoördineerde ontwikkeling van universele beroepsopleidingsscholen” is absoluut niet om secundair beroepsonderwijs te annuleren, maar om het idee te veranderen van het ontwikkelen van secundair beroepsonderwijs. van studenten van het secundaire beroepsonderwijs.
Het onderwerp van het annuleren van de “algemene afleiding na verplichte opleiding” kan worden gezocht naar hot search.Het omvat de belangrijkste aanpassing van het onderwijssysteem, dat direct de academische keuzes van duizenden kinderen beïnvloedt en de meest gevoelige zenuwen van ouders raakt.Er zijn twee misverstanden over de uiteenlopende afleiding.Volgens de statistieken die vorig jaar zijn vrijgegeven door het ministerie van Onderwijs, kwamen ongeveer 65%van de studenten Pu Gao binnen en kwam 35%de beroepsberichten in.De passage van secundaire beroepsstudenten is altijd uitgebracht en de positionering van de secundaire beroepsschool is verschoven van werk naar werk.Het is te voorzien dat het pad van secundair beroepsonderwijs in de toekomst steeds meer wordt geblokkeerd.
5 Zhiwang inbreukincident
In de eerste helft van dit jaar heeft professor Zhao Dexin het net geïnformeerd dat het netwerk van meer dan 700.000 yuan informeerde; Op 26 december kwam een ​​einde aan een einde.
Zhiwang, als referentiewebsite van de literatuur die de kennis verspreidt, heeft de situatie gewonnen van “één partij heeft moeilijkheden in alle partijen.”Nu de anti -monopolistische straf ter plaatse is, zal Zhiwang’s “one -family” situatie worden verbroken en wordt verwacht dat de Academic Literature Network Database Service Market de eerlijkheid, openheid en ordelijke concurrentie inluidt.
6 universiteiten teruggetrokken uit buitenlandse ranglijsten
In mei meldden sommige media dat “veel binnenlandse universiteiten zich teruggetrokken van buitenlandse universiteiten in China” meldden dat Renmin University of China, Nanjing University en Lanzhou University zich terugtrokken van buitenlandse universiteiten.Dit nieuws blijft verschijnen op verschillende hot search, hotlist en de resterende hitte is constant.Maar geen enkele universiteit geeft openbare bevestiging of ontkent.
De ranglijst van verschillende universiteiten weerspiegelt niet de algemene situatie van een school op een uitgebreide, uitgebreide en wetenschappelijke manier, maar het is slechts een rangorde onder bepaalde gegevens.Het is zelfs niet belangrijk om zich terug te trekken of niet.
Zonder de ranglijst van Chinese universiteiten, op 30 juni, kondigde Columbia University, een van de acht grote wijnstokscholen in de Verenigde Staten, de terugtrekking van de Amerikaanse News University -ranglijst aan in 2023; School of Law heeft aangekondigd dat ze zullen stoppen met deelname en de ranglijst van de University of News aan de US News University verlaten op grond van ‘de nadelen van de beoordeling’.
7 Het toelatingsexamen van de universiteit wordt moeilijk geschreeuwd
In de middag van 7 juni eindigde het wiskundeonderzoek van het National College -toelatingsexamens.Na de hete zoekopdracht in de ochtend “Chinese National A Volumes -titel”, heeft het “National College Entrance Examination ⅰ Volume I. Mathematics moeilijk uit de hemel” de top van de belangrijkste online platformlijsten bezet.
In het algemene plan van de hervorming van de nationale onderwijsevaluatie is de voorstel van de hervorming van de middelbare en toelatingsexamens van het middelste en universiteit in feite duidelijke vereisten gesteld: het relatief solide testformulier wijzigen, de openheid van de testvragen verbeteren en het verminderen van het Fenomeen van “mechanisch borstelen”.Daarom zijn meer flexibele en open stellingen ook een belangrijke richting geworden voor de hervorming van het voorstel van de toelatingsexamens in de afgelopen jaren.
Benadrukt moet worden dat de moeilijkheid van het voorstel van de toelatingsexamens van het college geen invloed heeft op de toelating van hoge bewegingen, noch beïnvloedt het de eerlijkheid van het onderwijs.
8 hoge score in het toelatingsexamen van de middelbare school
Op 5 juli werd de Middle School Entrance Examination Score van Beijing aangekondigd.Dit jaar worden de toelatingsexamens op de middelbare school meestal gebruikt voor de test op de middelbare school om het toelatingsexamen van de middelbare school te vervangen. Fenomeen van de “hoge score van het toelatingsexamen van de middelbare school”, dat grote aandacht heeft gewekt uit alle lagen van het leven.
Kan de moeilijkheid om het toelatingsexamen van de middelbare school te verminderen, het doel van het verminderen van de last kan bereiken?Het antwoord is negatief.Het toelatingsexamen van de middelbare school zonder onderscheid is veel groter dan voordelen.De testdocumenten zijn eenvoudig en het oordeel is streng, zodat studenten bekwaam zijn en het IQ van de topstudenten niet in uitgebreid vermogen kan worden gebruikt.Verschillende examens, hun positionering en doel, effect en rol zijn verschillend.Bij afwezigheid van scores als de kernbasis van de kern, verving de horizontale test de selectietest, die de concurrentie van scores verergerde, de effectiviteit en het wetenschappelijke karakter van het toelatingsexamen beïnvloedt en eerlijk aanraakt. .
9 “Dr. Water” incident
Begin juli maakte een verklaring van Huawei Chen Chunhua, een goed bekende bedrijfsadviseur, managementwetenschappelijk en een professor in internet beroemdheden, om in de publieke opinie te vallen van “doctoraatsgraden”.De storm brandde vele dagen en nam uiteindelijk ontslag bij Chen.Tegelijkertijd haastte een nieuws over “meer dan 18 miljoen Dr. Philippine Water” op Shaoyang College naar hete zoekopdracht en veroorzaakte controverse.Om het doctoraat van zijn school te verbeteren, selecteerde Shaoyang College een groep leraren van een groep masterdiploma’s intern om te studeren aan de Aza Sen University in de Filippijnen, om een ​​doctoraat te behalen, en keerde vervolgens terug naar het college in een manier om talenten te introduceren.In feite zijn er meer dan deze universiteit vergelijkbaar met Dr. Water in China, noch zijn ze niet alleen de Universiteit van Adamson in de Filippijnen, maar ook betrokken universiteiten in Maleisië, Zuid -Korea en andere universiteiten.De reden is duidelijk “kosteneffectief”.De ene is korte tijd, de andere is een lage prijs, en nog belangrijker, er is een garantie voor “garantie”.
De vloed van “Dr. Water” en “Hydrological Diploma” herinnert ons aan de certificering en beoordeling van het overzeese onderwijs, met name de kwaliteitsbeoordeling is steeds dringender geworden om het “buitenlandse diploma” van misbruik te blokkeren.Dat wil zeggen, op basis van de huidige academische kwalificaties, wordt de nodige kwaliteitscertificering geïntroduceerd, althans in bepaalde belangrijke industrieën, die derden toe hebben toegestaan ​​om kwaliteitscertificering uit te voeren.Anders zal vergelijkbare “series” doorgaan.
10 stad om de vragensteller te doen
In juli werd het onderwerp “Town Doing a Questioner” vanwege het Top Stream Star -testincident door internet tot ontploffing gebracht.De problemen van educatieve billijkheid, klassenstroom en werkgelegenheidsproblemen achter dit woord zijn het waard om na te denken.
Waar komt het woord van het woord stadje vandaan? Onderzoek wordt betaald aan het Midden- en College -toelatingsexamens.Ten tweede betekent dit achter de klas dat de meeste van deze kinderen mensen op kleine plaatsen zijn, of de kinderen van koude deur, gebrek aan inzichten en middelen, gebrek aan uitgebreide ontwikkeling en beperkte ontwikkeling.
De toelatingsexamens uit het midden en de universiteit zijn een belangrijk kanaal voor de stroom van onze sociale klasse.Achter de stad staat de belichaming van zelfverbetering en mag niet worden belachelijk gemaakt.
11 Academicus
Sinds 2022 is de aanpassing van het personeel van hogescholen en universiteiten dicht aangepast.Volgens onvolledige statistieken hebben dit jaar bijna 20 “academici en principes” plaatsgevonden en het fenomeen van “academici en principes” heeft veel aandacht getrokken van de media.
De academicus is de directeur en vervult bewust de missie van wetenschaps- en technologie -onafhankelijkheid en zelfonthankelijkheid op hoog -niveau. Technologie, cultiveren talenten en verbeteren innovatie. In combinatie is het nog steeds een versterking van de universiteit met de nationale strategische doelen en strategische taken.
Tegelijkertijd is het goed om een ​​academicus te vinden met een uitstekend bedrijf voor bedrijfsbeheer, maar het is niet nodig om academici te behandelen als de “harde drempel” van academici als de directeur. management en diensten.
12 Vallei Zwang fenomeen
Op de Olympische Winterspelen in Beijing vertoonden Chinese sportatleten een goede spirituele stijl van vertrouwen en hard werken.Onder hen trok atleet Gu Ailing de aandacht van veel mensen, en sommige mensen noemen het ‘gu ail fenomeen’.In december heeft Gu Ailing dit jaar veel prestaties op internet blootgelegd, waaronder “het krijgen van alle scores van alle cursussen in Stanford in het eerste semester van Stanford”, en verhitte discussie.Twee gouden medailles in de Olympische Winterspelen, een zilveren medaille en de zegen van de Stanford University met “God” … Er is geen twijfel dat de uitstekende excellentie van Gu Ailing helemaal is.Over het succes en excellentie van Gu Ailing gesproken, Gu Ailing’s moeder Gu Yan was ook hot.Het laatste succes vereist persoonlijke inspanningen, maar hoe wordt een kind dat bewust en ijverig is in zelfdiscipline bereikt?De eerste is de ouders, de tutor en de invloed van de familiestijl.
13 Omgekeerd postdoctoraal toelatingsexamen
Het traditionele postdoctorale toelatingsexamen doet in het algemeen de opwaartse test, dat wil zeggen de “dubbele niet -” test “dubbele eerste -klasse” College, maar in het afgelopen jaar is het fenomeen van “reverse flow” van de neerwaartse test verschenen in de afgelopen jaar.Het zo -aangedreven omgekeerde postdoctorale toelatingsexamen verwijst naar de situatie van “Double First -Class” -studenten die hebben toegegeven “Double -Non -” afgestudeerde studenten. Fudan, enz., Solliciteer voor “Double -Non -” afgestudeerde studenten.
Waarom?Aan de ene kant is het nadelige postdoctorale toelatingsexamen te wijten aan het werk bij de werkgelegenheid, en anderzijds heeft de popularisering van hoger onderwijs geleid tot de afschrijving van academische kwalificaties.De meeste mensen gebruiken de studie als een uitweg. Veel mensen zijn de kern geworden van het postdoctorale toelatingsexamen om de mate van onderwijs op te lossen, wat niet uitmaakt dat de school “geboren is”.
We moeten toegeven dat de toelating tot afgestudeerde studenten het eerste doel van sommige studenten is geworden, en de afschrijving van het onderwijs is een onvermijdelijke realiteit.De toelating is de kern, niet de school- en professionele goed of slecht.
China educatie online uitgebreide collectie, de inhoud is alleen ter referentie
Herdrukt, geef aan: Reput: Herdrukt van China Education Online
Rapport/feedback